Topbadmintonteam versterkt met fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen

Topbadmintonteam versterkt met fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen

Bondscoach Rune Massing heeft zijn team versterkt met de fysieke trainers Rob Stalenhoef en Mika van Gelderen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het CTO heeft jarenlang een fysieke trainer toegewezen aan ons programma. Vanaf 1 augustus valt het Badmintonprogramma niet meer binnen het CTO en daarmee ook de toewijzing van een fysieke trainer. Dat betekent dat we per 1 augustus afscheid hebben genomen van Patrick van Balkom. Badminton Nederland wil Patrick langs deze weg hartelijk bedanken voor zijn kennis en kunde de afgelopen jaren.

Badminton Nederland heeft in de persoon van Rob Stalenhoef een gedreven fysieke trainer gevonden die het topbadmintonteam gaat versterken voor de komende periode. Dat zal hij samen met zijn collega Mika van Gelderen gaan doen. Mika is 28 jaar en komt ook uit Arnhem. Mika is naast een zeer gedreven krachtsporter en fanatiek Bootcamp Trainer ook al enkele jaren werkzaam als Personal Trainer.

Een korte introductie van Rob zelf:

" Ik ben Rob Stalenhoef, 44 jaar en geen onbekende in het badminton. Hoewel ik al vijf jaar niet meer actief ben in het badminton is het wel de sport die mij gevormd heeft. Ik heb tot mijn 20e jaar even aan de wereldtop mogen ruiken toen een knieblessure roet in het eten gooide en mijn topsportdromen aan diggelen lagen. Inmiddels ben ik ruim tien jaar actief in de fitnessbranche in allerlei functies waarvan de laatste drie jaar als Personal Trainer bij mijn eigen bedrijf Rob Stalenhoef Personal Training (RSPT). De oude en nieuwe passie komen nu bijeen in deze waanzinnig uitdagende functie als kracht- en conditietrainer van de Nederlandse Badmintonselectie. Samen met mijn gedreven collega Mika van Gelderen willen we een krachtige fundering neerleggen voor de spelers waardoor zij zich op de baan nog sterker voelen dan dat ze al zijn. Met de spelers op weg naar de volgende stap in hun carrière."

Rob en Mika zullen zo'n tien uur per week de selectie fysiek gaan trainen op Papendal. De eerste training onder hun leiding zal donderdag 22 augustus zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!