Als loper de rolstoel in: is dat echt een probleem?

Als loper de rolstoel in: is dat echt een probleem?

Na de afgelopen weken de stukken over het WK aangepast badminton te hebben gevolgd en naar beschuldigingen heb geluisterd en de rechtzetting daarvan weer door Marcel... Dan denk je bij jezelf: het kan toch niet zo moeilijk zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Stel nou dat je geen handicap hebt, maar je vindt rolstoelbadminton wel heel erg leuk om te doen. Dan vind ik dat je ook als valide speler mee zou moeten kunnen doen met dit onderdeel. Ik zie natuurlijk wel in dat het niet eerlijk is ten opzichte van de mensen die wel aan een rolstoel gebonden zijn.

Dan kijk je naar andere sporten waar niveauverschil het bijna onmogelijk maakt met elkaar in competitie te gaan. Je geeft deze sporters een handicap zoals bij golf. Het klinkt wel een beetje dubbelop om binnen een groep van gehandicapten extra handicaps te gaan in brengen, maar het zou wel een goede oplossing zijn en het heet niet voor niets 'aangepast badminton'. Het is dus helemaal niet verkeerd er een aantal aanpassingen aan toe te voegen.

Wat mij betreft mogen de artsen die ze nu gebruiken om mensen hun vorm van sport af te pakken door herindelingen en afkeuring, gewoon gaan werken aan een handicapvaststelling. Iemand die zwaar gehandicapt is, krijgt handicap 0 en iemand zoals ik die alleen een mentale handicap heeft, krijgt misschien een handicap 8. Dus ik moet met 8 punten verschil winnen van iemand met handicap 0.

Dit maakt het aangepast badminton ook echt aangepast. Het ongeluk dat je hebt\ niet gezond te zijn moet nog eens niet extra worden benadrukt door verschil te maken of je wel erg genoeg ongezond ben.

Het is weer een voorbeeld van Olympische gekte die sporters beleven. Wat kan mij dat klotetoernooi eens in de vier jaar schelen als het alle sport kapot maakt en de doelstelling van zowel gezonde spelers als gehandicapten gaat bepalen.

Volgens mij is iedereen ziek die deze boze droom nastreeft. Als je het echt zo graag wilt, dan kan je het gewoon kopen, want bij de Spelen geldt alleen maar de prijs en niets anders. De Spelen zijn het ultieme wapen van de bobo's en de spelers laten het gebeuren. Omdat ze zwak zijn en niet zelfstandig kunnen nadenken over wat ze willen. Als je het zo bekijkt dat zijn alle badmintonspeler gehandicapt en doen ze allemaal aan aangepast badminton.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Mixduo Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono naar tweede ronde EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono de tweede ronde bereikt.

9 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!