SportSport

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

De tweede week oktober staat binnen de sportwereld bekend als De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van NOC*NSF in combinatie met de sportbonden.

Ken je SV Sparta al?

Het motto van de Week van de Scheidsrechter is 'Onze Scheids, Mijn Held'. Badminton Nederland doet ook altijd mee aan de Week van de Scheidsrechter, en betrekt hier ook de andere wedstrijdfunctionarissen zoals de referees en de lijnrechters bij.

"De Week van de Scheidsrechter is een fantastisch initiatief", vertelt projectleider Joan Peeters van Badminton Nederland. "Het is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Masterplan Arbitrage om meer aandacht te krijgen voor de scheidsrechters. In het badminton gaat het om de wedstrijdfunctionarissen. De Week van de Scheidsrechter is erg belangrijk en is een stuk waardering voor de mensen die hun vrije tijd beschikbaarstellen om wedstrijden op een hoog niveau in goede banen te leiden."

Naast deelname aan de Week van de Scheidsrechter organiseert Badminton Nederland jaarlijkse een kaderdag en diverse workshops voor de wedstrijdfunctionarissen.

Scheidsrechter Rob Deriga uit Almere volgde tijdens de afgelopen Yonex Dutch Open de workshop Mentale Weerbaarheid voor scheidsrechters. "Vooraf ging ik best wel sceptisch naar de workshop toe. Achteraf ben ik echter blij dat ik deze workshop heb gevolgd, want het was erg leuk en leerzaam. Collega's vertelden over hoe ze met bepaalde situaties op de baan zijn omgegaan en daar leer je weer van. Ik vond het erg prettig om op deze manier een workshop te volgen."

Wat is er zo leuk aan badmintonscheidsrechter zijn?

"Ik vond het na mijn eigen periode als badmintonner, nooit erg om een wedstrijd te tellen. Vanuit daar ben ik in het lijnrechtersvak gerold. Toen ik eens werd gevraagd om te scheidsen bij een eredivisiewedstrijd, omdat een scheidsrechter niet kon, ben ik op de stoel gaan zitten. Dat smaakte naar meer! Je zit als scheidsrechter boven op de wedstrijd en ik hoop elke keer mijn bijdrage te kunnen leveren aan de partij voor de spelers."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!