SportSport

Jorrit de Ruiter over zijn All England en Swiss Open

Jorrit de Ruiter over zijn All England en Swiss Open

Ik ben weer terug in Nederland. De drie weekse tour (Mülheim, Birmingham en Basel) zit er op. Tevreden kijk ik terug op de afgelopen drie weken.

Ken je VELO Badminton al?

Na de German Open vloog ik naar Engeland voor de Yonex All England Open. In het kwalificatietoernooi kregen we ineens te maken met andere tegenstanders. Onze Ierse opponenten hadden zich vanwege ziekte teruggetrokken en zo kwam er een koppel in de loting dat eerst op de wachtlijst stond. Praveen Jordan en Debby Susanto vormen sinds kort een nieuwe combinatie, maar stonden tot pas geleden met hun voormalige partners ieder in de top 10 van de wereld. Een pittige opgave. Die wedstrijd begonnen we echter sterk en we stonden de gehele eerste game voor. Eén gamepoint kregen we zelfs, maar helaas konden we die net niet verzilveren. In de tweede game stonden we tot aan de interval voor, maar nu kwamen de Indo's wat sneller langszij en konden wij geen echte vuist meer maken. Uitgeschakeld in de kwalificatie, maar door goed met elkaar te evalueren en de tegenstanders van de week erna te observeren, werd er een goede basis voor de Swiss Open gelegd.

In die Swiss Open met onze nieuwe coach Kim achter de baan, speelden we in de eerste ronde tegen de nummers 8 van de plaatsingslijst Langridge en Olver uit Engeland. Momenteel zijn zij het 16e koppel op de wereldranglijst. We begonnen erg slecht en kwamen binnen no time te ver achter, maar scoorden op het eind nog wel de nodige punten. Hierdoor konden we in de tweede game goed spel laten zien en die game wisten we ook te winnen. Met een zwakke start van de derde game maakten we het onszelf niet veel makkelijker. Door keihard te knokken konden we ons echter terugspelen in de wedstrijd en richting het einde van die game maakten we een serie punten op een rij waardoor we de winst veilig stelden. Een mooie overwinning!

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!