SportSport

Zege in laatste reguliere duel voor DKC

Zege in laatste reguliere duel voor DKC

DKC heeft de reguliere competitie van de Carlton Eredivisie afgesloten met een overwinning. De Hagenaars wonnen zaterdagavond met 6-2 uit bij het Limburgse Roosterse BC. De enige verliespartijen kwamen op naam van het vrouwendubbel en de single van Eefje Besselink.

Ken je BV TFS Barendrecht al?

DKC reisde naar Roosteren af in de wetenschap dat een ticket voor de play-offs al veilig was gesteld. In theorie kon de nummer vier van de ranglijst nog een plekje stijgen, maar dan had het de volle winst moeten pakken. Daar kon al snel een streep doorheen. Caroline Westveer en Besselink wisten de eerste game in een verlenging nog te pakken tegen Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve. De DKC-dames konden hun goede spel in het restant van de partij geen gevolg geven, waardoor het Limburgse koppel in drie games aan het langste eind trok. Mark Caljouw, die zaterdag zijn 19e verjaardag vierde, en Michiel Kruijt maakten er 1-1 van door Marijn Put en Floris Oleffe te verslaan.

Tegen diezelfde Put had Dennis van Daalen de Jel weinig te duchten in de eerste game van zijn single (21-9). In de tweede game kon de Belg veel beter meekomen met de DKCer, maar de Haagse kopman sloeg net op tijd toe: 21-19. Ook Caljouw won zijn eerste game met 21-9 (tegen Frank Vermeesch). Daarna kon de thuisspeler het de Rijswijker wat lastiger maken. Het was echter niet genoeg voor de winst: 21-17 voor Caljouw.

Na ruim een maand kwam Ginny Severien weer in actie in het enkelspel. En met succes. De ervaren kopvrouw van DKC versloeg Hoeve in twee games. Besselink, die weer terugkeerde na een aantal weken ziekte, was daarna niet opgewassen tegen Roxanne Molenmaker. Zij won met 21-12, 14-21 en 21-11.

In het gemengd dubbel waren Kruijt en Severien voor de derde keer op rij succesvol. Dit keer waren Ceriel Custers en Molenmaker het slachtoffer van hun dadendrang: 21-15 en 21-14. Van Daalen de Jel en Westveer zorgden voor de 6-2 eindstand. Zij pakten ten koste van Vermeesch en Hoedemakers de zege, door een 1-0 achterstand in games goed te maken.

Door de overwinning sluit DKC de reguliere competitie af als vierde. Uit achttien duels werden negentig punten behaald. Elf keer werd er gewonnen, twee maal speelde DKC gelijk en vijf keer ging er een wedstrijd verloren. Vorig seizoen werden er 'slechts' zes punten meer gescoord, maar toen eindigde DKC als tweede. Door de huidige vierde stek neemt de Haagse ploeg het in de halve finale van de play-offs op tegen nummer één en 'buurman' VELO uit Wateringen. Dat worden in de week van 3 tot en met 9 februari twee derbys op het scherpst van de snede.

Data play-offs DKC

Donderdag 6 februari: DKC - VELO
Locatie: sporthal 't Zandje in Den Haag. Aanvang: 20.15 uur.

Zaterdag 8 februari: VELO - DKC
Locatie: VELO-hal in Wateringen. Aanvang: 14.00 uur.

De ploeg die als eerste negen punten behaald, gaat door naar de finale. Mochten beide wedstrijden in 4-4 eindigen, wordt er een 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de samenstelling. Het team dat die game wint, gaat naar de eindstrijd op zaterdag 22 februari in Den Bosch.

De andere halve finale gaat tussen de nummers twee en drie van de ranglijst: respectievelijk BV Almere en regerend landskampioen BC Amersfoort. Ook deze teams spelen twee keer tegen elkaar in de week van 3 tot en met 9 februari. De exacte data moeten nog worden vastgesteld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!