Reis naar Bulgarije

Reis naar Bulgarije

De trainingshal in Sofia.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Bulgarije was voor training en toernooien (Bulgarian Junior en Bulgarian Open), maar toch wilde ik jullie nog een update geven van mijn reis naar Bulgarije.

Ken je BC Limes al?

Op maandag 5 augustus kwam ik aan in Bulgarije. Vanaf dinsdag begonnen de trainingen in Sofia voor Ruben Jille en mij. Cheryl Seinen en Alex Vlaar waren al een paar weken eerder in Bulgarije. Ik had vlak daarvoor vakantie gehad, waardoor ik helemaal was uitgerust en benieuwd was voor wat mij te wachten stond. Ik was klaar voor deze ervaring in een voor mij onbekend land en ik was klaar om weer keihard mijn best te doen voor het komende seizoen.

Het was echt even wennen om weer volle bak te moeten trainen na de lange rustperiode. In het begin leek het nergens op. Ik had al wel een paar keer getraind in Nederland, maar ik had nog totaal geen gevoel in mijn slagen. Gelukkig kreeg ik de kans om er weer in te komen en lukte het mij om aan het einde van de week weer op mijn oude niveau te komen.

Trainingshal Sofia

De oefeningen die we deden waren redelijk zwaar, maar niet erg anders dan de oefeningen die ik in Nederland doe. De oefeningen duurden meestal korter, maar dat werd gecompenseerd doordat we meer series deden dan in Nederland. Het was snikheet in Bulgarije met een temperatuur van rond de 32 graden. Een stuk warmer dan in Nederland dus. Het zweet droop van je af. Hierdoor werden de trainingen nog zwaarder. We hebben verder veel partijen gespeeld tegen de Bulgaren en Tsjechen die meetrainden.

Lees de rest van dit artikel op de website van Alida Chen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!