Victor Dutch International voor 15e keer in Wateringen

Victor Dutch International voor 15e keer in Wateringen

Dit jaar vindt voor de 15de keer het internationale badmintontoernooi Victor Dutch International plaats in de Velohal te Wateringen. De hal zal het decor zijn voor topbadminton door meer dan 180 deelnemers uit ruim 30 landen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de mannenenkel zijn 87 deelnemers, waaronder 9 Nederlanders. Spanjaard Pablo Abian is als eerste geplaatst. In de ranking van het Europese Badminton Circuit staat hij ook op een eerste plaats, dus het is te verwachten dat hij de favorietenrol waarmaakt.

Onder de 45 deelnemers aan het vrouwenenkel bevindt zich Chang Ya Lan uit Taipei. Zij kwam dit jaar echter uit voor de organiserende vereniging en met haar eerste plaatsing zijn dan ook alle ogen op haar gericht. Mooi zou het zijn als zij de finale weet te bereiken samen met als tweede geplaatste Soraya de Visch Eijbergen, omdat zij vorig seizoen nog voor diezelfde club uitkwam.

In het herendubbel is het nog maar de vraag of de Nederlandse driekleur in de finale vertegenwoordigd zal worden. Nederlanders Justin Teeuwen en Mark Caljouw hebben daarvoor de beste papieren, maar zij moeten dan zowel de als derde geplaatste Engelsen Peter Briggs en Harley Towler verslaan en enkele ronden later de als tweede geplaatste Belgen Matijs Dierickx en Freek Golinksi.

Iris Tabeling en Samantha Barning uit Nederland zijn in het vrouwendubbel als eerste geplaatst. In totaal zijn 10 van de 22 koppels afkomstig uit Nederland en Duitsland, zodat het voor de hand lijkt te liggen dat in de finale minstens 1 van deze landen vertegenwoordigd is.

In de gemengd dubbel is de focus net als vorig jaar op Jorrit de Ruiter en Samantha Barning. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel doet het goed dit jaar en bereikte de halve finales van de French Open.

Kwalificatietoernooi

Donderdag 17 april gaat het kwalificatietoernooi voor de mannenenkel, het vrouwenenkel, het mannendubbel en het gemengddubbel van start. Er wordt gespeeld op 5 banen. De eerste shuttle gaat om 9 uur over het net en de toegang is donderdag gratis.

Hoofdtoernooi

Vrijdag 18 april begint om 9 uur het hoofdtoernooi. De toegang is € 7,50 per persoon en een passe-partout kost € 10,-. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdag worden de kwart en halve finales gespeeld en op zondag de finales. Kijk voor actuele tijden op www.toernooi.nl.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!