Badmintonschool Barendrecht in de prijzen op jeugdtoernooien

Badmintonschool Barendrecht in de prijzen op jeugdtoernooien

Vorige week waren er meerdere jeugdtoernooien. De A-selectie nam grotendeels deel aan het Junior Master toernooi te Amersfoort. De B- en C-selectie namen deel aan het toernooi bij BC Mix uit Naaldwijk.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In U15+ namen Carlo van der Berge en Indy de Goeij deel. Beiden deden het niet slecht en speelden naar behoren. In de poule van het enkelspel had Carlo pittige tegenstanders. Hij liet bij vlagen zien dat hij met zijn krachtige spel het tegenstanders moeilijk kan maken en de top in zijn leeftijdsklasse niet eens zo ver verwijderd is. Samen met Indy wist hij in een spannende partij de 2e ronde in het gemengddubbel te bereiken. Indy op haar beurt kwam haar poule in het enkelspel niet door. In de damesdubbel werd in drie games verloren.

In de U17 kwamen Jeroen Ham, Stefan Vissenberg, Jerdi de Goeij, Nadine Nieuwdorp in het veld. Bij de heren kwam Jeroen ietwat teleurstellend zijn poule niet door in het enkelspel. Stefan en Jerdi deden dat wel. Stefan zorgde daarna bijna voor een verrassing door in de 3e game met 19-14 voor te komen tegen Jasper Koppen. Jasper kwam dichterbij en Stefan blokkeerde bij de gedachte aan winst. Jasper won alsnog en zou een ronde later ook Jerdi uitschakelen, die in het enkelspel nog niet zijn draai heeft kunnen vinden, maar wel heel langzaam weer zijn vorm probeert terug te vinden. In de herendubbel verrasten Jeroen en Stefan wel door het als 3e geplaatste koppel Jerdi/Alex Terpstra uit te schakelen. In de kwartfinale werd in een driesetter dan toch weer nipt verloren. In het gemengddubbel pakte Jerdi samen met Ella Peters wel verrassend de 1e plaats. Een geweldige opsteker voor Jerdi. Nadine had sterke tegenstandsters in haar poule en kon vrijuit spelen, dit soms tot verrassing van de tegenstandsters. Helaas leverde dat geen winst op, maar wel een pluim voor Nadine.

In Naaldwijk was de deelname vanuit de school veel groter met 18 deelnemers. Thijs, Manon, Celeke, Tobias, Jos, Melissa, Ronald, Cynthia, Kevin, Rens, Noah, Jessy, Jochem, Jeroen, Merel, Kevin, Henry, Richard deden allemaal erg hun best.

In de J1 wist Jos v.d. Berg de finale te halen. Na eerder in de poule van Luke van Dorp (ex-BS) gewonnen te hebben, bleek nu Luke iets sterker in de finale. Bij de dames behaalde Cynthia van den Heuvel zeer verrassend de finale in het enkelspel. De eerste geplaatste Maaike Gardenier (BCRS) moest flink aan de bak maar won wel. In de herendubbel pakten Ronald en Noah de 2e prijs. In de gemengddubbel wist Jos ook de finale te halen, maar kon deze niet binnenslepen.

In de J2 probeerde Jochem de eer van de school hoog te houden. Jochem liet zien zeker op dit niveau thuis te horen, maar er is nog veel werk aan de winkel.

In de J3 wisten de meisjes Melissa Evengroen en Merel Oomens keurig hun poule in het enkelspel door te komen. Melissa wist de halve finale te halen, waarin ze wegens rugklachten op advies van de coach moest opgeven. Dat Melissa nog altijd vooruitgang boekt is wel duidelijk. Bij de heren kwamen Thijs van den Berg en Richard Wellens ook door hun poule heen. Richard was dichtbij de halve finale maar won helaas niet. Richard wist in het gemengddubbel nog wel knap de halve finale te halen.

In de J4 ging de winst in het herenenkel overtuigend naar Henry Tsui. Samen met de negenjarige soms wat behoorlijk onstuimige Rens won hij ook de herendubbel. Aan het gedrag van Rens op de baan hebben de coaches altijd hun handen vol. Jammer dat dat zijn talent niet ten goede komt. Maar hij is nog jong en dus nog een lange weg te gaan.

In de J5 wisten Jeroen Oomens en Jessy Molier erg knap de halve finale te halen in het herendubbel en is zeker een vermelding waard.

Al met al zeker geen slechte resultaten en de coaches hebben weer voldoende waardevolle punten van aandacht om mee te nemen naar de trainingen.

In november staat het RJC in Delft op de agenda en in december in Spijkenisse. Kortom meetpunten genoeg voor de jeugd van de MR Badmintonschool Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!