SportSport

Vooruitblik op WK badminton in China

Vooruitblik op WK badminton in China

Aanstaande maandag, 5 augustus, beginnen in het Chinese Guangzhou de Wereldkampioenschappen badminton 2013. Honderden spelers uit de gehele wereld strijden een week lang om de vijf felbegeerde titels. Ook zes Nederlandse spelers gaan in China op jacht naar eremetaal.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het mannenenkel staat Eric Pang in de eerste ronde direct voor een lastige opgave. De vijfvoudig Nederlands kampioen, momenteel de nummer 29 van de wereldranglijst, neemt het op tegen de als vijfde geplaatste Kenichi Tago uit Japan. Pang, die recent nog de Canada International op zijn naam schreef, speelde nog nooit tegen Tago.

De tweede Nederlander die in actie komt in het mannenenkel is Erik Meijs (WR: 129). Hij speelt in de openingsronde tegen de nummer 68 van de wereld, Petr Koukal uit Tsjechië. Vorig jaar wist Meijs op de Scottish International de Tsjech verrassend met 21-19 en 21-18 te kloppen.

In het mannendubbel stuiten Ruud Bosch en Koen Ridder (WR: 35) in de eerste ronde op het Engelse duo Chris Adcock/Andrew Ellis (WR: 18). In het verleden stonden de koppels eenmaal eerder tegenover elkaar. Op de Yonex French Open in 2011 ging de winst destijds met 11-21, 21-14 en 21-17 naar de Engelsen.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter, 25ste op de wereldranglijst, treffen in hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel op de Wereldkampioenschappen in China Sam en Chloe Magee uit Ierland. De Ierse broer en zus staan op dit moment 40ste in de wereld en speelden nog nooit tegen het Nederlandse duo.

Klik hier voor de WK 2013.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!