clubzoeker

Vooruitblik op WK badminton in China

Vooruitblik op WK badminton in China

Aanstaande maandag, 5 augustus, beginnen in het Chinese Guangzhou de Wereldkampioenschappen badminton 2013. Honderden spelers uit de gehele wereld strijden een week lang om de vijf felbegeerde titels. Ook zes Nederlandse spelers gaan in China op jacht naar eremetaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het mannenenkel staat Eric Pang in de eerste ronde direct voor een lastige opgave. De vijfvoudig Nederlands kampioen, momenteel de nummer 29 van de wereldranglijst, neemt het op tegen de als vijfde geplaatste Kenichi Tago uit Japan. Pang, die recent nog de Canada International op zijn naam schreef, speelde nog nooit tegen Tago.

De tweede Nederlander die in actie komt in het mannenenkel is Erik Meijs (WR: 129). Hij speelt in de openingsronde tegen de nummer 68 van de wereld, Petr Koukal uit Tsjechië. Vorig jaar wist Meijs op de Scottish International de Tsjech verrassend met 21-19 en 21-18 te kloppen.

In het mannendubbel stuiten Ruud Bosch en Koen Ridder (WR: 35) in de eerste ronde op het Engelse duo Chris Adcock/Andrew Ellis (WR: 18). In het verleden stonden de koppels eenmaal eerder tegenover elkaar. Op de Yonex French Open in 2011 ging de winst destijds met 11-21, 21-14 en 21-17 naar de Engelsen.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter, 25ste op de wereldranglijst, treffen in hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel op de Wereldkampioenschappen in China Sam en Chloe Magee uit Ierland. De Ierse broer en zus staan op dit moment 40ste in de wereld en speelden nog nooit tegen het Nederlandse duo.

Klik hier voor de WK 2013.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!