VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere naar Finale Play-Offs Carlton Eredivisie

VELO en Almere staan op zaterdag 22 februari in de Maaspoort in Den Bosch tegenover elkaar in de Finale Play-Offs van de Carlton Eredivisie. VELO won thuis met 3-2 van DKC, terwijl Almere in de thuishaven Amersfoort met 4-3 versloeg.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

VELO had de eerste wedstrijd tegen DKC met 6-2 gewonnen en wist dat drie punten voldoende waren voor een plek in de finale. Beide dubbelspelen werden eerlijk verdeeld (mannendubbel voor VELO, vrouwendubbel voor DKC), waarna Ginny Severien door winst op Ya Lan Chang de bezoekers nog op een 2-1 voorsprong wist te zetten.

VELO kopman Dicky Palyama nam echter revanche voor zijn verloren single eerder deze week tegen Mark Caljouw en bracht de stand op 2-2. Slaats sloeg VELO daarna naar de finale door in twee games te winnen van Eefje Besselink. De andere partijen werden niet meer gespeeld.

Almere had de eerste ontmoeting afgelopen woensdag in Amersfoort met 5-3 gewonnen. Vier punten volstonden voor een ticket voor de eindstrijd. Zowel het mannen- als vrouwendubbel werd een prooi voor Almere.

Met een 2-0 voorsprong leek er weinig aan de hand voor de Flevolanders, maar Amersfoort trok vervolgens drie singles naar zich toe. Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Vincent de Vries wisten hun partij winnend af te sluiten. De Almeerders herpakten zich echter met winst in het tweede vrouwenenkel en eerste mix, waarmee de finaleplaats een feit is. Het laatste gemengddubbel werd niet meer gespeeld.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!