clubzoeker

Topbadmintonteam versterkt met fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen

Topbadmintonteam versterkt met fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen

Bondscoach Rune Massing heeft zijn team versterkt met de fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het CTO heeft jarenlang een fysieke trainer toegewezen aan ons programma. Vanaf 1 augustus valt het Badmintonprogramma niet meer binnen het CTO en daarmee ook de toewijzing van een fysieke trainer. Dat betekent dat we per 1 augustus afscheid hebben genomen van Patrick van Balkom. Badminton Nederland wil Patrick langs deze weg hartelijk bedanken voor zijn kennis en kunde de afgelopen jaren.

Badminton Nederland heeft in de persoon van Rob Stalenhoef een gedreven fysieke trainer gevonden die het topbadmintonteam gaat versterken voor de komende periode. Dat zal hij samen met zijn collega Mika van Gelderen gaan doen. Mika is 28 jaar en komt ook uit Arnhem. Mika is naast een zeer gedreven krachtsporter en fanatiek Bootcamp Trainer ook al enkele jaren werkzaam als Personal Trainer.

Een korte introductie van Rob zelf:

" Ik ben Rob Stalenhoef, 44 jaar en geen onbekende in het badminton. Hoewel ik al vijf jaar niet meer actief ben in het badminton is het wel de sport die mij gevormd heeft. Ik heb tot mijn 20e jaar even aan de wereldtop mogen ruiken toen een knieblessure roet in het eten gooide en mijn topsportdromen aan diggelen lagen. Inmiddels ben ik ruim tien jaar actief in de fitnessbranche in allerlei functies waarvan de laatste drie jaar als Personal Trainer bij mijn eigen bedrijf Rob Stalenhoef Personal Training (RSPT). De oude en nieuwe passie komen nu bijeen in deze waanzinnig uitdagende functie als kracht- en conditietrainer van de Nederlandse Badmintonselectie. Samen met mijn gedreven collega Mika van Gelderen willen we een krachtige fundering neerleggen voor de spelers waardoor zij zich op de baan nog sterker voelen dan dat ze al zijn. Met de spelers op weg naar de volgende stap in hun carrière."

Rob en Mika zullen zo'n tien uur per week de selectie fysiek gaan trainen op Papendal. De eerste training onder hun leiding zal donderdag 22 augustus zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!