SportSport

BC DKC boekt overwinning in seizoensopener

BC DKC boekt overwinning in seizoensopener

V.l.n.r. Mark Caljouw, assistent-trainer Robbert de Keijzer, Thomas Wijers, teammanager Ellen Ruimschotel, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Eefje Besselink, Dennis van Daalen de Jel, Michiel Kruijt en hoofdcoach Leonard van Velzen.

Badmintonclub DKC moest vorig seizoen vijf wedstrijden wachten op de eerste overwinning in de Carlton Eredivisie. De eerste zege van deze jaargang is zaterdag al behaald, in het allereerste duel.

Ken je BC Bavel al?

Het team van coach Leonard van Velzen was in Haarlem met 5-3 te sterk voor 24-voudig landskampioen Duinwijck.

DKC, afgelopen seizoen verliezend finalist in de finale om de landstitel, zag in de zomer kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen naar de Duitse Bundesliga vertrekken. Een forse aderlating voor de Hagenaars. Voor haar in de plaats kwam Daisy Bommeleyn over van The Flying Shuttle Barendrecht. Zij werd zaterdag als eerste singledame opgesteld door Van Velzen. Ze kreeg de lastige taak het tegen Akvile Stapusaityte op te nemen. De Litouwse bleek een maatje te groot voor Bommeleyn. De Duinwijk-dame won met 21-8 en 21-12.

Het was op dat moment al de tweede verliespartij voor DKC. In het vrouwendubbel waren Ginny Severien en Eefje Besselink in twee games onderuit gegaan tegen Caitlin Pringle en Stapusaityte. DKC's herendubbel, bestaande uit Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel, zette het eerste punt op het scorebord door Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt met twee keer 21-19 te verslaan.

In het tweede vrouwenenkelspel kon DKC het ook niet bolwerken. Besselink verloor daarin van Dorien Lups. De twee mannensingles leverde wel punten op voor de Haagse ploeg. Caljouw boekte een zwaarbevochten drie-games zege op de Fin Likka Heino. Op de andere baan nam een andere aanwinst van DKC, Michiel Kruijt (ook overgenomen van The Flying Shuttle Barendrecht), het op tegen Natenstedt. De speler uit Ridderkerk luisterde zijn debuut op met een goede overwinning in twee games.

Daarmee was de stand 3-3 en moesten de gemengd dubbels de beslissing brengen. Vorig seizoen was dat nog een minder onderdeel van DKC, maar mede dankzij de nieuwe aankopen is de vice-landskampioen veel beter geworden in de mixen. Dat bleek ook, want zowel het koppel Kruijt/Bommeleyn en Van Daalen de Jel/Severien wonnen hun partij in twee games. Het laatstgenoemde duo zorgde met een nipte 24-22 en 21-19 winst op Kelderhuis en Lups voor het vijfde en daarmee winnende punt voor DKC.

Door de winst staat DKC vijfde met vijf punten. BV Almere voert, na de eerste speelronde, de ranglijst aan door een 8-0 overwinning op TFS Barendrecht. De volgende wedstrijd voor DKC wordt een replay van de play-off finale van vorig seizoen. BC Amersfoort komt op zaterdag 21 september namelijk naar de Hofstad. Het duel wordt om 19.00 uur gespeeld in sporthal Piet Vink. Een dag later speelt DKC om 13.00 uur uit tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!