clubzoeker

Amersfoort formeert nieuw team

Amersfoort formeert nieuw team

Amersfoort betaalde de tol van het kampioen worden, de bekerwinst en een 3e plaats in de Europa Cup. Vier topspelers verwisselden de Carlton Eredivisie voor de Duitse competitie.

Ken je BAN Badminton al?

Jelle Maas, Robin Tabeling, Eefje Muskens en nog op het laatste moment Nick Fransman gaan hun geluk beproeven in de Duitse competitie.

Door deze ontwikkelingen moest Amersfoort een nieuw team samenstellen. Met de vrouwen was er al snel overeenkomst; ervaren Maartje Verheul bleef aan de zijde van de youngsters Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette. Bij de mannen lag het wat gecompliceerder, uit de eigen jeugd werd overeenstemming bereikt met het 17-jarige talent Ruben Jille, die vorig seizoen in team 2 uitkwam. Ook de vorig seizoen debuterende Vincent de Vries werd aan de selectie toegevoegd. Vincent kent een stormachtige ontwikkeling en we hopen dat hij zijn niveau, zowel in de dubbels als single in onze Carlton Eredivisie kan tonen.

De aderlating in de dubbels moet gedeeltelijk opgevangen worden door de Belgische mannen- en mixdubbel kampioen Freek Golinski. Er zal een nieuwe mannendubbel gevormd moeten worden en ook de mixen zullen een nieuwe samenstelling krijgen.

Oud Amersfoort-speler Edwin Ekiring (Oeganda) ruilde de Duitse competitie weer in voor Amersfoort, een goede versterking in de single. Via contacten met Nieuw-Zeeland bondstrainer Tjitte Weistra, konden we nog de kampioen van Nieuw-Zeeland Michael Fowke aan het team toevoegen. Michael komt een jaartje in Nederland werken en is een goede aanwinst. Hij staat rond de 200 op de wereldranking. Wanneer hij zich bij het team zal voegen is nog niet geheel duidelijk.

Door de vele toernooien die weer gepland zijn tijdens onze Carlton Eredivisie zullen we een breed team moet hebben. Alle spelers zullen zich in dienst moeten stellen van het team om de doelstelling, het bereiken van de finale, te verwezenlijken. Dit alles zal een hele klus worden voor de opvolger van Fred van Wankum, Joéli Residay, jarenlang één van de dubbelspelers van Amersfoort. Hij zal al zijn kennis moeten aanwenden om samen met de nieuwe aanwinsten een hecht team te smeden.

In de eerste twee wedstrijden zal het nieuwe Amersfoort team direct op de proef worden gesteld door topwedstrijden tegen VELO en DKC.

Zaterdagavond 7 september ontvangt de landskampioen het sterke team van VELO in de eigen Juliana van Stolberg sporthal te Amersfoort. De wedstrijd start om 19:00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!