VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere staan op zaterdag 22 februari in de Maaspoort in Den Bosch tegenover elkaar in de Finale Play-Offs van de Carlton Eredivisie. VELO won thuis met 3-2 van DKC, terwijl Almere in de thuishaven Amersfoort met 4-3 versloeg.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO had de eerste wedstrijd tegen DKC met 6-2 gewonnen en wist dat drie punten voldoende waren voor een plek in de finale. Beide dubbelspelen werden eerlijk verdeeld (mannendubbel voor VELO, vrouwendubbel voor DKC), waarna Ginny Severien door winst op Ya Lan Chang de bezoekers nog op een 2-1 voorsprong wist te zetten.

VELO kopman Dicky Palyama nam echter revanche voor zijn verloren single eerder deze week tegen Mark Caljouw en bracht de stand op 2-2. Slaats sloeg VELO daarna naar de finale door in twee games te winnen van Eefje Besselink. De andere partijen werden niet meer gespeeld.

Almere had de eerste ontmoeting afgelopen woensdag in Amersfoort met 5-3 gewonnen. Vier punten volstonden voor een ticket voor de eindstrijd. Zowel het mannen- als vrouwendubbel werd een prooi voor Almere.

Met een 2-0 voorsprong leek er weinig aan de hand voor de Flevolanders, maar Amersfoort trok vervolgens drie singles naar zich toe. Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Vincent de Vries wisten hun partij winnend af te sluiten. De Almeerders herpakten zich echter met winst in het tweede vrouwenenkel en eerste mix, waarmee de finaleplaats een feit is. Het laatste gemengddubbel werd niet meer gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!