TFS Barendrecht sluit seizoen af tegen Slotermeer met ruime nederlaag

TFS Barendrecht sluit seizoen af tegen Slotermeer met ruime nederlaag

Zowel TFS als Slotermeer konden in hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen beschikken over een volledig team. De damesdubbel Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff hadden het alleen in de eerste game moeilijk met Slotermeer.

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Daarna was de weerstand gebroken en werd het eerste en helaas zoals later zou blijken ook enige punt binnen geslagen. De herendubbel van Rick Janssen en Bart Strijbosch konden pas in de tweede game redelijk aanklampen en stonden zelfs lang op voorsprong. Ralph Starren en Hans van Os versnelden nog heel even en trokken de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Bij de enkelspelen waren er leuke partijen te zien. Sandy Bommeleyn speelde een sterke partij tegen Jasmijn Manenschijn van Slotermeer. In de derde game kon Sandy haar degelijke spel uit de games daarvoor niet vasthouden waarna Jasmijn nog betrekkelijk eenvoudig de derde game won. Pascalle speelde tegen Jessica Ottenhoff zeker niet slecht. Jessica speelde sterk en kon met haar schijndrops genoeg punten sprokkelen om van Pascalle te winnen. Bij de heren speelde Bart een uitstekende partij tegen Leon Nottelman van Slotermeer. Bart wist Leon goed onder druk te houden, maar op beslissende momenten was het toch de ervaring van Leon die daarmee de wedstrijd alsnog wist te winnen.

Ruben Kweekel had tegen Hans van Os niets in te brengen. Hans speelde ontspannen en alles lukte ook. Beide gemengddubbels waren aantrekkelijke wedstrijden. Rick en Sandy maakte het Leon en Raquel Humphris behoorlijk lastig. Leon leek af en toe alleen op de baan te staan, zo nadrukkelijk was hij aanwezig. Rick en Sandy moesten helaas de partij afstaan aan Slotermeer, maar complimenten voor het vertoonde spel. Hetzelfde gold ook voor Jeannette en Ruben. Zij pakten nog de eerste game tegen het sterke koppel Ralph en Jessica en leken dichtbij winst in de tweede game. Daarna namen Ralph en Jessica steeds meer het initiatief over waarop TFS helaas geen antwoord had.

Daarmee komt de einduitslag op 1-7. Gezien de partijen had TFS wellicht een puntje meer verdiend, maar dat hebben we al vaker zien gebeuren in een overigens leuk seizoen. TFS eindigt als laatste en zal moeten gaan spelen voor promotie/degradatie tegen waarschijnlijk Amor uit Groningen. Deze wedstrijden staan in de planning voor eind februari begin maart. TFS is van plan ook volgend seizoen weer deel uit te maken van de eredivisie en zal zeker de strijd hiervoor aangaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!