Met zijn allen slapen bij familie Persson

Met zijn allen slapen bij familie Persson

Het is alweer een tijd geleden dat ik een stukje heb geschreven. Nu zijn de weekenden dat ik niets te doen heb ook op een hand te tellen, maar nu heb ik de tijd gevonden voor een evaluatie van de afgelopen maanden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het kort: een toernooi in België, meerdere competitie wedstrijden, wat pijntjes en een onbekende kwaliteit van mijzelf gevonden. Junior Robin is gepromoveerd naar Senior Robin!

Het toernooi in België, ik stond met Myke eerste geplaatst in de kwalificatie en werd helaas niet doorgeschoven naar het hoofdtoernooi. Dus braaf stonden wij op woensdag om 9.45 uur onze kwalificatie mix te spelen tegen tegenstanders uit Taiwan. Een lastige wedstrijd, tegen een Aziatisch koppel dat niet zomaar even komt ballen. Tot de derde set was het een gelijk opgaande wedstrijd, maar na 11 raakten Myke en ik de controle kwijt. Na onnodige fouten en wat lange rally's stonden we in een paar tellen 6 punten achter. Het gat was geslagen en werd niet meer weggegeven. Wat ik er nog meer over kan zeggen is moeilijk, dit kleine moment van focus verlies en verslapping is fataal geweest. De vastheid was op dit moment niet goed genoeg en zo verlies je de wedstrijd.

In de dubbel mocht ik uitkomen met Jorrit de Ruiter. Aangezien wij allebei mixen en geen dubbelpartner hebben, komt het op de training wel eens voor dat we samen spelen. Nu vonden we dit niet verkeerd om ook internationaal te laten zien wat we kunnen. Dit pakte prima uit en zo stonden we donderdagavond een flinke partij af te werken tegen twee Russen. Opnieuw een derde set en mijn shirt was doorweekt van het hoge tempo dubbel dat wij draaiden. Waar ik in het begin alles van mijn racket af zag springen vond ik mijn draai en vooral mijn drive. Dit keer waren er geen onnodige fouten, maar vooral vanuit mijn kant nog te veel kwaliteitsverlies in de derde set. Slagen verloren hun precisie en kracht, en zo verloren we helaas een paar punten. Ook dit was te veel om terug te komen en was voor mij het België toernooi over. Een leerzaam toernooi, vooral omdat het mijn eerste echte senioren toernooi was. Dat er nog vele mogen komen, met zeker weten betere resultaten.

De Bundesliga dan, bij een thuiswedstrijd in Trittau (vlakbij Hamburg) slaapt het gehele team in het huis van de familie Persson. Zij regelen ontzettend veel voor de club en hebben genoeg plek. Teambuildings uitjes doen we niet aan, het is gewoon lekker biljarten in de kelder en gezellig samen ontbijten. Teambuilding genoeg als je het mij vraagt!

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!