clubzoeker

DKC naar Limburg voor laatste wedstrijd

DKC naar Limburg voor laatste wedstrijd

V.l.n.r. Mark Caljouw, assistent-trainer Robbert de Keijzer, Thomas Wijers, teammanager Ellen Ruimschotel, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Eefje Besselink, Dennis van Daalen de Jel, Michiel Kruijt en hoofdcoach Leonard van Velzen.

De reguliere competitie van de Carlton Eredivisie nadert het einde. Aanstaande zaterdag wordt namelijk de laatste speelronde afgewerkt. Net als vorig seizoen treft BC DKC in de afsluitende wedstrijd het Limburgse Roosterse BC.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit keer betreft het echter uitduel. De Hagenaars gaan voor een goed resultaat om zo met vertrouwen aan de play-offs te beginnen.

DKC heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de kruisfinales. Zo makkelijk als het vorig seizoen ging (de ploeg werd toen tweede) ging het nu niet. Een slepende knieblessure van Daisy Bommeleyn en de regelmatige afwezigheid van Mark Caljouw zorgden ervoor dat het team van coach Leonard van Velzen nooit serieus in de absolute top mee kon draaien, hoewel DKC wel één speelronde aan kop ging van de eredivisie.

Toch kwam plaatsing voor de play-offs nooit in gevaar. De vice-landskampioen staat na zeventien duels vierde met 84 punten. DKC heeft nog een minieme kans een plekje te stijgen ten faveure van BC Amersfoort. Het gat bedraagt echter zeven punten, dus er zou een klein wonder moeten gebeuren om dat te bewerkstelligen. De Haagse formatie neemt het in de play-offs, die in de week van 3 tot en met 9 februari worden gespeeld, op tegen de nummer één. Dat is op dit moment VELO, dat zaterdag een voorsprong van vijf punten verdedigt ten opzichte van BV Almere.

Roosterse BC kent een vrij kleurloos seizoen. Afgelopen jaar deden de Limburgers nog tot het laatst mee om een plekje in de play-offs. Dat heeft er deze jaargang geen moment in gezeten. Roosterse BC eindigt op een achtste positie: één plekje lager dan vorig seizoen. Het vertrek van kopman Leon Nottelman bleek een te grote aderlating.

Op 17 november 2013 troffen DKC en Roosterse BC elkaar al in Den Haag. Destijds werd het een nipte 5-3 zege voor de thuisploeg. Het was de wedstrijd waarin Bommeleyn geblesseerd uitviel. Ze zou de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

De wedstrijd Roosterse BC DKC wordt gespeeld op zaterdag 25 januari in de Albertzaal in Roosteren. Adres: Eyckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

Spelers Roosterse BC: Floris Oleffe, Marijn Put, Frank Vermeesch, Nico Hermans, Linda Hoedemakers, Wendy Hoeve, Roxanne Molenmaker en Grace Gabriel. Coaches: Igo Jongen, Cyriel Weijers en Rolf Koch.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Veerle Wijers en Eefje Besselink. Coach: Leonard van Velzen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!