SportSport

Voorbeschouwing Mannenenkelspel Carlton NK 2014

Voorbeschouwing Mannenenkelspel Carlton NK 2014
StudentenlevenStudentenleven

Op 31 januari 2014 gaan in het Sportcentrum van Almere de Carlton Nederlandse Kampioenschappen van start. Als je naar de inschrijvingen kijkt, dan mag de NK organisatie van Badminton Nederland niet klagen, want de meeste toppers hebben zich voor dit evenement ingeschreven.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

De plaatsingen hebben inmiddels plaatsgevonden en op vrijdag 31 januari gaat dit toernooi met de kwalificaties van start. Hieronder de voorbeschouwing van het mannenenkelspel.

Mannenenkelspel

De gedoodverfde favoriet voor het mannenenkelspel is natuurlijk Eric Pang, de 32 jarige Nederlander heeft jarenlang strijd tegen negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama moeten leveren, echter Dicky doet dit jaar niet meer mee. Van WIE heeft deze nummer 31 van de wereld dan op dit Nederlands kampioenschap te vrezen? Volgens het plaatsingsschema is dat Nick Fransman, deze 21 jarig speler die vorig jaar door Badminton Nederland uit de Nederlandse selectie werd gezet en thans in Tsjechië onder begeleiding van Dicky Palyama aan het trainen is, heeft natuurlijk de capaciteiten om dit jaar in de finale te komen, echter of de nummer 135 van de wereld Eric Pang kan verslaan, lijkt op dit moment nog te hoog gegrepen.

De nummer 3 en nummer 4 van de plaatsingslijst zouden natuurlijk voor een verrassing kunnen zorgen, Erik Meijs heeft zeker de capaciteiten om met iets leuks voor de dag te komen en misschien wel Nederlands kampioen te kunnen worden, echter dit raspaartje uit Zoetermeer is te vaak blessure gevoelig om op cruciale momenten potten te breken. De nummer 4 geplaatste Jordy Hilbink, die thans in Denemarken woont en traint, zou een kandidaat kunnen zijn om voor een stunt te zorgen. Deze Drentenaar heeft technisch en conditioneel vrij wel alles in huis, echter tactisch zou hij het zich soms zelf makkelijker kunnen maken. Misschien dat zijn voorbereidingen voor dit NK optimaal geweest is en misschien kan hij, als 4e geplaatste, het Eric Pang als eerste lastig maken.

Zijn er dan nog andere kandidaten? Jazeker, wie we zeker niet mogen vergeten is de jonge Mark Caljouw. Deze runner-up van de Europese Jeugdkampioenschappen kan, als zijn loting gunstig is, zomaar op zondag in de finale staan. Bij de jeugd was hij in Europa bijna onverslaanbaar, maar bij de senioren is het niveau natuurlijk wel andere koek. Ook een andere jongeling zou hoge ogen kunnen gooien en dat is de Groningse Justin Teeuwen. Het lijkt er soms op dat het geloof in eigen kunnen bij deze linkshandige jongeman nog niet helemaal doorgedrongen is, maar zeker op dit Nederlands kampioenschap heeft hij zeker niets te verliezen en kan hij vol voor de winst naar de hogere plaatsen gaan strijden.

Andere spelers, waar rekening mee gehouden moet worden zijn Saber Afif, Dennis van Daalen de Jel, Stephan Branderhorst, Marco de Jager, Ruben Jille, Leon Nottelman, Hans van Os, Jerry Natenstedt, Rikkert Suijkerland en Alex Vlaar. Zo zijn er natuurlijk ook nog andere talentvolle spelers die zich op dit toernooi kunnen laten gelden, al met al een heel leuk Nederlands kampioenschap, waarbij de kwart en halve finales niet zomaar te voorspellen zijn.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Om gelijk met de deur in huis te vallen en de vraag van gisteren te beantwoorden: het was uitverkocht gisteravond bij de…

17 oktober 2019

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

De Denmark Open werd de laatste jaren steeds groter van opzet. Ik was benieuwd of die trend dit jaar door gezet zou worden. Bij…

16 oktober 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 oktober vindt in het Deense Odense de Danisa Denmark Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC…

15 oktober 2019

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Het is weer een aantal jaar geleden dat ik de Dutch Open bezocht. De laatste jaren was ik al onderweg naar Denemarken. Ik bezocht…

14 oktober 2019

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek hebben voor een historische prestatie gezorgd op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld…

13 oktober 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft het koppel Robin Tabeling / Selena Piek de finale gehaald in de mix.

13 oktober 2019

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het…

12 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!