Nederlaag met perspectief voor DKC

Nederlaag met perspectief voor DKC

De badmintonners van BC DKC uit Den Haag zijn de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie met een nederlaag begonnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Woensdag ging de eerste wedstrijd uit bij BC Amersfoort met 5-3 verloren. Het was een spannend duel, waarin DKC ook zomaar als winnaar van de baan had kunnen stappen. Dat gebeurde niet, maar met het oog op de tweede wedstrijd van aanstaande zondag in Den Haag is er nog genoeg perspectief voor DKC om de finale om de landstitel te behalen.

Er was woensdagavond een grote groep DKC-supporters aanwezig in de Juliana van Stolberghal, waar het wel een voetbalstadion leek. De Haagse D-side zag hun ploeg uitstekend beginnen aan de wedstrijd. Zowel het mannendubbel (Michiel Kruijt en Thomas Wijers) en het vrouwendubbel (Ginny Severien en Alida Chen) wonnen de eerste game. Amersfoort zette er in beide partijen een tandje bij, waardoor de koppels uiteindelijk nauwelijks voor elkaar onder deden. Ondanks fanatieke aanmoedigingen moest DKC de dubbels in drie games laten aan Freek Golinski en Ruben Jille (herendubbel) en Gayle Mahulette en Debora Jille (damesdubbel).

Even leek er een doemscenario in de maak voor DKC, want kopman Mark Caljouw wist het niet te redden tegen Nederlands kampioen Eric Pang, waardoor de Hagenaars op een 3-0 achterstand stonden. Gelukkig kan coach Leonard van Velzen in dit soort 'grote' wedstrijden altijd rekenen op 'good olds' Dennis van Daalen de Jel en Severien. Eerstgenoemde versloeg Vincent de Vries in drie games. Severien was Yao Jie de baas, de 37-jarige voormalig wereldtopper die speciaal voor de play-offs overkwam uit China. Mahulette bracht het gat weer op twee punten door DKC-speelster Chen in twee games aan de kant te zetten.

Vervolgens was het de beurt aan de mixed dubbels. Kruijt en Veerle Wijers maakten teveel foutjes om het Jille en Romy de Laak echt moeilijk te maken. Het Amersfoort-duo won dan ook, zodat de zege voor de ploeg van coach Joeli Residay was veiliggesteld. Op Caljouw en Daisy Bommeleyn kwam nu veel druk te liggen. Mochten zij hun partij tegen Pang en Jie namelijk verliezen, zou de return voor DKC wel een heel lastig verhaal worden. Maar ze weerstonden de druk en sleepten daarmee het belangrijke derde Haagse punt binnen.

De beslissing valt aanstaande zondag in sporthal 't Zandje in Den Haag. Het team dat over twee wedstrijden gezien als eerste negen punten haalt, gaat door naar de finale op 21 februari in Den Bosch. Wint DKC met 5-3 wordt er een zogenaamde 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de opstelling. De ploeg die de golden game winnend afsluit, gaat naar de finale. DKC - Amersfoort begint om 16.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!