Badminton Nederland: 'Wat zou nu onze core business moeten zijn in de komende jaren?'

Badminton Nederland: 'Wat zou nu onze core business moeten zijn in de komende jaren?'

In de Jaarvergadering van juni jl. informeerde ik u, namens ons bestuur, over ons voornemen te komen tot een meer dan noodzakelijke, principiële kerntakendiscussie voor wat betreft de toekomst van onze bond. Ons houden immers een groot aantal vragen bezig.

Ken je BV Almere al?

Vragen zoals:

  • Wat willen we nu en in de toekomst als bond zijn?
  • Wat is onze toegevoegde waarde als bond?
  • Wat kunnen wij überhaupt als bond zijn?
  • Wat blijven wij wel doen en simpelweg niet meer?
  • Wat zou dat kunnen betekenen voor onze organisatie?
  • Wat kunnen wij daarbij leren van buitenlandse bonden?
  • Wat kunnen wij leren van vakterreinen?

Kortom, wat zou nu onze core business moeten zijn in de komende jaren? Die gekenmerkt worden door tal van maatschappelijke ontwikkelingen die ook een direct effect hebben op het functioneren van ons als landelijke bond en op die van onze verenigingen. En daarmee ook op uw en onze bestuurlijke rol daarin.

Daartoe hebben wij inmiddels een tweetal oriënterende besprekingen gehad met NOC*NSF, die ons bij dit traject begeleidt. Afgelopen vrijdag 27 september heeft er een eerste inhoudelijke discussie plaats gevonden, die op 11 oktober a.s. een vervolg gaat krijgen.

De uitkomst van beide besprekingen willen we graag op maandag 28 oktober a.s. in eerste instantie voorleggen aan een aantal materiedeskundigen/stakeholders vanuit verschillende disciplines. Zoals, uiteraard uit onze eigen sport, maar ook aan hen die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven, de media wereld, sport & marketing etc.

Het resultaat van die besprekingen, u moet zich daarbij een aantal mogelijke toekomst scenario's voorstellen, willen wij vervolgens, ter discussie en aanvullingen, voorleggen aan onze verenigingen, dan wel een selectie daaruit, in de vorm van een "road-show" door heel Nederland. Naar verwachting via onze 7 regio's. En dat alles onder extern voorzitterschap, daarbij ondersteund door medewerkers vanuit NOC*NSF.

Tijdens die rondreis menen wij als bestuur ons vooral luisterend te moeten opstellen, omdat het dan primair een taak is voor de verenigingen, in een interactieve setting, hun mening te geven over die verschillende scenario's.

Een en ander zal plaatsvinden in een relatief korte tijd tussen medio november en half december 2013, zodat wij u in onze Bondsvergadering op 1 februari 2014 een "Kerntakenschets" kunnen voorleggen. Daarna, zo stellen we ons dat vooralsnog voor, willen wij via besprekingen in de Regiovergaderingen in het voorjaar, een planmatige uitwerking maken voor besluitvorming in de Bondsvergadering in het tweede kwartaal van 2014.

Naast deze tussentijdse, schriftelijke terugkoppeling, stellen wij u graag in de gelegenheid hierover ook mondeling van gedachten te wisselen en wel op zaterdag 12 oktober a.s. tijdens de 65e editie van de Yonex Dutch Open 2013, om 17 uur, in een van de ruimten van het Topsport Centrum te Almere.

Namens ons bestuur nodig ik u hiertoe van harte uit en verzoek ik u hiervoor even aan te melden bij Dick Oosterbeek, zodat wij de benodigde faciliteiten kunnen reserveren.

Namens bestuur Badminton Nederland,

Clemens Wortel,
voorzitter

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!