Vooruitblik op WK badminton in China

Vooruitblik op WK badminton in China

Aanstaande maandag, 5 augustus, beginnen in het Chinese Guangzhou de Wereldkampioenschappen badminton 2013. Honderden spelers uit de gehele wereld strijden een week lang om de vijf felbegeerde titels. Ook zes Nederlandse spelers gaan in China op jacht naar eremetaal.

Ken je BC Geldrop al?

In het mannenenkel staat Eric Pang in de eerste ronde direct voor een lastige opgave. De vijfvoudig Nederlands kampioen, momenteel de nummer 29 van de wereldranglijst, neemt het op tegen de als vijfde geplaatste Kenichi Tago uit Japan. Pang, die recent nog de Canada International op zijn naam schreef, speelde nog nooit tegen Tago.

De tweede Nederlander die in actie komt in het mannenenkel is Erik Meijs (WR: 129). Hij speelt in de openingsronde tegen de nummer 68 van de wereld, Petr Koukal uit Tsjechië. Vorig jaar wist Meijs op de Scottish International de Tsjech verrassend met 21-19 en 21-18 te kloppen.

In het mannendubbel stuiten Ruud Bosch en Koen Ridder (WR: 35) in de eerste ronde op het Engelse duo Chris Adcock/Andrew Ellis (WR: 18). In het verleden stonden de koppels eenmaal eerder tegenover elkaar. Op de Yonex French Open in 2011 ging de winst destijds met 11-21, 21-14 en 21-17 naar de Engelsen.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter, 25ste op de wereldranglijst, treffen in hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel op de Wereldkampioenschappen in China Sam en Chloe Magee uit Ierland. De Ierse broer en zus staan op dit moment 40ste in de wereld en speelden nog nooit tegen het Nederlandse duo.

Klik hier voor de WK 2013.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!