SportSport

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!

Voor de eerste keer Nederlands Kampioen!

Gayle Mahulette is een van de Carlton spelers.

Vrijdag 31 januari begon het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen in het topsportcentrum van Almere. Als tweede geplaatste in de damessingle en derde geplaatste in de damesdubbel met Myke Halkema hoefde ik vrijdag geen kwalificatie te spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mijn loting was in beide onderdelen gunstig, in de dubbel stonden wij namelijk onder in het afvalschema bij de nummer 2 en niet bovenin bij de nummer 1. In de single had ik een goede kans op een finale plek, hier zou ik waarschijnlijk tegen de nummer 1 uitkomen.

Zaterdag om 12:15 uur begonnen Myke en ik aan onze eerste dubbel tegen Jessica Ottenhof en Gita Djajawasito. Hier konden we goed wennen aan de hal en de shuttles. De shuttles waren redelijk snel en je moest wennen aan de wind in de hal. Aan de ene kant van de baan had je wind mee en aan de andere kant wind tegen. Al snel waren we hier aan gewend en wonnen de wedstrijd met 21-14/21-18. De volgende wedstrijd moest ik in de eerste ronde tegen Dorien Lups singelen. De eerste set won ik redelijk makkelijk met 21-11. In de tweede set had ik wat meer moeite, maar kon ik de wedstrijd toch in twee sets afsluiten: 21-18.

In de tweede ronde moest ik tegen Mireille van Daal singelen, waar ik nog niet zo lang geleden tegen had gespeeld in de competitie. Aangezien ik al vaker tegenover haar heb gestaan in wedstrijden, wist ik hoe zij speelt en kon ik hier goed gebruik van maken. De wedstrijd had ik met 21-10/21-8 gewonnen. De damesdubbel die ik hierna moest spelen was tegen Meta Knuth en Jessie van Wijk. De eerste set ging ons gemakkelijk af met 21-7. Na 15 minuten werd de wedstrijd helaas gestopt door opgave, omdat Jessie ziek was. Ze wilde het toch proberen, maar het ging echt niet. Zo stroomden Myke en ik door naar de halve finale.

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!