Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open 2013 in Almere.

SportSport

Ken je BC Geldrop al?

Ruud Bosch/Koen Ridder, de nummers twee van de plaatsingslijst, wonnen in de achtste finale van Peter Briggs/Harley Towler (Engeland). Het Oranje-koppel moest even opgang komen, maar won uiteindelijk met 20-22, 21-19 en 21-18.

Het duo Jelle Maas/Jacco Arends speelde een goede wedstrijd tegen Christopher Rusdianto/Trikusuma Wardhana (Indonesië) maar kwam met 20-22 en 21-23 net te kort voor een plek bij de laatste acht. Mark Caljouw/Justin Teeuwen verloren met 12-21 en 10-21 van Christopher Coles/Matthew Nottingham uit Engeland. Selena Piek/Eefje Muskens haalden als enige Nederlandse koppel de laatste acht in het vrouwendubbel. Ze waren bij vlagen superieur tegen de als tweede geplaatste zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (Bulgarije). Uiteindelijk wonnen Muskens/Piek met 21-11 en 21-15.

Dorien Lups/Cheryl Seinen gingen strijdend ten onder tegen Mingtian Fu/Yu Yan Vanessa Neo (Indonesië). Na een mindere eerste game, 9-21 verlies, was het talentvolle koppel nog dichtbij een stuntje in game twee (18-21). Het koppel Lisa Malaihollo/Akvile Stapusaityte verloor in de achtste finale met 13-21, 21-18 en 12-21 van Irina Khlebko/Ksenia Polikarpova (Rusland).

Jelle Maas/Iris Tabeling speelden een geweldige wedstrijd in het gemengddubbel tegen het als vierde geplaatste duo Irfan Fadhilah/Weni Aggraini uit Indonesië. Het Oranje-koppel streed voor wat het waard was, maar verloor met 12-21, 21-17 en 16-21.

Het duo Ruben Jille/Alida Chen ging ook in de achtste finale onderuit. Dmytro Zavadsky en Anastasiaya Dmytryshyn uit Oekraïne waren met 14-21 en 12-21 een maatje te groot.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!