SportSport

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

De tweede week oktober staat binnen de sportwereld bekend als De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van NOC*NSF in combinatie met de sportbonden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het motto van de Week van de Scheidsrechter is 'Onze Scheids, Mijn Held'. Badminton Nederland doet ook altijd mee aan de Week van de Scheidsrechter, en betrekt hier ook de andere wedstrijdfunctionarissen zoals de referees en de lijnrechters bij.

"De Week van de Scheidsrechter is een fantastisch initiatief", vertelt projectleider Joan Peeters van Badminton Nederland. "Het is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Masterplan Arbitrage om meer aandacht te krijgen voor de scheidsrechters. In het badminton gaat het om de wedstrijdfunctionarissen. De Week van de Scheidsrechter is erg belangrijk en is een stuk waardering voor de mensen die hun vrije tijd beschikbaarstellen om wedstrijden op een hoog niveau in goede banen te leiden."

Naast deelname aan de Week van de Scheidsrechter organiseert Badminton Nederland jaarlijkse een kaderdag en diverse workshops voor de wedstrijdfunctionarissen.

Scheidsrechter Rob Deriga uit Almere volgde tijdens de afgelopen Yonex Dutch Open de workshop Mentale Weerbaarheid voor scheidsrechters. "Vooraf ging ik best wel sceptisch naar de workshop toe. Achteraf ben ik echter blij dat ik deze workshop heb gevolgd, want het was erg leuk en leerzaam. Collega's vertelden over hoe ze met bepaalde situaties op de baan zijn omgegaan en daar leer je weer van. Ik vond het erg prettig om op deze manier een workshop te volgen."

Wat is er zo leuk aan badmintonscheidsrechter zijn?

"Ik vond het na mijn eigen periode als badmintonner, nooit erg om een wedstrijd te tellen. Vanuit daar ben ik in het lijnrechtersvak gerold. Toen ik eens werd gevraagd om te scheidsen bij een eredivisiewedstrijd, omdat een scheidsrechter niet kon, ben ik op de stoel gaan zitten. Dat smaakte naar meer! Je zit als scheidsrechter boven op de wedstrijd en ik hoop elke keer mijn bijdrage te kunnen leveren aan de partij voor de spelers."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!