SportSport

Wat betekent dat precies: drie keer meer kaarten verkocht?

Wat betekent dat precies: drie keer meer kaarten verkocht?

"De kaartverkoop voor de Yonex Dutch Open 2013 verloopt voorspoedig. Voor de 65ste editie van de topbadmintonevenement werden al drie keer meer kaarten verkocht dan vorig jaar." Dat is wat er uit de koker van toernooidirecteur Ton van Happen komt.

SportSport

Ken je OSM Badminton al?

Dat bekt lekker... Drie keer meer! Maar met zoveel lege stoelen elk jaar, roept zo'n statement toch vragen op. We hebben bij Van Happen naar de kaart geïnformeerd.

Vraag aan Ton van Happen

4 oktober 2013

Graag informeer ik naar de totale kaartverkoop van 2012 en 2013.

Ik informeer expliciet naar de verkoop, omdat er elk jaar grote aantallen kaarten weggeven worden en aan die (weggegeven) aantallen kan simpelweg niet gerefereerd worden in bovenstaande. Aanvullend, voor een betere beeldvorming, informeer ik ook naar het aantal kaarten dat gratis ter beschikking wordt en is gesteld aan verenigingen, relaties van BNL, trainers die hun diploma gehaald hebben, clinic-deelnemers, conferentie-deelnemers en anderen.

Voor dit jaar, 2013, vraag ik u om de verkoop- en weggeef-aantallen zoals tot dusver bekend. Via de digitale kaartmodule van Events IT (zie http://www.dutchopen.nl/page.aspx?id=21958) zijn de verkoopcijfers direct inzichtbaar, dus ik verwacht geen enkele problemen in het verkrijgen en aanleveren van deze cijfers.

Ik zal zelf een berekening uitvoeren om een vergelijking te kunnen maken tussen de kaartverkoop van 2012 en 2013.

Er volgde vrij snel antwoord:

Antwoord van Ton van Happen

6 oktober 2013

Dank voor je mail en de interesse die je hebt in de stand van zaken omtrent de voorverkoop.

Helaas kan ik op deze termijn niet aan je verzoek tegemoet komen. Daarvoor moet ik diverse bestanden naast elkaar leggen. Je kunt je voorstellen dat ik vlak voor het evenement nog meer zaken te doen heb dan informatie uit het verleden te verzamelen en in systemen van anderen te kijken om je uitgebreide vraag nu te beantwoorden.

Ik merk uit je reactie dat je een verband legt met de gratis kaarten die er vorige jaren, en ook dit jaar, worden uitgegeven. Laat ik helder zijn: die gratis kaarten staan er los van. Wat we geschreven hebben is alleen dat er aan cash geld 3 keer meer is binnen gekomen dan vorig jaar. We hebben de prijzen iets verlaagd en een speciale voorverkoop actie voor verenigingen op poten gezet. Dit heeft geleid tot een veel hogere omzet in de voorverkoop. Of er uiteindelijk ook in totaliteit meer mensen komen, zal ook afhangen van de kaartverkoop aan de zaal (net als in voorgaande jaren).

De relatie die je legt naar gratis kaarten is niet helemaal correct. Dat wil ik je tijdens het evenement mondeling wel een keer toelichten. Diverse deelnemers betalen indirect voor hun deelname (verrekend in de prijs voor deelname aan activiteiten) of het is een waardering voor de inzet van deze mensen als vrijwilliger. Maar nogmaals: dit staat los van het leuke succes van de voorverkoop actie.

Als het toernooi aan de gang is, heb ik vast wat meer gelegenheid om informatie te geven over de voorverkoop. Nu heb ik andere prioriteiten. Ik vertrouw erop dat je hier begrip voor hebt.

Met vriendelijke groet,
Badminton Nederland

Ton van Happen
toernooidirecteur Yonex Dutch Open 2013

Het feit dat Van Happen reageert op de e-mail is te waarderen, en zelfs de inhoud is voor een realistisch iemand niet teleurstellend. Het was te verwachten dat er - op dit moment zeker - niet transparant gecommuniceerd zou worden over verkoopcijfers.

De toernooidirecteur spreekt zichzelf of toch minstens zijn PR-machine tegen: "Wat we geschreven hebben is alleen dat er aan cash geld 3 keer meer is binnen gekomen dan vorig jaar." Dat is toch echt iets anders dan: "Voor de 65ste editie van de topbadmintonevenement werden al drie keer meer kaarten verkocht dan vorig jaar."

Vooralsnog kunnen we nu slechts afwachten totdat Van Happen volledige cijfers (aantallen en omzet per kaartcategorie voor zowel 2012 en 2013) beschikbaar stelt. Daarmee komt er hopelijk ook wat meer inzicht in de verhouding tussen rechtstreeks afgerekende kaarten en 'alle andere' kaarten.

Een van de lezers van badmintonline schreef niet voor niets: "Is er nog plek voor betalende bezoekers?"

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!