SportSport

Reis naar Bulgarije

Reis naar Bulgarije

De trainingshal in Sofia.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Bulgarije was voor training en toernooien (Bulgarian Junior en Bulgarian Open), maar toch wilde ik jullie nog een update geven van mijn reis naar Bulgarije.

Maak kennis met Cheryl Seinen!

Op maandag 5 augustus kwam ik aan in Bulgarije. Vanaf dinsdag begonnen de trainingen in Sofia voor Ruben Jille en mij. Cheryl Seinen en Alex Vlaar waren al een paar weken eerder in Bulgarije. Ik had vlak daarvoor vakantie gehad, waardoor ik helemaal was uitgerust en benieuwd was voor wat mij te wachten stond. Ik was klaar voor deze ervaring in een voor mij onbekend land en ik was klaar om weer keihard mijn best te doen voor het komende seizoen.

Het was echt even wennen om weer volle bak te moeten trainen na de lange rustperiode. In het begin leek het nergens op. Ik had al wel een paar keer getraind in Nederland, maar ik had nog totaal geen gevoel in mijn slagen. Gelukkig kreeg ik de kans om er weer in te komen en lukte het mij om aan het einde van de week weer op mijn oude niveau te komen.

Trainingshal Sofia

De oefeningen die we deden waren redelijk zwaar, maar niet erg anders dan de oefeningen die ik in Nederland doe. De oefeningen duurden meestal korter, maar dat werd gecompenseerd doordat we meer series deden dan in Nederland. Het was snikheet in Bulgarije met een temperatuur van rond de 32 graden. Een stuk warmer dan in Nederland dus. Het zweet droop van je af. Hierdoor werden de trainingen nog zwaarder. We hebben verder veel partijen gespeeld tegen de Bulgaren en Tsjechen die meetrainden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Alida Chen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!