Victoria verslaat Van Zijderveld

Victoria verslaat Van Zijderveld

Zaterdagavond speelde het eerste team van Victoria tegen het eerste team van Van Zijderveld. Beide ploegen spelen voor lijfsbehoud in de eredivisie, dus een overwinning of het halen van zoveel mogelijk punten is voor beide ploegen van belang.

SportSport

Ken je BV Unicum al?

Vorige week speelde het team een goed dubbelweekend en ging dus met vertrouwen deze wedstrijd in.

Zoals altijd werd er gestart met beide dubbels. Ben en Birger namen het op tegen Virgil Soeroredjo en routinier Norbert van Barneveld. Ze speelden een goede partij en hadden geen moeite met hun tegenstanders. Ze wonnen dan ook met duidelijke cijfers. De dames daarentegen speelden een slechte wedstrijd tegen Ellen Kooijman en Nikkie Hosseinia. Met name de vele (onnodige) fouten speelde hen parten. Ze wonnen de eerste set nog wel eenvoudig maar de vele fouten zorgde toch voor set verlies. In de derde set waren ze voldoende bij de les om de 3e set eenvoudig naar zich toe te trekken. Laten we maar zeggen winst is winst. Stand na de dubbels 2-0 in het voordeel van Victoria.

Daarna was het de beurt aan Mireille en Robert. Robert moest het in de 1e herenenkel opnemen tegen Surinamer Virgil, die een goede partij speelde. Robert die zich langzaamaan terugvecht van een langdurige blessure en nog het nodige wedstrijdritme mist, vocht voor wat hij waard was, maar Virgil was vanavond (nog) een maatje te groot. Mireille speelde op de baan daarnaast de 1e damesenkel tegen Linda Chen. Mireille ging goed van start en won dan ook met duidelijke cijfers de eerste set. Linda ging echter steeds beter spelen en nam langzaam het initiatief over wat leidde tot winst in de 2e set; een derde set moest dus de beslissing brengen. Mireille ging daarin goed van start en nam een voorsprong, na de wissel verloor ze echter 8 punten op rij waardoor ze tegen een achterstand aankeek. Deze wist ze helaas niet meer goed te maken en de winst ging daarmee naar Linda. Tussenstand daardoor 2-2.

Lieke begon vervolgens aan de 2e damesenkel singel tegen Nikki en Birger speelde tegen Marco den Haan. Lieke, die een goed weekend draaide vorige week, had weinig moeite met haar tegenstandster en won dan ook met duidelijke cijfers. Ook de al weken goed spelende Birger kende weinig problemen in zijn 2e herenenkel tegen Marco, en ook hij won met zeer duidelijke cijfers wat de tussenstand op 4-2 bracht.

Met nog 2 mixen te gaan was nog alles mogelijk. Van Zijderveld kon er nog een gelijkspel uithalen en Victoria ging voor een 6-2 overwinning. Robert en Jessie namen het in de 1e mix op tegen Marco en Ellen en speelden een degelijke partij. Ze zijn geen moment in de wedstrijd in gevaar geweest en wonnen hun partij met vrij duidelijke cijfers. Op de andere baan speelde Ben en Meta de 2e mix tegen de geslepen Norbert en Linda. Na een wat stroeve start kregen Ben en Meta meer grip op de wedstrijd en wisten de eerste set met 17 te winnen. De tweede set ging beter en werd met bekeken spel vrij eenvoudig gewonnen.

Hiermee werd de eindstand op 6-2 bepaald, een belangrijke overwinning voor het team. Na 4 speelrondes bezet Victoria de 7e plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen op het programma. Het team zal ervoor gaan strijden om een paar puntjes af te snoepen van de titelkandidaat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!