SportSport

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie

DKC houdt aansluiting met top Carlton Eredivisie

Dankzij een 6-2 uitoverwinning bij Victoria blijft DKC ook na de zesde speelronde meedoen in de top van de Carlton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het Limburgse Hoensbroek moesten de Hagenaars zondagmiddag alleen het vrouwendubbel en de damesenkel van Eefje Besselink aan Victoria laten. DKC staat nu twee punten achter op koplopers Almere, Amersfoort en VELO.

DKC-coach Leonard van Velzen kon niet beschikken over Mark Caljouw, die vanaf woensdag meedoet aan de Wereld Jeugd Kampioenschappen in de Thaise hoofdstad Bangkok. Voor Daisy Bommeleyn kwam het duel met Victoria nog te vroeg, nadat ze een maand geleden een knieblessure opliep tegen Amersfoort.

Veerle Wijers was wederom de vervangster van Bommeleyn. Aan de zijde van Besselink speelde de Scheveningse het damesdubbel tegen Meta Knuth en Lieke Maes. De eerste game was met 21-13 een vrij simpele prooi voor Victoria. Daarna konden Veerle Wijers en Besselink beter meekomen, maar was het niet genoeg een derde game uit het vuur te slepen: 23-21 voor Knuth en Maes. Thomas Wijers en Michiel Kruijt trokken in het mannendubbel de stand gelijk door met 21-12 en 21-17 te winnen van Birger Abts en Ben Maes.

Met diezelfde Abts rekende DKC's kopman Dennis van Daalen de Jel af in de eerste herensingle: 21-11 en 21-14. Thomas Wijers had ook een gemakkelijke middag tegen invaller Martin Rutgers. Het werd 21-13 en 21-6 voor de jongere broer van Veerle.

Ginny Severien won de eerste game nipt in de verlenging van Mireille van Daal. Laatstgenoemde moest na elf punten in de tweede game opgeven, waardoor de tussenstand 4-1 in het voordeel van DKC werd. Victoria kwam door een ruime overwinning van Lieke Maes op Besselink één puntje terug.

DKC moest minimaal één gemengd dubbel winnen om met de zege naar Den Haag te gaan. Daar slaagde de ploeg met verve in. Van Daalen de Jel en Severien hadden geen kind aan het koppel Rutgers/Denise Hall (21-8 en 21-10). Kruijt en Veerle Wijers moesten meer uit de kast halen tegen Ben Maes en Meta Knuth, maar de winst 21-18 en 23-21 was genoeg om de 6-2 eindstand op het scorebord te zetten.

DKC heeft nu 33 punten uit zes wedstrijden behaald. Het staat daarmee vierde op twee punten achter de drie koplopers. Volgende week heeft het team van Van Velzen weer een rele kans op een grote overwinning. Op zondag 27 oktober komt hekkensluiter TFS Barendrecht namelijk op bezoek in de Hofstad. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!