clubzoeker

Met zijn allen slapen bij familie Persson

Met zijn allen slapen bij familie Persson

Het is alweer een tijd geleden dat ik een stukje heb geschreven. Nu zijn de weekenden dat ik niets te doen heb ook op een hand te tellen, maar nu heb ik de tijd gevonden voor een evaluatie van de afgelopen maanden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het kort: een toernooi in België, meerdere competitie wedstrijden, wat pijntjes en een onbekende kwaliteit van mijzelf gevonden. Junior Robin is gepromoveerd naar Senior Robin!

Het toernooi in België, ik stond met Myke eerste geplaatst in de kwalificatie en werd helaas niet doorgeschoven naar het hoofdtoernooi. Dus braaf stonden wij op woensdag om 9.45 uur onze kwalificatie mix te spelen tegen tegenstanders uit Taiwan. Een lastige wedstrijd, tegen een Aziatisch koppel dat niet zomaar even komt ballen. Tot de derde set was het een gelijk opgaande wedstrijd, maar na 11 raakten Myke en ik de controle kwijt. Na onnodige fouten en wat lange rally's stonden we in een paar tellen 6 punten achter. Het gat was geslagen en werd niet meer weggegeven. Wat ik er nog meer over kan zeggen is moeilijk, dit kleine moment van focus verlies en verslapping is fataal geweest. De vastheid was op dit moment niet goed genoeg en zo verlies je de wedstrijd.

In de dubbel mocht ik uitkomen met Jorrit de Ruiter. Aangezien wij allebei mixen en geen dubbelpartner hebben, komt het op de training wel eens voor dat we samen spelen. Nu vonden we dit niet verkeerd om ook internationaal te laten zien wat we kunnen. Dit pakte prima uit en zo stonden we donderdagavond een flinke partij af te werken tegen twee Russen. Opnieuw een derde set en mijn shirt was doorweekt van het hoge tempo dubbel dat wij draaiden. Waar ik in het begin alles van mijn racket af zag springen vond ik mijn draai en vooral mijn drive. Dit keer waren er geen onnodige fouten, maar vooral vanuit mijn kant nog te veel kwaliteitsverlies in de derde set. Slagen verloren hun precisie en kracht, en zo verloren we helaas een paar punten. Ook dit was te veel om terug te komen en was voor mij het België toernooi over. Een leerzaam toernooi, vooral omdat het mijn eerste echte senioren toernooi was. Dat er nog vele mogen komen, met zeker weten betere resultaten.

De Bundesliga dan, bij een thuiswedstrijd in Trittau (vlakbij Hamburg) slaapt het gehele team in het huis van de familie Persson. Zij regelen ontzettend veel voor de club en hebben genoeg plek. Teambuildings uitjes doen we niet aan, het is gewoon lekker biljarten in de kelder en gezellig samen ontbijten. Teambuilding genoeg als je het mij vraagt!

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!