Voorbeschouwing Mannenenkelspel Carlton NK 2014

Voorbeschouwing Mannenenkelspel Carlton NK 2014
Moederdag 2019

Op 31 januari 2014 gaan in het Sportcentrum van Almere de Carlton Nederlandse Kampioenschappen van start. Als je naar de inschrijvingen kijkt, dan mag de NK organisatie van Badminton Nederland niet klagen, want de meeste toppers hebben zich voor dit evenement ingeschreven.

› alles over het Badminton Festival!

De plaatsingen hebben inmiddels plaatsgevonden en op vrijdag 31 januari gaat dit toernooi met de kwalificaties van start. Hieronder de voorbeschouwing van het mannenenkelspel.

Mannenenkelspel

De gedoodverfde favoriet voor het mannenenkelspel is natuurlijk Eric Pang, de 32 jarige Nederlander heeft jarenlang strijd tegen negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama moeten leveren, echter Dicky doet dit jaar niet meer mee. Van WIE heeft deze nummer 31 van de wereld dan op dit Nederlands kampioenschap te vrezen? Volgens het plaatsingsschema is dat Nick Fransman, deze 21 jarig speler die vorig jaar door Badminton Nederland uit de Nederlandse selectie werd gezet en thans in Tsjechië onder begeleiding van Dicky Palyama aan het trainen is, heeft natuurlijk de capaciteiten om dit jaar in de finale te komen, echter of de nummer 135 van de wereld Eric Pang kan verslaan, lijkt op dit moment nog te hoog gegrepen.

De nummer 3 en nummer 4 van de plaatsingslijst zouden natuurlijk voor een verrassing kunnen zorgen, Erik Meijs heeft zeker de capaciteiten om met iets leuks voor de dag te komen en misschien wel Nederlands kampioen te kunnen worden, echter dit raspaartje uit Zoetermeer is te vaak blessure gevoelig om op cruciale momenten potten te breken. De nummer 4 geplaatste Jordy Hilbink, die thans in Denemarken woont en traint, zou een kandidaat kunnen zijn om voor een stunt te zorgen. Deze Drentenaar heeft technisch en conditioneel vrij wel alles in huis, echter tactisch zou hij het zich soms zelf makkelijker kunnen maken. Misschien dat zijn voorbereidingen voor dit NK optimaal geweest is en misschien kan hij, als 4e geplaatste, het Eric Pang als eerste lastig maken.

Zijn er dan nog andere kandidaten? Jazeker, wie we zeker niet mogen vergeten is de jonge Mark Caljouw. Deze runner-up van de Europese Jeugdkampioenschappen kan, als zijn loting gunstig is, zomaar op zondag in de finale staan. Bij de jeugd was hij in Europa bijna onverslaanbaar, maar bij de senioren is het niveau natuurlijk wel andere koek. Ook een andere jongeling zou hoge ogen kunnen gooien en dat is de Groningse Justin Teeuwen. Het lijkt er soms op dat het geloof in eigen kunnen bij deze linkshandige jongeman nog niet helemaal doorgedrongen is, maar zeker op dit Nederlands kampioenschap heeft hij zeker niets te verliezen en kan hij vol voor de winst naar de hogere plaatsen gaan strijden.

Andere spelers, waar rekening mee gehouden moet worden zijn Saber Afif, Dennis van Daalen de Jel, Stephan Branderhorst, Marco de Jager, Ruben Jille, Leon Nottelman, Hans van Os, Jerry Natenstedt, Rikkert Suijkerland en Alex Vlaar. Zo zijn er natuurlijk ook nog andere talentvolle spelers die zich op dit toernooi kunnen laten gelden, al met al een heel leuk Nederlands kampioenschap, waarbij de kwart en halve finales niet zomaar te voorspellen zijn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!