SportSport

Nederlaag met perspectief voor DKC

Nederlaag met perspectief voor DKC

De badmintonners van BC DKC uit Den Haag zijn de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie met een nederlaag begonnen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Woensdag ging de eerste wedstrijd uit bij BC Amersfoort met 5-3 verloren. Het was een spannend duel, waarin DKC ook zomaar als winnaar van de baan had kunnen stappen. Dat gebeurde niet, maar met het oog op de tweede wedstrijd van aanstaande zondag in Den Haag is er nog genoeg perspectief voor DKC om de finale om de landstitel te behalen.

Er was woensdagavond een grote groep DKC-supporters aanwezig in de Juliana van Stolberghal, waar het wel een voetbalstadion leek. De Haagse D-side zag hun ploeg uitstekend beginnen aan de wedstrijd. Zowel het mannendubbel (Michiel Kruijt en Thomas Wijers) en het vrouwendubbel (Ginny Severien en Alida Chen) wonnen de eerste game. Amersfoort zette er in beide partijen een tandje bij, waardoor de koppels uiteindelijk nauwelijks voor elkaar onder deden. Ondanks fanatieke aanmoedigingen moest DKC de dubbels in drie games laten aan Freek Golinski en Ruben Jille (herendubbel) en Gayle Mahulette en Debora Jille (damesdubbel).

Even leek er een doemscenario in de maak voor DKC, want kopman Mark Caljouw wist het niet te redden tegen Nederlands kampioen Eric Pang, waardoor de Hagenaars op een 3-0 achterstand stonden. Gelukkig kan coach Leonard van Velzen in dit soort 'grote' wedstrijden altijd rekenen op 'good olds' Dennis van Daalen de Jel en Severien. Eerstgenoemde versloeg Vincent de Vries in drie games. Severien was Yao Jie de baas, de 37-jarige voormalig wereldtopper die speciaal voor de play-offs overkwam uit China. Mahulette bracht het gat weer op twee punten door DKC-speelster Chen in twee games aan de kant te zetten.

Vervolgens was het de beurt aan de mixed dubbels. Kruijt en Veerle Wijers maakten teveel foutjes om het Jille en Romy de Laak echt moeilijk te maken. Het Amersfoort-duo won dan ook, zodat de zege voor de ploeg van coach Joeli Residay was veiliggesteld. Op Caljouw en Daisy Bommeleyn kwam nu veel druk te liggen. Mochten zij hun partij tegen Pang en Jie namelijk verliezen, zou de return voor DKC wel een heel lastig verhaal worden. Maar ze weerstonden de druk en sleepten daarmee het belangrijke derde Haagse punt binnen.

De beslissing valt aanstaande zondag in sporthal 't Zandje in Den Haag. Het team dat over twee wedstrijden gezien als eerste negen punten haalt, gaat door naar de finale op 21 februari in Den Bosch. Wint DKC met 5-3 wordt er een zogenaamde 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de opstelling. De ploeg die de golden game winnend afsluit, gaat naar de finale. DKC - Amersfoort begint om 16.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!