clubzoeker

Eric Pang en vier Oranje-dubbels naar kwartfinales Belgian International

Eric Pang en vier Oranje-dubbels naar kwartfinales Belgian International

Op dag twee van de Yonex Belgian International 2013 hebben Eric Pang en de koppels Jacco Arends/Selena Piek (mix), Ruud Bosch/Koen Ridder (mannendubbel), Eefje Muskens/Selena Piek en Samantha Barning/Iris Tabeling (beide, vrouwendubbel) de kwartfinales bereikt.

Maak kennis met Meare van Dalm!

De als eerste geplaatste Eric Pang won zijn eerste wedstrijd nipt met 21-12, 15-21 en 21-18 van Tzu Wei Wang uit Taiwan. Vervolgens was de Nederlander ook duidelijke de betere van de Fransman Clearbout met tweemaal 21-12.

Erik Meijs verloor in de eerste ronde van het mannenenkel tegen Raul Must (Estland). Het werd 21-18 en 21-15 voor de Est in Leuven.

Soraya de Visch Eijbergen kwam in het vrouwenenkel ook niet door de eerste ronde. Het Bulgaarse talent Stefani Stoeva was met 13-21, 21-17 en 21-13 te sterk.

Vrouwendubbel

Eefje Muskens en Selena Piek plaatsten zich voor de kwartfinale van het vrouwendubbel door de Deense vrouwen Kruse en Roepke met 21-19 en 21-16 te verslaan.

In het Nederlandse onderonsje in het vrouwendubbel speelden Alida Chen/Soraya de Visch Eijbergen tegen Samantha Barning/Iris Tabeling. Uiteindelijk wisten Barning en Tabeling de partij met 21-15 en 21-12 naar zich toe te trekken. In de achtste finale rekende het Nederlandse koppel met 21-9 en 21-8 af met Krizkova/Tomalova (Tsjechië).

Mannendubbel

Ruud Bosch en Koen Ridder (3) speelden tegen Franse duo Careme/Labar en wonnen simpel met 21-11 en 21-18. Vrijdag zien we het Oranje-koppel terug in de kwartfinales.

Jelle Maas/Jacco Arends wonnen hun eerste duel in twee games van de Fransen Corvee en Leverdez. Daarna stonden de als tweede geplaatsten Polen Moren en Szkudlarczyk aan de andere kant van het net. Het Poolse koppel won met twee keer 21-15. Het duo Jorrit de Ruiter/Robin Tabeling verloor in de tweede ronde met 21-18, 16-21 en 15-21 van de Russen Ashmarin en Durkin.

Mix

In het gemengddubbel won het koppel Jacco Arends/Selena Piek in de eerste ronde in twee games van het Engelse duo Christiopher Coles/Alyssa Lim. Vervolgens won het Nederlandse duo ook van Ronan Laber en Emilie Lefel uit Frankrijk met 21-12 en 21-18, waarmee een plek in de kwartfinale werd verzekerd.

Jelle Maas/Iris Tabeling versloegen in de openingsronde de Duitsers Schwenger en Nelte met 21-15, 21-13 en 22-20. Daarna was de Deense tandem Rasmussen/Grebak (4) helaas in twee games een niet te nemen horde. De als tweede geplaatsten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning verloren verrassend van de Denen Nohr en Thygesen met 22-20 en 21-15.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!