Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Komend weekend Master toernooi bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag a.s organiseert eredivisionist BC Amersfoort het jaarlijkse internationale Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

Ken je BC Meershuttle al?

Het maakt deel uit van het circuit van Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het Amersfoort toernooi is voortgekomen uit het internationale A-toernooi dat in 1964 voor de eerste maal gehouden werd in de Amersfoortse Markthallen, hierna werd het ieder jaar gehouden. Het toernooi kende grootse winnaars zoals Mia Audina, Yao Jie en Dicky Palyama.

Het Carlton-AA Drink Master toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 31 mannen en 29 vrouwen in de Master klasse, waaronder enkele buitenlandse spelers.

De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Nick Fransman bij de mannen en de nummer één dame van VELO Ya-Lan Chang. Ook de Litouwse Akvile Stapusaityte is er weer bij, nu als derde geplaatst. Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie.

Door de nieuwe kwaliteitseisen van Badminton Nederland is het prijzengeld voor het Master opgetrokken naar 2.500 euro. Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bij gestaan door referee Ben Lageweg.

Gelijktijdig met het Master toernooi is er ook een klasse 4-6-8 toernooi, in deze klasse komen veel BC Amersfoort en regionale spelers uit. Het totale toernooi kent 152 deelnemers en er worden in dit weekend zo'n 300 partijen gespeeld. Finales vanaf 14:00 uur op zondag.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw door naar laatste 16 in mannenenkelspel

Topbadmintonner Mark Caljouw door naar laatste 16 in mannenenkelspel

In een fenomenale wedstrijd tegen Indiër Sai Praneeth (WR15) liet de Nederlands badmintonner Mark Caljouw (WR29) zien dat…

28 juli 2021

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben voor hun kwartfinale op de Olympische Zomerspelen in Tokio geloot tegen So Hee Lee en Seung…

27 juli 2021

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd verloren. Het duo, dat na…

27 juli 2021

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt…

26 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!