clubzoeker

Wat betekent dat precies: drie keer meer kaarten verkocht?

Wat betekent dat precies: drie keer meer kaarten verkocht?

"De kaartverkoop voor de Yonex Dutch Open 2013 verloopt voorspoedig. Voor de 65ste editie van de topbadmintonevenement werden al drie keer meer kaarten verkocht dan vorig jaar." Dat is wat er uit de koker van toernooidirecteur Ton van Happen komt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat bekt lekker... Drie keer meer! Maar met zoveel lege stoelen elk jaar, roept zo'n statement toch vragen op. We hebben bij Van Happen naar de kaart geïnformeerd.

Vraag aan Ton van Happen

4 oktober 2013

Graag informeer ik naar de totale kaartverkoop van 2012 en 2013.

Ik informeer expliciet naar de verkoop, omdat er elk jaar grote aantallen kaarten weggeven worden en aan die (weggegeven) aantallen kan simpelweg niet gerefereerd worden in bovenstaande. Aanvullend, voor een betere beeldvorming, informeer ik ook naar het aantal kaarten dat gratis ter beschikking wordt en is gesteld aan verenigingen, relaties van BNL, trainers die hun diploma gehaald hebben, clinic-deelnemers, conferentie-deelnemers en anderen.

Voor dit jaar, 2013, vraag ik u om de verkoop- en weggeef-aantallen zoals tot dusver bekend. Via de digitale kaartmodule van Events IT (zie http://www.dutchopen.nl/page.aspx?id=21958) zijn de verkoopcijfers direct inzichtbaar, dus ik verwacht geen enkele problemen in het verkrijgen en aanleveren van deze cijfers.

Ik zal zelf een berekening uitvoeren om een vergelijking te kunnen maken tussen de kaartverkoop van 2012 en 2013.

Er volgde vrij snel antwoord:

Antwoord van Ton van Happen

6 oktober 2013

Dank voor je mail en de interesse die je hebt in de stand van zaken omtrent de voorverkoop.

Helaas kan ik op deze termijn niet aan je verzoek tegemoet komen. Daarvoor moet ik diverse bestanden naast elkaar leggen. Je kunt je voorstellen dat ik vlak voor het evenement nog meer zaken te doen heb dan informatie uit het verleden te verzamelen en in systemen van anderen te kijken om je uitgebreide vraag nu te beantwoorden.

Ik merk uit je reactie dat je een verband legt met de gratis kaarten die er vorige jaren, en ook dit jaar, worden uitgegeven. Laat ik helder zijn: die gratis kaarten staan er los van. Wat we geschreven hebben is alleen dat er aan cash geld 3 keer meer is binnen gekomen dan vorig jaar. We hebben de prijzen iets verlaagd en een speciale voorverkoop actie voor verenigingen op poten gezet. Dit heeft geleid tot een veel hogere omzet in de voorverkoop. Of er uiteindelijk ook in totaliteit meer mensen komen, zal ook afhangen van de kaartverkoop aan de zaal (net als in voorgaande jaren).

De relatie die je legt naar gratis kaarten is niet helemaal correct. Dat wil ik je tijdens het evenement mondeling wel een keer toelichten. Diverse deelnemers betalen indirect voor hun deelname (verrekend in de prijs voor deelname aan activiteiten) of het is een waardering voor de inzet van deze mensen als vrijwilliger. Maar nogmaals: dit staat los van het leuke succes van de voorverkoop actie.

Als het toernooi aan de gang is, heb ik vast wat meer gelegenheid om informatie te geven over de voorverkoop. Nu heb ik andere prioriteiten. Ik vertrouw erop dat je hier begrip voor hebt.

Met vriendelijke groet,
Badminton Nederland

Ton van Happen
toernooidirecteur Yonex Dutch Open 2013

Het feit dat Van Happen reageert op de e-mail is te waarderen, en zelfs de inhoud is voor een realistisch iemand niet teleurstellend. Het was te verwachten dat er - op dit moment zeker - niet transparant gecommuniceerd zou worden over verkoopcijfers.

De toernooidirecteur spreekt zichzelf of toch minstens zijn PR-machine tegen: "Wat we geschreven hebben is alleen dat er aan cash geld 3 keer meer is binnen gekomen dan vorig jaar." Dat is toch echt iets anders dan: "Voor de 65ste editie van de topbadmintonevenement werden al drie keer meer kaarten verkocht dan vorig jaar."

Vooralsnog kunnen we nu slechts afwachten totdat Van Happen volledige cijfers (aantallen en omzet per kaartcategorie voor zowel 2012 en 2013) beschikbaar stelt. Daarmee komt er hopelijk ook wat meer inzicht in de verhouding tussen rechtstreeks afgerekende kaarten en 'alle andere' kaarten.

Een van de lezers van badmintonline schreef niet voor niets: "Is er nog plek voor betalende bezoekers?"

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!