Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Twee Nederlandse dubbels naar kwartfinale op Yonex Dutch Open

Het mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en het vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op de Yonex Dutch Open 2013 in Almere.

Ken je BC Asterix al?

Ruud Bosch/Koen Ridder, de nummers twee van de plaatsingslijst, wonnen in de achtste finale van Peter Briggs/Harley Towler (Engeland). Het Oranje-koppel moest even opgang komen, maar won uiteindelijk met 20-22, 21-19 en 21-18.

Het duo Jelle Maas/Jacco Arends speelde een goede wedstrijd tegen Christopher Rusdianto/Trikusuma Wardhana (Indonesië) maar kwam met 20-22 en 21-23 net te kort voor een plek bij de laatste acht. Mark Caljouw/Justin Teeuwen verloren met 12-21 en 10-21 van Christopher Coles/Matthew Nottingham uit Engeland. Selena Piek/Eefje Muskens haalden als enige Nederlandse koppel de laatste acht in het vrouwendubbel. Ze waren bij vlagen superieur tegen de als tweede geplaatste zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (Bulgarije). Uiteindelijk wonnen Muskens/Piek met 21-11 en 21-15.

Dorien Lups/Cheryl Seinen gingen strijdend ten onder tegen Mingtian Fu/Yu Yan Vanessa Neo (Indonesië). Na een mindere eerste game, 9-21 verlies, was het talentvolle koppel nog dichtbij een stuntje in game twee (18-21). Het koppel Lisa Malaihollo/Akvile Stapusaityte verloor in de achtste finale met 13-21, 21-18 en 12-21 van Irina Khlebko/Ksenia Polikarpova (Rusland).

Jelle Maas/Iris Tabeling speelden een geweldige wedstrijd in het gemengddubbel tegen het als vierde geplaatste duo Irfan Fadhilah/Weni Aggraini uit Indonesië. Het Oranje-koppel streed voor wat het waard was, maar verloor met 12-21, 21-17 en 16-21.

Het duo Ruben Jille/Alida Chen ging ook in de achtste finale onderuit. Dmytro Zavadsky en Anastasiaya Dmytryshyn uit Oekraïne waren met 14-21 en 12-21 een maatje te groot.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!