clubzoeker

TFS snoept puntje bij DKC en geeft jeugdig talent de kans

TFS snoept puntje bij DKC en geeft jeugdig talent de kans

Voor The Flying Shuttle zijn de punten schaars dit seizoen. Tegen kampioenskandidaat DKC wist TFS toch een puntje af te snoepen. Het was Sandy Bommeleyn die in haar enkelspel Eefje Besselink in de derde game met 21-19 wist te verslaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Haar eerste overwinning in het enkelspel op dit niveau die natuurlijk uitgebreid werd gevierd. Opmerkelijk was het debuut van de talentvolle 15-jarige Joran Kweekel. Rick Janssen kon niet meedoen en daarom mocht Joran invallen.

Samen met zijn broer Ruben werd een hele goede herendubbel gespeeld, die weliswaar werd verloren, maar zeker in de 2e game zeer goed kon meekomen met het veel sterker geachte DKC met Michiel Kruijt (ex-TFS) in de gelederen. Joran kwam ook uit in het enkelspel. Daar bleek dat hem nog de kracht ontbeert en ook het tempo voor hem nog te hoog ligt. In ieder geval weer een leerzame wedstrijd en zeker geen slecht debuut.

In de andere herenenkel kon Bart Strijbosch het hoge niveau van vorige week niet evenaren. Dennis van Daalen de Jel speelde heel stabiel en gaf niet veel kansen weg. Bij de dames was Pascalle van Nielen niet fit. Zij had last van buikkrampen, maar probeerde dat niet te laten merken. De damesdubbel met Jeannette van der Werff en Pascalle was in de eerste game spannend.

Ondanks drie gamepoints ging de winst met 25-23 naar DKC. In de 2e game bleef DKC de bovenliggende partij en won. Hier lagen zeker kansen voor een extra punt voor TFS. In het damesenkel van Pascalle tegen Ginny Severien brak de ontbrekende kracht bij Pascalle behoorlijk op. Ginny speelde sterk en won redelijk eenvoudig. In de gemengddubbels konden zowel Ruben/Sandy als Jeannette/Bart niet echt in hun spel komen, wat op zich ook weer een verdienste was van DKC.

Sandy moest samen met Ruben aantreden tegen haar vriend Michiel Kruijt, die er geen gras over liet groeien en niets weggaf. In de andere partij was het Daisy Bommeleyn (zus van Sandy) die namens DKC in het veld stond. Ook zij gaf niets weg en liet TFS geen extra punten behalen. Vermeldenswaardig is dat DKC voorafgaand aan het inleveren van de teamopstelling niet wilde blijken dat zij een invaldame, Caroline Westveer, zouden opstellen in de gemengddubbel. Wellicht iets te veel ontzag voor TFS en te weinig eer voor hun invaldame, die een voortreffelijke wedstrijd speelde.

Komende zaterdag zijn er weer punten te verdienen voor TFS tegen Victoria uit Hoensbroek. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei te Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!