Zilver voor Vlaar/Seinen en Jille/Vlaar op Yonex Dutch Junior International

Zilver voor Vlaar/Seinen en Jille/Vlaar op Yonex Dutch Junior International

Vanmiddag in Haarlem streden Nederlandse toptalenten voor de titel in het gemengddubbel en in het mannendubbel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alex Vlaar en Cheryl Seinen moesten het in de finale opnemen tegen de Hong Kong Chinezen Chung/Ng. Tot de eerste rust konden Alex en Cheryl goed meekomen. Ze konden echter niet voorkomen dat de Chinezen daarna snel uitliepen en uiteindelijk de 1e game pakten met 21-15. De tweede game liet een beetje hetzelfde spelbeeld zien. De Chinezen waren beter en wonnen uiteindelijk met 21-13.

Alex Vlaar stond in twee finales. De tweede was die van het mannendubbel samen met Ruben Jille. Ze speelden tegen de Seidel/Pistorius uit Duitsland. De hele eerste game bleven de Duitsers voor staan en wonnen met 21-15. In de tweede game was de voorsprong er voor onze jongens. Bij 19-19 haalden de Duitsers Alex en Ruben in en werd het 19-20. Dit game point kon nog weggewerkt worden, maar uiteindelijk pakten de Duitsers de twee opeenvolgende punten waardoor er nipt werd verloren met 20-22.

Ondanks dat beide finales niet gewonnen werden, kan de Nederlandse jeugd terugkijken op een heel succesvol verlopen toernooi.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!