Almere wint thuis met 8-0 van Victoria

Almere wint thuis met 8-0 van Victoria

Almere heeft zaterdagavond 25 januari 2014 thuis met 8-0 gewonnen van BC Victoria uit Hoensbroek. Twee partijen, de mannensingle van Justin Teeuwen en de vrouwensingle van Manon Sibbald werden in drie games beslist, de andere partijen in twee games.

SportSport

Maak kennis met Meerte Loos!

Het was bepaald geen walk over voor Almere, zoals de uitslagen in een aantal partijen laten zien. Ondanks het feit dat er niets meer op het spel stond in deze wedstrijd in de Carlton Eredivisie, waren er toch nog ruim voldoende toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen om er weer een leuke badmintonavond van te maken. En zo moet het ook.

De mannen, Dave Khodabux met Alex Vlaar, openden het bal en speelden tegen Ben Maes met Rik Hermans. Hermans en Maes waren niet van plan om zich zonder meer over te geven en in de eerste game gingen zij voortdurend aan de leiding met een kleine voorsprong. Het leek er dan ook op dat de Limburgers de eerste game zouden winnen, maar toen het 19-19 werd sloegen de Almeerders toe en wonnen alsnog met 22-20. In de tweede game lieten de Buks en Vlaar het er niet op aan komen en werd het 21-15.

Yvonne Sie met Cheryl Seinen troffen aan de andere kant van het net Jessie van Wijk met Meta Knuth. Sie en Seinen namen onmiddellijk een grote voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch lieten Onkie en Donkie toe dat Knuth en Van Wijk terugkwamen in de game en werd het nog maar 21-17. In de tweede game was het verschil tussen de dames zo mogelijk nog groter. Een 11-3 voorsprong, vervolgens 16-7 bleek niet voldoende om het rustig uit te spelen voor Onkie en Donkie. Het werd zelfs nog 21-19, maar wel voor Almere.

De single van Justin Teeuwen tegen oud BVA-speler Robert Kwee beloofde op voorhand een spannend en mooie partij te worden en dat werd het ook. Teeuwen speelde niet de gelukkigste wedstrijd en verloor de eerste game met 20-22 van Kwee. In de tweede game ging het Teeuwen beter af en trok hij met 21-15 de partij gelijk. Ook in de derde game deden de spelers niet veel voor elkaar onder. Pas in het laatste deel van de game liep Teeuwen weg van Kwee en won Teeuwen met 21-17

Manon Sibbald speelde haar single tegen de Almeerse dame in Limburgse dienst, Mireille van Daal. En met Sibbald weet je het nooit. Het ene moment speelt zij ronduit fantastisch om op een ander moment volkomen te falen. Ook nu weer een partij met vele gezichten. De eerste game ging Sibbald uitstekend spelend voortvarend van start. Van Daal had niet veel in te brengen en Sibbald nam een grote voorsprong en leek onbereikbaar voor Van Daal. Toch sloot Sibbald deze game 'slechts' met een 21-16 winst af om vervolgens in de tweede game met een 9-21 nederlaag te worden geconfronteerd. De derde game was een replica van de eerste game, aanvankelijk een grote voorsprong voor Sibbald met de finish op 21-16.

Stephan Branderhorst was in zijn single tegen Rik Hermans nooit echt in gevaar. De eerste game was voor Branderhorst met 21-14. Hermans beet zich vervolgens goed vast in de tweede game en shuttlevirtuoos Branderhorst had toch even zijn handen vol aan om Hermans van het lijf te houden. Dat lukte pas met een nipte winst met 23-21 voor Branderhorst.

Tamara van der Hoeven deed het ronduit goed tegen Lieke Maes. In de eerste game werkte ze in het tweede deel een achterstand weg en won met 21-17. Het 15-jarige BVA-talent bleef ook in de tweede game bij de les en won met 21-18.

Saber Afif met Yvonne Sie hadden als opponent Ben Maes en Meta Knuth. Zeker een leuke partij om te zien, maar Afif en Sie hadden de touwtjes in handen en wonnen met tweemaal 21-17.

Georgy van Soerland met Dave Khodabux speelden hun partij in twee games uit tegen Robert Kwee en Lieke Maes. Het werd 21-12 en 21-15 voor van Soerland en Khodabux en daarmede kwam er een eind aan de laatste wedstrijd in de reguliere Carlton Eredivisie.

De wedstrijd stond onder leiding van referee Remco Oskam en de scheidsen Paul de Kuyper en Wilfred van Slooten en zij deden het gewoonweg goed.

Almere sluit deze competitie af met een twee plaats achter VELO en voor Amersfoort en DKC. Deze vier verenigingen gaan de play-offs spelen en daarin speelt Almere twee wedstrijden tegen Amersfoort om uit te maken wie er naar de grote finale gaat. VELO en DKC maken in 'een burenruzie' eveneens over twee wedstrijden uit wie de finale gaat spelen.

De spelers en de begeleiding van Almere hechten er aan om de vele toeschouwers die Almere in de wedstrijden hebben gesteund, langs deze weg te bedanken. Zij hopen en rekenen op een massale opkomst tijdens de play-off wedstrijden tegen BC Amersfoort.

Voor de cijferaars nog even alle uitslagen en standen op een rij, waarbij moet opgemerkt dat het Amsterdamse Slotermeer het toch heel verrassend goed heeft gedaan met een vijfde plaats in de eindrangschikking.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!