Mark Caljouw: uitermate fit en een hekel aan verliezen

Mark Caljouw: uitermate fit en een hekel aan verliezen

Vandaag eventjes bij de Yonex Dutch Junior geweest om een aantal enkelspelen te bekijken, waaronder die van Mark Caljouw.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar de wedstrijd van Mark Caljouw. Deze jonge Nederlander is een stevige vent, die uitermate fit is en een hekel aan verliezen blijkt te hebben. Hij moest het vandaag opnemen tegen de Maleisiër Satheistharan Ramachandran, die ook zeker van plan was om de eerste geplaatste Nederlander uit te schakelen. Tijdens de wedstrijd liep Mark veel achter de feiten aan en miste hij eigenlijk de felheid om deze Maleisiër te elimineren.

Voor het publiek was het wel een leuke partij om te zien, want Mark en de Maleisiër sloegen de onmogelijkste ballen terug en er was volop strijd om de partij tot een goed einde te brengen. De Maleisiër was aan de winnende hand en na een eerste game in winst omgezet te hebben en na een 18-14 voorsprong, had niemand van het publiek nog enige fiducie dat Mark Caljouw de partij nog zou kunnen ombuigen. Echter met een paar 'lucky' shots kwam Mark toch dichterbij en Ramachandran begon de kluts kwijt te raken en Mark maakte daar dankbaar gebruik van en maakte 7 punten op een rij en kwam tot een 21-18 winst in de tweede game.

Een derde game moest de beslissing brengen. Bij de Maleisiër drong de ommekeer van de partij maar moeilijk tot hem door en Mark begon steeds beter te spelen met een onnavolgbare verdediging. Bij een 11-8 voorsprong leek Mark net een roofdier en gaf hij de Maleisiër geen schijn van kans meer. Met goed geplaatste smashes vernederde hij zijn tegenstander tot een radeloze badmintonner, die totaal niet meer begreep wat hem overkomen was. Met 21-11 ging de partij naar Mark Caljouw en hij zal op zaterdagochtend om 11.00 uur voor een plek in de kwart finale gaan spelen tegen Zin Rei Ryan Ng [9/16] uit Singapore.

Voor wat mij betreft mag Mark deze partij tegen de man uit Singapore iets dominanter beginnen en gewoon de wedstrijd in 2 games afmaken, al was het alleen maar om de Chinese coaches het idee te geven dat er met de eerst geplaatste Nederlander en de runner-up van de Europese Jeugdkampioenschappen niet te spotten valt.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!