clubzoeker

Duinwijck verliest nipt bij seizoensopening

Duinwijck verliest nipt bij seizoensopening

Akvile Stapusaityte tijdens de Carlton Eredivisie Kick Off in Den Bosch.

Het kleine media offensief wat was ingezet voor de seizoensopener tegen DKC had zijn uitwerking niet gemist. Al vanaf 18:00 uur stroomde het publiek binnen om een kijkje te nemen en te genieten van een hapje en een drankje wat perfect was geregeld door de evenementencommissie.

Maak kennis met Gijs Duijs!

Voor het eerst sinds de play-off finale in 2009 was er een bar beneden, waardoor iedereen in de hal bleef om alle wedstrijden te bekijken. Dit kwam de sfeer zeker ten goede!

Om 19:00 uur stonden alle spelers op verzoek van referee Jos Esveld netjes in het gareel voor de line-up. Eerst was er nog speciale aandacht voor Karina Kool-de Wit. Tijdens de ALV in juni was zij uitgeroepen tot lid van verdienste en kreeg op deze avond de bijbehorende speld uitgereikt en een welverdiend applaus van alle aanwezigen. Na de yell van DKC verraste de thuisploeg het publiek met een yell, waarin Schots, Fins, Litouws en Nederlands was verwerkt (tenminste daar leek het wel op...).

In de damesdubbel boden Ginny Severien en Eefje Besselink goed partij tegen Akvile Stapusaityte en Caitlin Pringle, maar het Schots/Litouwse dubbel won in een regelmatige partij in 2 games. Op de baan ernaast leken Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis weggetikt te gaan worden door Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel, maar in de 2e helft van de eerste game ontspon een mooie strijd. DKC won zowel de eerste als tweede game met 21-19, maar de Duinwijck heren kwamen verrassend goed voor de dag.

De damessingles werden vrij gemakkelijk door Akvile en Dorien Lups gewonnen van respectievelijk Daisy Bommeleyn en Eefje. Vervolgens kwam het klapstuk van de avond; leeftijdsgenoten Mark Caljouw namens DKC en de Fin Iikka Heino namens Duinwijck vochten een titanenstrijd uit. In een kwalitatief zeer goede partij wist Mark uiteindelijk de derde game met 21-18 uit het vuur te slepen, maar Iikka had bewezen een echte aanwinst te zijn voor het team van Duinwijck en de eredivisie. Hij was achteraf zeer te spreken over de sfeer en kon nu al niet wachten tot zijn volgende wedstrijden.

Jerry kwam vervolgens niet uit de verf tegen de sterk spelende Michiel Kruijt van wie elke badmintonliefhebber in Nederland toch stiekem wel een klein beetje houdt. Voor dit soort spelers kom je graag kijken!

De mixen moesten bij een 3-3 stand de beslissing brengen. Caitlin en Iikka ondervonden aan den lijve waarom DKC Daisy en Michiel heeft aangetrokken. Met 2x 21-16 waren ze vrij kansloos. Op baan 2 ontstond de derde thriller van de avond. Dennis en Ginny (die jaren niet had gemixt in de competitie) speelden tegen Jelle en Dorien. De Duinwijckers bleven heel lang bij, maar konden net niet doordrukken in de slotfase van beide games. 24-22 en 21-19 voor DKC! Daardoor gingen de Hagenaars met een verdiende 5-3 overwinning naar huis. Complimenten voor de zeer harde kern van DKC (4 man sterk) die een lekker sfeertje wisten te brengen en het Duinwijck publiek op wisten te zwepen.

Al met al een mooie avond die voor Duinwijck ondanks het verlies zeker aanknopingspunten geeft voor de rest van het seizoen. De teamspirit is in ieder geval in jaren niet zo goed geweest. En om er nog een laatste cliché in te gooien, uiteindelijk was het publiek de grote winnaar!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!