Aziaten schakelen Nederlanders uit?

Aziaten schakelen Nederlanders uit?

De brede groep uit Azië zou er de oorzaak van zijn dat de Nederlanders vroegtijdig worden uitgeschakeld volgens de bondscoach. Hier de feiten:

SportSport

Maak kennis met Ties van der Lecq!

In het herenenkelspel zijn 4 heren uitgeschakeld door spelers uit Europa en 4 door Azië. Een 50-50 score dus.

In het damesenkel was dat helemaal een trieste gebeurtenis, want geen van de Nederlandse dames kwam in het hoofdtoernooi en in de kwalificatie was de score 2 door Europa en 3 door Azië. Let wel: het ging hier om spelers uit Azië die geen of een slechte ranking hadden.

Dames dubbel: twee uitgeschakeld door Europa en twee door Azië.

Herendubbel: 1 paar door Europa en 2 door Azië.

Mixdubbel: 2 door Europa en 1 door Azië.

Conclusie: 11 Nederlandse spelers of koppels zijn uitgeschakeld door tegenstanders uit Europa en 12 door spelers uit Azië. Bij dit oneven aantal kan je niet dichter bij 50-50 komen dan dit resultaat. Je kunt ook nauwelijks zeggen dat de slechte prestaties van de Nederlanders komen door de spelers uit Azië, want ze verloren net zo vaak van spelers uit Europa.

Daar moet je nog een aantekening bij maken, want Europa is zeer slecht vertegenwoordigd. Er is geen enkele Deen en Duitsland heeft zijn B (jeugd)selectie gestuurd.

Ik zal wel weer te horen krijgen dat ik het negatief bekijk, maar vertel me dan maar eens hoe ik het dan moet zien als je dit 'topsportbeleid' noemt? Je houdt als bond een trainerscongres over hoe je China gaat verslaan... zou je niet beginnen met België?

Ik begrijp best dat Rune dit zegt, sterker nog ik zou niets anders hebben gezegd aan de buitenwacht. Maar binnenskamers zou de hel losbarsten als ik bondscoach was geweest. Ik zou in opstand zijn gekomen tegen dit onzinbeleid van onze bond. En als je bondscoach niets doet, voorzitter en topsportverantwoordelijke, dan zou ik me zorgen maken... grote zorgen.

Waarschijnlijk doen jullie dat niet en gaat de mars naar de afgrond gewoon verder.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!