Openlijke twijfel in Denemarken

Openlijke twijfel in Denemarken

Zondag en finales van de Denmark Open op TV. Geen klein gedeelte uit het herendubbel maar gewoon alle vijf uur zonder onderbreking. En natuurlijk met vakkundig commentaar van de technisch zeer onderlegde Steen Petersen. Het is een waar genoegen op deze manier badminton te zien en vooral te horen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na het zien van de 82 minuten durende damesenkel vroeg Steen zich hardop af of het meisjesproject (wat het meest ambitieuze is dat ik ken in Europa) voldoende is als dit de standaard is. Wat er in Denemarken wordt gedaan durven we in Nederland niet eens te dromen. Een project waar 14- tot 17-jarige meisjes (zes in totaal) worden klaar gestoomd voor de Spelen van 2020.

Vandaag zet een van de meest invloedrijke trainers in dit land vraagtekens bij de haalbaarheid van het project. Trainers buiten de bond vinden de koers hopeloos en pleiten voor... Je raadt het al: persoonsgebonden budgetten waarmee spelers weg kunnen uit Denemarken. Shit, ik pleit ervoor dat de Nederlandse spelers naar Denemarken gaan en de trainers hier zeggen dat de spelers weg moet uit Denemarken als je de top wil halen.

Helemaal geweldig dus dat ons bestuur in alle wijsheid meent dat we het in Nederland af kunnen met de uiterst bekwame technische staf die we tot onze beschikking hebben.

De hele technische staf van onze nationale selectie zou zich in een gemiddelde tweede divisie club in Denemarken niet staande weten te houden en door de elite jeugdspelers niet serieus worden genomen.

Dat is ook helemaal niet erg, want dat probleem hebben bijna alle landen in Europa. Maar dat je geen gebruik maakt van de vernieuwende gedachten die er wel zijn, dat is een schande. Het heeft alles te maken met de structuur van de bond. Het wordt gezien als een bedrijf waar werknemers in dienst zijn waar vervolgens niet meer vanaf gekomen kan worden zonder dat het het een vermogen kost.

Het aangaan van een vast dienstverband in topsport is op voorhand dodelijk voor je sport. Je kunt het met recht 'doorgemalen' noemen. Uitbesteden die handel en dan op de keiharde beoordelingsstoel gaan zitten. Dát zou de rol moeten zijn van een moderne bond. Hetgeen we nu hebben is een breiclub en het heeft niets met topsport te maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!