SportSport

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!

Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.

Vrijdag 31 januari begon het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen in het topsportcentrum van Almere. Als tweede geplaatste in de damessingle en derde geplaatste in de damesdubbel met Myke Halkema hoefde ik vrijdag geen kwalificatie te spelen.

Ken je BV Conquesto al?

Mijn loting was in beide onderdelen gunstig, in de dubbel stonden wij namelijk onder in het afvalschema bij de nummer 2 en niet bovenin bij de nummer 1. In de single had ik een goede kans op een finale plek, hier zou ik waarschijnlijk tegen de nummer 1 uitkomen.

Zaterdag om 12:15 uur begonnen Myke en ik aan onze eerste dubbel tegen Jessica Ottenhof en Gita Djajawasito. Hier konden we goed wennen aan de hal en de shuttles. De shuttles waren redelijk snel en je moest wennen aan de wind in de hal. Aan de ene kant van de baan had je wind mee en aan de andere kant wind tegen. Al snel waren we hier aan gewend en wonnen de wedstrijd met 21-14/21-18. De volgende wedstrijd moest ik in de eerste ronde tegen Dorien Lups singelen. De eerste set won ik redelijk makkelijk met 21-11. In de tweede set had ik wat meer moeite, maar kon ik de wedstrijd toch in twee sets afsluiten: 21-18.

In de tweede ronde moest ik tegen Mireille van Daal singelen, waar ik nog niet zo lang geleden tegen had gespeeld in de competitie. Aangezien ik al vaker tegenover haar heb gestaan in wedstrijden, wist ik hoe zij speelt en kon ik hier goed gebruik van maken. De wedstrijd had ik met 21-10/21-8 gewonnen. De damesdubbel die ik hierna moest spelen was tegen Meta Knuth en Jessie van Wijk. De eerste set ging ons gemakkelijk af met 21-7. Na 15 minuten werd de wedstrijd helaas gestopt door opgave, omdat Jessie ziek was. Ze wilde het toch proberen, maar het ging echt niet. Zo stroomden Myke en ik door naar de halve finale.

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!