Amersfoort neemt koppositie in

Amersfoort neemt koppositie in

Amersfoort heeft zaterdagavond in de thuishal de Juliana van Stolberg sporthal goede zaken gedaan. Het Haarlemse Duinwijck werd op een 5-3 nederlaag getrakteerd.

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Ondanks dat dubbelspecialiste Maartje Verheul aan de kant bleef met een blessure en genomineerd sportman van Amersfoort Ruben Jille op jacht is in Thailand naar een wereldkampioenschap medaille.

Ook oogde Gayle Mahulette nog niet geheel fit, gelukkig was de Russische Natalia Perminova in het land en kon zij de positie van 1e dame overnemen van Gayle, zij deed dit met verve in een mooie wedstrijd versloeg zij de Litouwse Akvile Stapusaityte in een spannende driegamer.

Hiervoor was de vrouwendubbel nipt verloren. De Haarlemmers hebben met de nieuwe aanwinst Alexandra Langley een prima dubbelspeelster binnen gehaald, een verrijking voor de eredivisie na het vertrekken van veel badmintontoppers naar de buitenlandse competities. Zij was dan ook degene welke het spel bepaalde. Natalia Perminova en Gayle Mahulette hadden geen antwoord.

De mannendubbel was een prooi voor Vincent de Vries en Freek Golinski simpel in twee games. Kirsten van der Valk worstelde zich door haar single tegen Dorien Lups, verloor een game maar kwam in de beslissende derde game toch weer bovendrijven.

De mannen Michael Fowke en Edwin Ekiring kenden geen enkel probleem en brachten de tussenstand naar een riante 5-1.

Hierna sloeg de teleurstelling toe in het team van coach Residay, de 1e mix had geen enkel verweer tegen Alexandra Langley en Jerry Natenstet. Ook hier was de Engelse dubbelspecialiste de spelmaker. Gayle Mahulette en Vincent de Vries hadden geen antwoord 5-2.

Een 6-2 moest mogelijk zijn Kirsten van der Valk/Freek Golinski starten goed, maar gaandeweg zakte het niveau van deze 2e mix naar een bedenkelijk niveau, in de beslissende 3e game leek het BCAmersfoort duo alles weer onder controle te hebben. Maar niets bleek minder waar met een 18-13 voorsprong sloeg de onzekerheid toe en werd het een verlies met 19-21. Al met al een prima resultaat met de 5-3 winst verscheen de huidige landskampioen opnieuw aan de kop van de Carlton Eredivisie.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!