clubzoeker

DKC kruist de degens met Almere

DKC kruist de degens met Almere

Na een week rust komen de badmintonners van BC DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie. Zondag neemt de nummer vier van de ranglijst het in eigen huis op tegen nummer twee BV Almere.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een heuse topper dus. Hoewel beide teams zich al voor de play-offs hebben geplaatst, staat er nog wel het een en ander op het spel in Den Haag.

DKC verzekerde zich, voor het tweede achtereenvolgende seizoen, van een ticket voor de play-offs. Het kan niet meer worden ingehaald door nummer vijf Duinwijck, dat twintig punten minder heeft. De vierde plek lijkt voor DKC het eindstation te worden, hoewel er nog een minieme kans is een positie te stijgen. Nummer drie BC Amersfoort staat namelijk vijf punten voor op de vice-landskampioen en zou in theorie nog ingehaald kunnen worden door de Haagse ploeg. Maar Amersfoort heeft een aanzienlijk makkelijker programma (BV Slotermeer uit en Van Zijderveld thuis) dan DKC (Almere thuis en Roosterse BC uit). Mocht het team van coach Leonard van Velzen daadwerkelijk vierde worden, treft het de nummer één. Op dit moment is dat VELO dat drie punten voorsprong heeft op Almere. De nummer drie van de eindrangschikking treft de nummer twee in de play-offs.

Almere gold voor dit seizoen als favoriet voor de titel. De Flevolanders liggen daarvoor nog steeds op koers, maar het ondervindt veel concurrentie van VELO, dat zich halverwege het seizoen versterkte met de Taiwanese Ya-Lan Chang. Dat de Wateringers daardoor beter voor de dag komen, werd anderhalve week geleden erg duidelijk toen VELO in en tegen Almere met 7-1 wist te winnen en zodoende de koppositie overnam. Het was pas de eerste nederlaag voor de ploeg van coach Erik Staats. Almere moet tegen DKC en Victoria (thuis) goede resultaten neerzetten om VELO te achterhalen, dat nog wedstrijden speelt tegen Roosterse BC (thuis) en Duinwijck (uit).

DKC en Almere troffen elkaar al eerder dit seizoen. In november won laatstgenoemde ploeg in de eigen sporthal met maar liefst 7-1: de grootste nederlaag voor DKC in bijna twee jaar.

De wedstrijd DKC - Almere wordt gespeeld op zondag 19 januari in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Dave Khodabux, Saber Afif, Stephan Branderhorst, Justin Teeuwen, Fontaine Chapman, Cheryl Seinen, Manon Sibbald, Rachel Howard en Yvonne Sie. Coach: Erik Staats.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!