SportSport

Nederlandse vrouwen verliezen openingsduel op EK landenteams

Nederlandse vrouwen verliezen openingsduel op EK landenteams

Op het EK landenteams in Zwitserland hebben de Nederlandse vrouwen het openingsduel tegen Frankrijk verloren. De jonge Nederlandse equipe moest zich met 1-4 gewonnen geven.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De beoogde kopvrouw Soraya de Visch Eijbergen heeft nog last van een liesblessure en kan helaas niet deelnemen aan het EK. Nationaal kampioene Gayle Mahulette is daardoor de kopvrouw. Ze verloor helaas de openingspartij tegen Sashina Vignes Waran. De Francaise was met 21-11 en 21-7 een maatje de groot voor de Nederlandse. Debutante Alida Chen kon daarna niet voorkomen dat Frankrijk op een 2-0 voorsprong kwam. Perrine Le Buhanic was met 21-14 en 21-15 de betere.

Dorien Lups speelde een sterke partij tegen Delphine Lansac maar kon niet voorkomen dat de Franse ploeg met de winst aan de haal ging. Lups verloor met tweemaal 21-19 van Lansac, waardoor het 0-3 stond. Nederlands beste vrouwendubbel, Eefje Muskens/Selena Piek, redde vervolgens de eer tegen Audrey Fontaine/Perrine Le Buhanic. Na een simpele eerste game (21-11), wonnen de Oranje-vrouwen met wat meer moeite de tweede game: 22-20. In de laatste partij tegen Frankrijk verloren Samantha Barning en Iris Tabeling met 21-15 en 21-17 van het koppel Delphine Lansac/Emilie Lefel. Eindstand: 1-4.

Woensdag speelt Oranje op het EK tegen het als derde geplaatste Bulgarije.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!