SportSport

Badminton op de ParaGamesBreda

Badminton op de ParaGamesBreda

Van 10 t/m 13 oktober zal de 5e editie plaatsvinden van ParaGamesBreda. Een internationaal evenement voor sporters met een lichamelijke beperking. ParaGamesBreda! is met 2200 deelnemers en ruim 20 sporten, een van de grootste evenementen voor gehandicapte sporters ter wereld.

Ken je BC Rillandia Smashers al?

Opening

De officiŽle opening zal zijn op vrijdag 11 oktober. Om 18.00 uur zal de 5e editie van ParaGamesBreda in sporthal op het KMA terrein in Breda worden ingeluid met een spectaculaire en sportieve opening. De opening kan door iedereen worden bijgewoond.

Badminton

Ook wordt er een badmintontoernooi georganiseerd voor rollers en staanders met 55 deelnemers, waaronder ook enkele spelers uit BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Onder de deelnemers ook de Nederlandse spelers die geselecteerd zijn voor de Parabadminton Wereldkampioenschappen, welke worden gehouden van 5 t/m 10 november in Dortmund.

Een laatste gelegenheid voor Ilse vd Burgwal, Inge Bakker, Jordy Brouwer von Gonzenbach, Timo Bakker, Willy Weijers en Eddy Boerman om nog wat wedstrijdervaring op te doen.

Het badmintontoernooi wordt gespeeld op zondag 13 oktober in het Racketcentrum Breda, Terheijdenseweg 500. Aanvang: 10.00 uur. Verwacht wordt dat de laatste partijen rond 18.15 uur de baan opgaan. Toegang is gratis.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport √©n de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!