clubzoeker

BC DKC boekt overwinning in seizoensopener

BC DKC boekt overwinning in seizoensopener

V.l.n.r. Mark Caljouw, assistent-trainer Robbert de Keijzer, Thomas Wijers, teammanager Ellen Ruimschotel, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Eefje Besselink, Dennis van Daalen de Jel, Michiel Kruijt en hoofdcoach Leonard van Velzen.

Badmintonclub DKC moest vorig seizoen vijf wedstrijden wachten op de eerste overwinning in de Carlton Eredivisie. De eerste zege van deze jaargang is zaterdag al behaald, in het allereerste duel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team van coach Leonard van Velzen was in Haarlem met 5-3 te sterk voor 24-voudig landskampioen Duinwijck.

DKC, afgelopen seizoen verliezend finalist in de finale om de landstitel, zag in de zomer kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen naar de Duitse Bundesliga vertrekken. Een forse aderlating voor de Hagenaars. Voor haar in de plaats kwam Daisy Bommeleyn over van The Flying Shuttle Barendrecht. Zij werd zaterdag als eerste singledame opgesteld door Van Velzen. Ze kreeg de lastige taak het tegen Akvile Stapusaityte op te nemen. De Litouwse bleek een maatje te groot voor Bommeleyn. De Duinwijk-dame won met 21-8 en 21-12.

Het was op dat moment al de tweede verliespartij voor DKC. In het vrouwendubbel waren Ginny Severien en Eefje Besselink in twee games onderuit gegaan tegen Caitlin Pringle en Stapusaityte. DKC's herendubbel, bestaande uit Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel, zette het eerste punt op het scorebord door Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt met twee keer 21-19 te verslaan.

In het tweede vrouwenenkelspel kon DKC het ook niet bolwerken. Besselink verloor daarin van Dorien Lups. De twee mannensingles leverde wel punten op voor de Haagse ploeg. Caljouw boekte een zwaarbevochten drie-games zege op de Fin Likka Heino. Op de andere baan nam een andere aanwinst van DKC, Michiel Kruijt (ook overgenomen van The Flying Shuttle Barendrecht), het op tegen Natenstedt. De speler uit Ridderkerk luisterde zijn debuut op met een goede overwinning in twee games.

Daarmee was de stand 3-3 en moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen. Vorig seizoen was dat nog een minder onderdeel van DKC, maar mede dankzij de nieuwe aankopen is de vice-landskampioen veel beter geworden in de mixen. Dat bleek ook, want zowel het koppel Kruijt/Bommeleyn en Van Daalen de Jel/Severien wonnen hun partij in twee games. Het laatstgenoemde duo zorgde met een nipte 24-22 en 21-19 winst op Kelderhuis en Lups voor het vijfde en daarmee winnende punt voor DKC.

Door de winst staat DKC vijfde met vijf punten. BV Almere voert, na de eerste speelronde, de ranglijst aan door een 8-0 overwinning op TFS Barendrecht. De volgende wedstrijd voor DKC wordt een replay van de play-off finale van vorig seizoen. BC Amersfoort komt op zaterdag 21 september namelijk naar de Hofstad. Het duel wordt om 19.00 uur gespeeld in sporthal Piet Vink. Een dag later speelt DKC om 13.00 uur uit tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!