clubzoeker

Oranje-mannen openen EK landenteams met zege

Oranje-mannen openen EK landenteams met zege

De Nederlandse mannenploeg heeft de eerste wedstrijd op het EK landenteams in het Zwitserse Basel met 5-0 gewonnen van Oostenrijk.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Kopman Eric Pang klopte in de eerste wedstrijd Michael Lahnsteiner in drie games met 21-10, 15-21 en 21-12. Vervolgens verdubbelden Jacco Arends en Jelle Maas de marge door met 21-10 en 21-12 te winnen van David Obernosterer/Roman Zirnwald.

Erik Meijs sloeg daarna het winnende punt binnen tegen de Oostenrijkers door Luka Wraber met 21-19, 15-21 en 21-15 te verslaan. Het duo Ruud Bosch/Koen Ridder versloeg Matthias Almer/Michael Lahnsteiner met 21-7 en 21-18, waarmee de 4-0 op de borden kwam. Nick Fransman sloot de ontmoeting met het Alpenland in stijl af door met 21-15 en 21-19 te winnen van Daniel Grassmueck 21-15.

Om 18.00 uur nemen de Oranje-mannen het op tegen Zweden, dat de eerste wedstrijd met 5-0 won van Estland. Vanmiddag om 14.00 uur komen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in actie op het EK tegen Frankrijk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!