Moederdag 2019

Badmintonschool Barendrecht in de prijzen op jeugdtoernooien

Badmintonschool Barendrecht in de prijzen op jeugdtoernooien
Moederdag 2019

Vorige week waren er meerdere jeugdtoernooien. De A-selectie nam grotendeels deel aan het Junior Master toernooi te Amersfoort. De B- en C-selectie namen deel aan het toernooi bij BC Mix uit Naaldwijk.

› alles over het Badminton Festival!

In U15+ namen Carlo van der Berge en Indy de Goeij deel. Beiden deden het niet slecht en speelden naar behoren. In de poule van het enkelspel had Carlo pittige tegenstanders. Hij liet bij vlagen zien dat hij met zijn krachtige spel het tegenstanders moeilijk kan maken en de top in zijn leeftijdsklasse niet eens zo ver verwijderd is. Samen met Indy wist hij in een spannende partij de 2e ronde in het gemengddubbel te bereiken. Indy op haar beurt kwam haar poule in het enkelspel niet door. In de damesdubbel werd in drie games verloren.

In de U17 kwamen Jeroen Ham, Stefan Vissenberg, Jerdi de Goeij, Nadine Nieuwdorp in het veld. Bij de heren kwam Jeroen ietwat teleurstellend zijn poule niet door in het enkelspel. Stefan en Jerdi deden dat wel. Stefan zorgde daarna bijna voor een verrassing door in de 3e game met 19-14 voor te komen tegen Jasper Koppen. Jasper kwam dichterbij en Stefan blokkeerde bij de gedachte aan winst. Jasper won alsnog en zou een ronde later ook Jerdi uitschakelen, die in het enkelspel nog niet zijn draai heeft kunnen vinden, maar wel heel langzaam weer zijn vorm probeert terug te vinden. In de herendubbel verrasten Jeroen en Stefan wel door het als 3e geplaatste koppel Jerdi/Alex Terpstra uit te schakelen. In de kwartfinale werd in een driesetter dan toch weer nipt verloren. In het gemengddubbel pakte Jerdi samen met Ella Peters wel verrassend de 1e plaats. Een geweldige opsteker voor Jerdi. Nadine had sterke tegenstandsters in haar poule en kon vrijuit spelen, dit soms tot verrassing van de tegenstandsters. Helaas leverde dat geen winst op, maar wel een pluim voor Nadine.

In Naaldwijk was de deelname vanuit de school veel groter met 18 deelnemers. Thijs, Manon, Celeke, Tobias, Jos, Melissa, Ronald, Cynthia, Kevin, Rens, Noah, Jessy, Jochem, Jeroen, Merel, Kevin, Henry, Richard deden allemaal erg hun best.

In de J1 wist Jos v.d. Berg de finale te halen. Na eerder in de poule van Luke van Dorp (ex-BS) gewonnen te hebben, bleek nu Luke iets sterker in de finale. Bij de dames behaalde Cynthia van den Heuvel zeer verrassend de finale in het enkelspel. De eerste geplaatste Maaike Gardenier (BCRS) moest flink aan de bak maar won wel. In de herendubbel pakten Ronald en Noah de 2e prijs. In de gemengddubbel wist Jos ook de finale te halen, maar kon deze niet binnenslepen.

In de J2 probeerde Jochem de eer van de school hoog te houden. Jochem liet zien zeker op dit niveau thuis te horen, maar er is nog veel werk aan de winkel.

In de J3 wisten de meisjes Melissa Evengroen en Merel Oomens keurig hun poule in het enkelspel door te komen. Melissa wist de halve finale te halen, waarin ze wegens rugklachten op advies van de coach moest opgeven. Dat Melissa nog altijd vooruitgang boekt is wel duidelijk. Bij de heren kwamen Thijs van den Berg en Richard Wellens ook door hun poule heen. Richard was dichtbij de halve finale maar won helaas niet. Richard wist in het gemengddubbel nog wel knap de halve finale te halen.

In de J4 ging de winst in het herenenkel overtuigend naar Henry Tsui. Samen met de negenjarige soms wat behoorlijk onstuimige Rens won hij ook de herendubbel. Aan het gedrag van Rens op de baan hebben de coaches altijd hun handen vol. Jammer dat dat zijn talent niet ten goede komt. Maar hij is nog jong en dus nog een lange weg te gaan.

In de J5 wisten Jeroen Oomens en Jessy Molier erg knap de halve finale te halen in het herendubbel en is zeker een vermelding waard.

Al met al zeker geen slechte resultaten en de coaches hebben weer voldoende waardevolle punten van aandacht om mee te nemen naar de trainingen.

In november staat het RJC in Delft op de agenda en in december in Spijkenisse. Kortom meetpunten genoeg voor de jeugd van de MR Badmintonschool Barendrecht.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!