Nederlaag met perspectief voor DKC

Nederlaag met perspectief voor DKC

De badmintonners van BC DKC uit Den Haag zijn de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie met een nederlaag begonnen.

SportSport

Ken je BC Westerbork al?

Woensdag ging de eerste wedstrijd uit bij BC Amersfoort met 5-3 verloren. Het was een spannend duel, waarin DKC ook zomaar als winnaar van de baan had kunnen stappen. Dat gebeurde niet, maar met het oog op de tweede wedstrijd van aanstaande zondag in Den Haag is er nog genoeg perspectief voor DKC om de finale om de landstitel te behalen.

Er was woensdagavond een grote groep DKC-supporters aanwezig in de Juliana van Stolberghal, waar het wel een voetbalstadion leek. De Haagse D-side zag hun ploeg uitstekend beginnen aan de wedstrijd. Zowel het mannendubbel (Michiel Kruijt en Thomas Wijers) en het vrouwendubbel (Ginny Severien en Alida Chen) wonnen de eerste game. Amersfoort zette er in beide partijen een tandje bij, waardoor de koppels uiteindelijk nauwelijks voor elkaar onder deden. Ondanks fanatieke aanmoedigingen moest DKC de dubbels in drie games laten aan Freek Golinski en Ruben Jille (herendubbel) en Gayle Mahulette en Debora Jille (damesdubbel).

Even leek er een doemscenario in de maak voor DKC, want kopman Mark Caljouw wist het niet te redden tegen Nederlands kampioen Eric Pang, waardoor de Hagenaars op een 3-0 achterstand stonden. Gelukkig kan coach Leonard van Velzen in dit soort 'grote' wedstrijden altijd rekenen op 'good olds' Dennis van Daalen de Jel en Severien. Eerstgenoemde versloeg Vincent de Vries in drie games. Severien was Yao Jie de baas, de 37-jarige voormalig wereldtopper die speciaal voor de play-offs overkwam uit China. Mahulette bracht het gat weer op twee punten door DKC-speelster Chen in twee games aan de kant te zetten.

Vervolgens was het de beurt aan de mixed dubbels. Kruijt en Veerle Wijers maakten teveel foutjes om het Jille en Romy de Laak echt moeilijk te maken. Het Amersfoort-duo won dan ook, zodat de zege voor de ploeg van coach Joeli Residay was veiliggesteld. Op Caljouw en Daisy Bommeleyn kwam nu veel druk te liggen. Mochten zij hun partij tegen Pang en Jie namelijk verliezen, zou de return voor DKC wel een heel lastig verhaal worden. Maar ze weerstonden de druk en sleepten daarmee het belangrijke derde Haagse punt binnen.

De beslissing valt aanstaande zondag in sporthal 't Zandje in Den Haag. Het team dat over twee wedstrijden gezien als eerste negen punten haalt, gaat door naar de finale op 21 februari in Den Bosch. Wint DKC met 5-3 wordt er een zogenaamde 'golden game' gespeeld. Dat is één game van een gemengd dubbel, waarbij de coaches vrij zijn in de opstelling. De ploeg die de golden game winnend afsluit, gaat naar de finale. DKC - Amersfoort begint om 16.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!