SportSport

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

Leuke en leerzame workshop Mentale Weerbaarheid

De tweede week oktober staat binnen de sportwereld bekend als De Week van de Scheidsrechter. De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van NOC*NSF in combinatie met de sportbonden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het motto van de Week van de Scheidsrechter is 'Onze Scheids, Mijn Held'. Badminton Nederland doet ook altijd mee aan de Week van de Scheidsrechter, en betrekt hier ook de andere wedstrijdfunctionarissen zoals de referees en de lijnrechters bij.

"De Week van de Scheidsrechter is een fantastisch initiatief", vertelt projectleider Joan Peeters van Badminton Nederland. "Het is eigenlijk ontstaan uit het vroegere Masterplan Arbitrage om meer aandacht te krijgen voor de scheidsrechters. In het badminton gaat het om de wedstrijdfunctionarissen. De Week van de Scheidsrechter is erg belangrijk en is een stuk waardering voor de mensen die hun vrije tijd beschikbaarstellen om wedstrijden op een hoog niveau in goede banen te leiden."

Naast deelname aan de Week van de Scheidsrechter organiseert Badminton Nederland jaarlijkse een kaderdag en diverse workshops voor de wedstrijdfunctionarissen.

Scheidsrechter Rob Deriga uit Almere volgde tijdens de afgelopen Yonex Dutch Open de workshop Mentale Weerbaarheid voor scheidsrechters. "Vooraf ging ik best wel sceptisch naar de workshop toe. Achteraf ben ik echter blij dat ik deze workshop heb gevolgd, want het was erg leuk en leerzaam. Collega's vertelden over hoe ze met bepaalde situaties op de baan zijn omgegaan en daar leer je weer van. Ik vond het erg prettig om op deze manier een workshop te volgen."

Wat is er zo leuk aan badmintonscheidsrechter zijn?

"Ik vond het na mijn eigen periode als badmintonner, nooit erg om een wedstrijd te tellen. Vanuit daar ben ik in het lijnrechtersvak gerold. Toen ik eens werd gevraagd om te scheidsen bij een eredivisiewedstrijd, omdat een scheidsrechter niet kon, ben ik op de stoel gaan zitten. Dat smaakte naar meer! Je zit als scheidsrechter boven op de wedstrijd en ik hoop elke keer mijn bijdrage te kunnen leveren aan de partij voor de spelers."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!