clubzoeker

Fontaine Chapman speelster van Almere

Fontaine Chapman speelster van Almere

De nieuwe selectie van BV Almere.

Tijdens het persmoment werd tot veler verrassing door de technische staf de Engelse topspeelster Fontaine Chapman gepresenteerd als nieuwe speelster van Almere.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook voor de spelers en speelsters van Almere was het een verrassing dat in het komend seizoen Fontaine Chapman beschikbaar is voor het vlaggenschip van de vereniging.

Trainer-coach Erik Staats kan putten uit de volgende spelers en speelsters voor Almere.

Fontaine Chapman

Fontaine is 23 jaar en speelt vanaf haar negende jaar. Het badmintonnen heeft zij geleerd van haar grootvader, bij wie ze iedere dag trainde. Ze studeert journalistiek en is momenteel in de ranking de eerste dame in Engeland.

Cheryl Seinen

Een 18-jarig talent dat in het vorig seizoen is aangetrokken door Almere en zich nu al min of meer verzekerd heeft van een vaste plek in het eerste team. Zij is lid van de Nationale jeugdselectie van Badminton Nederland.

Manon Sibbald

De 19-jarige Flevolandse Manon (Zeewolde) speelt al enige jaren bij Almere en was tot voor kort lid van de Nationale selectie. Het vermelden waard is dat haar vader Max Sibbald ook ooit deel uitmaakte van de hoofdmacht van Almere.

Yvonne Sie

De 25-jarige Yvonne Sie speelt al vanaf haar prilste jeugd bij Almere, heeft gegrossierd in nationale jeugdtitels en is al jaren een vaste waarde in Almere.

Saber Afif

De 26-jarige Saber Afif komt al jaren uit voor Almere, maar was hoogst ongelukkig geblesseerd het afgelopen seizoen. Het blessureleed is achter de rug en de verwachting is dat Saber weer snel zijn oude niveau zal halen.

Stephan Branderhorst

Deze 23-jarig student is op en top Almeerder en was zelf ooit Europees jeugdkampioen. Een technicus pur sang, die het afgelopen seizoen mede als gevolg van zijn universitaire studie niet altijd zijn niveau haalde.

Dave Khodabux

Dave, 27 jaar, komt al een aantal seizoenen uit voor Almere en is een zeer spectaculaire dubbelspeler waarvoor de toeschouwers naar het stadion komen. Het is altijd genieten geblazen van de badmintonkunsten van deze Nederlandse topper.

Justin Teeuwen

Nog maar 17 jaar is Justin, maar nu is al duidelijk dat hij een zeer grote speler kan worden. Geroemd in de Deense pers om zijn talent en Almere was er dan ook als de kippen bij om dit talent vast te leggen.

Alex Vlaar

Almeerder Alex Vlaar, 17 jaar, zal dit seizoen veel buitenlandse toernooien bezoeken en zal daarom niet iedere wedstrijd kunnen uitkomen voor Almere.

Tamara van der Hoeven

Almere heeft voor het komend seizoen ook Tamara van der Hoeven gecontracteerd, een jeugdtalent dat het afgelopen seizoen jeugdkampioen werd onder de 15 jaar in de damessingle, damesdubbel en het gemengd dubbel. Volgens trainer-coach Staats gaat Almere daar nog veel plezier aan beleven.

Samenwerking

De concurrentie is groot binnen de topsportselectie van Almere, want het tweede en derde team van Almere speelt slecht één divisie lager dan de eredivisie, namelijk in de eerste divisie. En onder de spelers van team 2 en 3 vinden we nog een puur Almeers talent zoals Ruben Wijnands en die heeft bewezen zijn mannetje te staan.

En mocht de nood aan de man komen dan kan trainer-coach Erik Staats ook altijd een beroep doen op de Engelse Rachel Howard en het echtpaar Joris en Georgy van Soerland. Deze toppers, op hun hoogtepunt meervoudig en veelvuldig Nederlands seniorenkampioen, zijn overgekomen van Van Zijderveld en kunnen nog altijd meekomen op eredivisieniveau.

Zonder al te ijdel te zijn, kan gesteld worden, dat Almere de afgelopen seizoenen deel uitmaakt van de topploegen in de Carlton Eredivisie. De doelstelling voor het komend seizoen is dan ook om als het even kan de finale van de play-offs te halen. Dat zal bepaald niet meevallen, want de strijd in de eredivisie om de vier felbegeerde play-offplekken is pittig. Clubs als BC Amersfoort, de huidige landskampioen, Van Zundert Velo uit Wateringen, DKC uit Den Haag en het Haarlemse Duinwijck vechten elkaar de tent uit, want deze clubs zijn alle vijf in staat om een play-offplek te veroveren.

Almere speelt zijn eerste thuiswedstrijd op zaterdag 7 september 2013 om 19.00 uur in het eigen Sportcomplex Carl Dekker in de Almeerse Parkwijk. De toegang is gratis.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!