Spannende halve finales Yonex Dutch Junior International

Spannende halve finales Yonex Dutch Junior International

Vanochtend in Haarlem werden de halve finales van de Yonex Dutch Junior 2014 gespeeld.

clubzoeker

Ken je BC DKC al?

Mark Caljouw speelde in de halve finale tegen de Chinees Yuqi Shi. De andere halve finale van het mannenenkelspel was een geheel Chinese aangelegenheid. In het begin van de eerste game ging de strijd gelijk op en stond Mark bij rust nipt achter: 10-11. Er ontstond een prachtige wedstrijd met veel lange en mooie rally's. Het werd stuivertje wisselen tot de 15-15. Mark behaalde een paar mooie punten achter elkaar en kwam op het eerste game point, wat hij gelijk verzilverde: 21-16. In de tweede game leek de Chinees wat te versnellen en maakte Mark ongebruikelijke fouten. Mark liet deze game ook lopen tot 7-21. In het begin van de derde game herpakte Mark zich maar kon het toch niet verhelpen dat de Chinees 5 punten op rij maakte en naar 4-11 liep. Mark scoorde daarna weer 4 punten op rij, 8-11, waardoor hij terug leek in de strijd. De Chinees deed echter hetzelfde en kwam daardoor op een bijna onoverbrugbare voorsprong van 15-8. Mark vocht nog wel terug maar moest de winst toch aan de Chinees laten: 14-21.

In de halve finale van het mannendubbelspel traden Alex Vlaar en Ruben Jille aan. Ze moesten het opnemen tegen de Chinezen Chung/Yeung. De mannen ontliepen elkaar in het begin van de strijd niet veel en Alex en Ruben kwamen voor met 11-9. Alex en Ruben gingen goed door en wonnen de 1e game met 21-14. Ook in de tweede game konden de jongens de Chinezen goed bijhouden en hadden bij rust een voorsprong, 11-8, maar na de rust liepen de Chinezen in een ruk naar 11-21. In de derde game ging het gelijk op tot 11-9 bij de wissel. Er kwam een kleine voorsprong 19-17 en via 20-18 kwam het eerste gamepoint wat door de Chinezen werd weggewerkt. Het tweede gamepoint werd echter verzilverd: 21-19. Finale!

In de halve finale van het vrouwendubbel moesten Tamara van der Hoeven en Imke van der Aar het opnemen tegen het als 1e geplaatste Sloveense vrouwendubbel Galenic/Pavlinic. Onze 1e jaars U17-meiden knokten in de eerste game voor wat ze waard waren maar ze waren niet opgewassen tegen deze Slovenen: het werd 12-21. In de tweede game liep het allemaal iets beter en kwamen onze vrouwen redelijk mee tot 8-11; daarna liepen de Sloveense vrouwen weg naar 11-16 maar Tamara en Imke maakten 5 punten op rij waardoor het ineens 16-16 stond. Via 17-17 en 18-18 werd het uiteindelijk 18-20 in het voordeel van de Sloveensen die uiteindelijk het 2e matchpoint verzilverden: 19-21.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!