VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere staan op zaterdag 22 februari in de Maaspoort in Den Bosch tegenover elkaar in de Finale Play-Offs van de Carlton Eredivisie. VELO won thuis met 3-2 van DKC, terwijl Almere in de thuishaven Amersfoort met 4-3 versloeg.

Ken je BC Invictus al?

VELO had de eerste wedstrijd tegen DKC met 6-2 gewonnen en wist dat drie punten voldoende waren voor een plek in de finale. Beide dubbelspelen werden eerlijk verdeeld (mannendubbel voor VELO, vrouwendubbel voor DKC), waarna Ginny Severien door winst op Ya Lan Chang de bezoekers nog op een 2-1 voorsprong wist te zetten.

VELO kopman Dicky Palyama nam echter revanche voor zijn verloren single eerder deze week tegen Mark Caljouw en bracht de stand op 2-2. Slaats sloeg VELO daarna naar de finale door in twee games te winnen van Eefje Besselink. De andere partijen werden niet meer gespeeld.

Almere had de eerste ontmoeting afgelopen woensdag in Amersfoort met 5-3 gewonnen. Vier punten volstonden voor een ticket voor de eindstrijd. Zowel het mannen- als vrouwendubbel werd een prooi voor Almere.

Met een 2-0 voorsprong leek er weinig aan de hand voor de Flevolanders, maar Amersfoort trok vervolgens drie singles naar zich toe. Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Vincent de Vries wisten hun partij winnend af te sluiten. De Almeerders herpakten zich echter met winst in het tweede vrouwenenkel en eerste mix, waarmee de finaleplaats een feit is. Het laatste gemengddubbel werd niet meer gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt…

26 juli 2021

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het…

26 juli 2021

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!