Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

De tweede week oktober staat binnen de sportwereld bekend als De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van NOC*NSF in combinatie met de sportbonden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het motto van de Week van de Scheidsrechter is 'Onze Scheids, Mijn Held'. Badminton Nederland doet ook altijd mee aan de Week van de Scheidsrechter, en betrekt hier ook de andere wedstrijdfunctionarissen zoals de referees en de lijnrechters bij.

"De Week van de Scheidsrechter is een fantastisch initiatief", vertelt projectleider Joan Peeters van Badminton Nederland. "Het is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Masterplan Arbitrage om meer aandacht te krijgen voor de scheidsrechters. In het badminton gaat het om de wedstrijdfunctionarissen. De Week van de Scheidsrechter is erg belangrijk en is een stuk waardering voor de mensen die hun vrije tijd beschikbaarstellen om wedstrijden op een hoog niveau in goede banen te leiden."

Naast deelname aan de Week van de Scheidsrechter organiseert Badminton Nederland jaarlijkse een kaderdag en diverse workshops voor de wedstrijdfunctionarissen.

Scheidsrechter Rob Deriga uit Almere volgde tijdens de afgelopen Yonex Dutch Open de workshop Mentale Weerbaarheid voor scheidsrechters. "Vooraf ging ik best wel sceptisch naar de workshop toe. Achteraf ben ik echter blij dat ik deze workshop heb gevolgd, want het was erg leuk en leerzaam. Collega's vertelden over hoe ze met bepaalde situaties op de baan zijn omgegaan en daar leer je weer van. Ik vond het erg prettig om op deze manier een workshop te volgen."

Wat is er zo leuk aan badmintonscheidsrechter zijn?

"Ik vond het na mijn eigen periode als badmintonner, nooit erg om een wedstrijd te tellen. Vanuit daar ben ik in het lijnrechtersvak gerold. Toen ik eens werd gevraagd om te scheidsen bij een eredivisiewedstrijd, omdat een scheidsrechter niet kon, ben ik op de stoel gaan zitten. Dat smaakte naar meer! Je zit als scheidsrechter boven op de wedstrijd en ik hoop elke keer mijn bijdrage te kunnen leveren aan de partij voor de spelers."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!