Reis naar Bulgarije

Reis naar Bulgarije

De trainingshal in Sofia.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Bulgarije was voor training en toernooien (Bulgarian Junior en Bulgarian Open), maar toch wilde ik jullie nog een update geven van mijn reis naar Bulgarije.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op maandag 5 augustus kwam ik aan in Bulgarije. Vanaf dinsdag begonnen de trainingen in Sofia voor Ruben Jille en mij. Cheryl Seinen en Alex Vlaar waren al een paar weken eerder in Bulgarije. Ik had vlak daarvoor vakantie gehad, waardoor ik helemaal was uitgerust en benieuwd was voor wat mij te wachten stond. Ik was klaar voor deze ervaring in een voor mij onbekend land en ik was klaar om weer keihard mijn best te doen voor het komende seizoen.

Het was echt even wennen om weer volle bak te moeten trainen na de lange rustperiode. In het begin leek het nergens op. Ik had al wel een paar keer getraind in Nederland, maar ik had nog totaal geen gevoel in mijn slagen. Gelukkig kreeg ik de kans om er weer in te komen en lukte het mij om aan het einde van de week weer op mijn oude niveau te komen.

Trainingshal Sofia

De oefeningen die we deden waren redelijk zwaar, maar niet erg anders dan de oefeningen die ik in Nederland doe. De oefeningen duurden meestal korter, maar dat werd gecompenseerd doordat we meer series deden dan in Nederland. Het was snikheet in Bulgarije met een temperatuur van rond de 32 graden. Een stuk warmer dan in Nederland dus. Het zweet droop van je af. Hierdoor werden de trainingen nog zwaarder. We hebben verder veel partijen gespeeld tegen de Bulgaren en Tsjechen die meetrainden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Alida Chen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!