clubzoeker

Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open 2013 in Almere.

Ken je BC De Flinters al?

Ruud Bosch/Koen Ridder, de nummers twee van de plaatsingslijst, wonnen in de achtste finale van Peter Briggs/Harley Towler (Engeland). Het Oranje-koppel moest even opgang komen, maar won uiteindelijk met 20-22, 21-19 en 21-18.

Het duo Jelle Maas/Jacco Arends speelde een goede wedstrijd tegen Christopher Rusdianto/Trikusuma Wardhana (Indonesië) maar kwam met 20-22 en 21-23 net te kort voor een plek bij de laatste acht. Mark Caljouw/Justin Teeuwen verloren met 12-21 en 10-21 van Christopher Coles/Matthew Nottingham uit Engeland. Selena Piek/Eefje Muskens haalden als enige Nederlandse koppel de laatste acht in het vrouwendubbel. Ze waren bij vlagen superieur tegen de als tweede geplaatste zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (Bulgarije). Uiteindelijk wonnen Muskens/Piek met 21-11 en 21-15.

Dorien Lups/Cheryl Seinen gingen strijdend ten onder tegen Mingtian Fu/Yu Yan Vanessa Neo (Indonesië). Na een mindere eerste game, 9-21 verlies, was het talentvolle koppel nog dichtbij een stuntje in game twee (18-21). Het koppel Lisa Malaihollo/Akvile Stapusaityte verloor in de achtste finale met 13-21, 21-18 en 12-21 van Irina Khlebko/Ksenia Polikarpova (Rusland).

Jelle Maas/Iris Tabeling speelden een geweldige wedstrijd in het gemengddubbel tegen het als vierde geplaatste duo Irfan Fadhilah/Weni Aggraini uit Indonesië. Het Oranje-koppel streed voor wat het waard was, maar verloor met 12-21, 21-17 en 16-21.

Het duo Ruben Jille/Alida Chen ging ook in de achtste finale onderuit. Dmytro Zavadsky en Anastasiaya Dmytryshyn uit Oekraïne waren met 14-21 en 12-21 een maatje te groot.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!