clubzoeker

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie

Dankzij een 6-2 uitoverwinning bij Victoria blijft DKC ook na de zesde speelronde meedoen in de top van de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Ken je BC Mariken al?

In het Limburgse Hoensbroek moesten de Hagenaars zondagmiddag alleen het vrouwendubbel en de damesenkel van Eefje Besselink aan Victoria laten. DKC staat nu twee punten achter op koplopers Almere, Amersfoort en VELO.

DKC-coach Leonard van Velzen kon niet beschikken over Mark Caljouw, die vanaf woensdag meedoet aan de Wereld Jeugd Kampioenschappen in de Thaise hoofdstad Bangkok. Voor Daisy Bommeleyn kwam het duel met Victoria nog te vroeg, nadat ze een maand geleden een knieblessure opliep tegen Amersfoort.

Veerle Wijers was wederom de vervangster van Bommeleyn. Aan de zijde van Besselink speelde de Scheveningse het damesdubbel tegen Meta Knuth en Lieke Maes. De eerste game was met 21-13 een vrij simpele prooi voor Victoria. Daarna konden Veerle Wijers en Besselink beter meekomen, maar was het niet genoeg een derde game uit het vuur te slepen: 23-21 voor Knuth en Maes. Thomas Wijers en Michiel Kruijt trokken in het mannendubbel de stand gelijk door met 21-12 en 21-17 te winnen van Birger Abts en Ben Maes.

Met diezelfde Abts rekende DKC's kopman Dennis van Daalen de Jel af in de eerste herensingle: 21-11 en 21-14. Thomas Wijers had ook een gemakkelijke middag tegen invaller Martin Rutgers. Het werd 21-13 en 21-6 voor de jongere broer van Veerle.

Ginny Severien won de eerste game nipt in de verlenging van Mireille van Daal. Laatstgenoemde moest na elf punten in de tweede game opgeven, waardoor de tussenstand 4-1 in het voordeel van DKC werd. Victoria kwam door een ruime overwinning van Lieke Maes op Besselink één puntje terug.

DKC moest minimaal één gemengd dubbel winnen om met de zege naar Den Haag te gaan. Daar slaagde de ploeg met verve in. Van Daalen de Jel en Severien hadden geen kind aan het koppel Rutgers/Denise Hall (21-8 en 21-10). Kruijt en Veerle Wijers moesten meer uit de kast halen tegen Ben Maes en Meta Knuth, maar de winst 21-18 en 23-21 was genoeg om de 6-2 eindstand op het scorebord te zetten.

DKC heeft nu 33 punten uit zes wedstrijden behaald. Het staat daarmee vierde op twee punten achter de drie koplopers. Volgende week heeft het team van Van Velzen weer een reële kans op een grote overwinning. Op zondag 27 oktober komt hekkensluiter TFS Barendrecht namelijk op bezoek in de Hofstad. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!