Zege in laatste reguliere duel voor DKC

Zege in laatste reguliere duel voor DKC

DKC heeft de reguliere competitie van de Carlton Eredivisie afgesloten met een overwinning. De Hagenaars wonnen zaterdagavond met 6-2 uit bij het Limburgse Roosterse BC. De enige verliespartijen kwamen op naam van het vrouwendubbel en de single van Eefje Besselink.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC reisde naar Roosteren af in de wetenschap dat een ticket voor de play-offs al veilig was gesteld. In theorie kon de nummer vier van de ranglijst nog een plekje stijgen, maar dan had het de volle winst moeten pakken. Daar kon al snel een streep doorheen. Caroline Westveer en Besselink wisten de eerste game in een verlenging nog te pakken tegen Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve. De DKC-dames konden hun goede spel in het restant van de partij geen gevolg geven, waardoor het Limburgse koppel in drie games aan het langste eind trok. Mark Caljouw, die zaterdag zijn 19e verjaardag vierde, en Michiel Kruijt maakten er 1-1 van door Marijn Put en Floris Oleffe te verslaan.

Tegen diezelfde Put had Dennis van Daalen de Jel weinig te duchten in de eerste game van zijn single (21-9). In de tweede game kon de Belg veel beter meekomen met de DKCer, maar de Haagse kopman sloeg net op tijd toe: 21-19. Ook Caljouw won zijn eerste game met 21-9 (tegen Frank Vermeesch). Daarna kon de thuisspeler het de Rijswijker wat lastiger maken. Het was echter niet genoeg voor de winst: 21-17 voor Caljouw.

Na ruim een maand kwam Ginny Severien weer in actie in het enkelspel. En met succes. De ervaren kopvrouw van DKC versloeg Hoeve in twee games. Besselink, die weer terugkeerde na een aantal weken ziekte, was daarna niet opgewassen tegen Roxanne Molenmaker. Zij won met 21-12, 14-21 en 21-11.

In het gemengd dubbel waren Kruijt en Severien voor de derde keer op rij succesvol. Dit keer waren Ceriel Custers en Molenmaker het slachtoffer van hun dadendrang: 21-15 en 21-14. Van Daalen de Jel en Westveer zorgden voor de 6-2 eindstand. Zij pakten ten koste van Vermeesch en Hoedemakers de zege, door een 1-0 achterstand in games goed te maken.

Door de overwinning sluit DKC de reguliere competitie af als vierde. Uit achttien duels werden negentig punten behaald. Elf keer werd er gewonnen, twee maal speelde DKC gelijk en vijf keer ging er een wedstrijd verloren. Vorig seizoen werden er 'slechts' zes punten meer gescoord, maar toen eindigde DKC als tweede. Door de huidige vierde stek neemt de Haagse ploeg het in de halve finale van de play-offs op tegen nummer één en 'buurman' VELO uit Wateringen. Dat worden in de week van 3 tot en met 9 februari twee derbys op het scherpst van de snede.

Data play-offs DKC

Donderdag 6 februari: DKC - VELO
Locatie: sporthal 't Zandje in Den Haag. Aanvang: 20.15 uur.

Zaterdag 8 februari: VELO - DKC
Locatie: VELO-hal in Wateringen. Aanvang: 14.00 uur.

De ploeg die als eerste negen punten behaald, gaat door naar de finale. Mochten beide wedstrijden in 4-4 eindigen, wordt er een 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de samenstelling. Het team dat die game wint, gaat naar de eindstrijd op zaterdag 22 februari in Den Bosch.

De andere halve finale gaat tussen de nummers twee en drie van de ranglijst: respectievelijk BV Almere en regerend landskampioen BC Amersfoort. Ook deze teams spelen twee keer tegen elkaar in de week van 3 tot en met 9 februari. De exacte data moeten nog worden vastgesteld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!