SportSport

Voorstel contributiesystematiek uitgelicht

Voorstel contributiesystematiek uitgelicht

De afgelopen weken is tijdens de regiovergaderingen het nieuwe voorstel voor de contributiesystematiek 2014 besproken.

clubzoeker

Ken je BC Asterix al?

Leden van het bestuur waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Op de jaarvergadering van 22 juni ligt het voorstel ter besluitvorming voor aan de afgevaardigden. Eerder heeft penningmeester Rémon Verbeek al een aantal vragen over de nieuwe systematiek beantwoord in de CLEAR! van 27-05-2013 en ook de komende tijd zullen wij in onze communicatie aandacht schenken aan dit thema.

De nieuwe contributiesystematiek streeft naar een meer rechtvaardig systeem, met een eerlijke verdeling van de kosten onder recreanten en wedstrijdspelers, in verhouding tot de daadwerkelijke afname van diensten en producten. Aan de basis ligt enerzijds de filosofie dat Topsport nodig is voor de badmintonsport en daarmee ook de breedtesport naar een hoger niveau kan brengen.

Daarnaast is Badminton Nederland een professionele organisatie waarbij ook een aantal algemene producten en diensten worden geleverd die een bijdrage leveren aan de sport en aan verenigingen en leden. Een deel van deze financiering zal dan ook door alle leden van Badminton Nederland worden gedragen. Anderzijds geldt dat de standaard basiscontributie per lid beperkt zou moeten zijn zodat het instaptarief voor recreanten laag blijft.

We streven als Badminton Nederland naar een duidelijke en transparant beleid en willen hierbij dan ook nog graag een aantal antwoorden op vragen delen:

  • De nieuwe contributiesystematiek is geen algemene contributieverhoging, maar enkel een andere verdeling. Voor verenigingen met veel wedstrijdspelers betekent dit echter wel een beperkte verhoging, maar voor verenigingen met veel recreanten een verlaging.
  • Voor 2014 geldt een overgangsregeling. Deze komt er in de kern op neer dat een vereniging in dit jaar niet meer dan € 750,- of minder dan € 750,- gaat betalen aan ledencontributie ten opzichte van het bedrag in 2013.
  • De invoering van de nieuwe contributiesystematiek is geen direct gevolg van het vervallen van de topsportsubsidie. De discussie over een rechtvaardiger systeem loopt al langer.
  • Verenigingen kunnen zelf beslissen hoe zij bijdragen aan Badminton Nederland, zoals de teambijdragen en opslag voor competitiespelers, doorbelasten aan hun leden.
  • De € 7,50 regeling was als een tijdelijke maatregel ingesteld voor nieuwe leden. Deze regeling vervalt.
  • Daartegenover staat een algemene daling naar € 10,00 voor alle leden die vóór 1 januari 2012 lid zijn geworden.

Badminton Nederland hoopt de komende tijd al uw mogelijke vragen omtrent dit onderwerp te kunnen beantwoorden. Meer informatie over het voorstel kunt u vinden bij agendapunt 8.1 van de jaarvergadering en vragen kunnen ook gesteld worden via info@badminton.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!