Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag a.s organiseert eredivisionist BC Amersfoort het jaarlijkse internationale Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

clubzoeker

Ken je BC Upsilon al?

Het maakt deel uit van het circuit van Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het Amersfoort toernooi is voortgekomen uit het internationale A-toernooi dat in 1964 voor de eerste maal gehouden werd in de Amersfoortse Markthallen, hierna werd het ieder jaar gehouden. Het toernooi kende grootse winnaars zoals Mia Audina, Yao Jie en Dicky Palyama.

Het Carlton-AA Drink Master toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 31 mannen en 29 vrouwen in de Master klasse, waaronder enkele buitenlandse spelers.

De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Nick Fransman bij de mannen en de nummer één dame van VELO Ya-Lan Chang. Ook de Litouwse Akvile Stapusaityte is er weer bij, nu als derde geplaatst. Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie.

Door de nieuwe kwaliteitseisen van Badminton Nederland is het prijzengeld voor het Master opgetrokken naar 2.500 euro. Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bij gestaan door referee Ben Lageweg.

Gelijktijdig met het Master toernooi is er ook een klasse 4-6-8 toernooi, in deze klasse komen veel BC Amersfoort en regionale spelers uit. Het totale toernooi kent 152 deelnemers en er worden in dit weekend zo'n 300 partijen gespeeld. Finales vanaf 14:00 uur op zondag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!