Vooruitblik op WK badminton in China

Vooruitblik op WK badminton in China

Aanstaande maandag, 5 augustus, beginnen in het Chinese Guangzhou de Wereldkampioenschappen badminton 2013. Honderden spelers uit de gehele wereld strijden een week lang om de vijf felbegeerde titels. Ook zes Nederlandse spelers gaan in China op jacht naar eremetaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het mannenenkel staat Eric Pang in de eerste ronde direct voor een lastige opgave. De vijfvoudig Nederlands kampioen, momenteel de nummer 29 van de wereldranglijst, neemt het op tegen de als vijfde geplaatste Kenichi Tago uit Japan. Pang, die recent nog de Canada International op zijn naam schreef, speelde nog nooit tegen Tago.

De tweede Nederlander die in actie komt in het mannenenkel is Erik Meijs (WR: 129). Hij speelt in de openingsronde tegen de nummer 68 van de wereld, Petr Koukal uit Tsjechië. Vorig jaar wist Meijs op de Scottish International de Tsjech verrassend met 21-19 en 21-18 te kloppen.

In het mannendubbel stuiten Ruud Bosch en Koen Ridder (WR: 35) in de eerste ronde op het Engelse duo Chris Adcock/Andrew Ellis (WR: 18). In het verleden stonden de koppels eenmaal eerder tegenover elkaar. Op de Yonex French Open in 2011 ging de winst destijds met 11-21, 21-14 en 21-17 naar de Engelsen.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter, 25ste op de wereldranglijst, treffen in hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel op de Wereldkampioenschappen in China Sam en Chloe Magee uit Ierland. De Ierse broer en zus staan op dit moment 40ste in de wereld en speelden nog nooit tegen het Nederlandse duo.

Klik hier voor de WK 2013.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!