SportSport

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag a.s organiseert eredivisionist BC Amersfoort het jaarlijkse internationale Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het maakt deel uit van het circuit van Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het Amersfoort toernooi is voortgekomen uit het internationale A-toernooi dat in 1964 voor de eerste maal gehouden werd in de Amersfoortse Markthallen, hierna werd het ieder jaar gehouden. Het toernooi kende grootse winnaars zoals Mia Audina, Yao Jie en Dicky Palyama.

Het Carlton-AA Drink Master toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 31 mannen en 29 vrouwen in de Master klasse, waaronder enkele buitenlandse spelers.

De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Nick Fransman bij de mannen en de nummer één dame van VELO Ya-Lan Chang. Ook de Litouwse Akvile Stapusaityte is er weer bij, nu als derde geplaatst. Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie.

Door de nieuwe kwaliteitseisen van Badminton Nederland is het prijzengeld voor het Master opgetrokken naar 2.500 euro. Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bij gestaan door referee Ben Lageweg.

Gelijktijdig met het Master toernooi is er ook een klasse 4-6-8 toernooi, in deze klasse komen veel BC Amersfoort en regionale spelers uit. Het totale toernooi kent 152 deelnemers en er worden in dit weekend zo'n 300 partijen gespeeld. Finales vanaf 14:00 uur op zondag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!