Victor Dutch International voor 15e keer in Wateringen

Victor Dutch International voor 15e keer in Wateringen

Dit jaar vindt voor de 15de keer het internationale badmintontoernooi Victor Dutch International plaats in de Velohal te Wateringen. De hal zal het decor zijn voor topbadminton door meer dan 180 deelnemers uit ruim 30 landen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de mannenenkel zijn 87 deelnemers, waaronder 9 Nederlanders. Spanjaard Pablo Abian is als eerste geplaatst. In de ranking van het Europese Badminton Circuit staat hij ook op een eerste plaats, dus het is te verwachten dat hij de favorietenrol waarmaakt.

Onder de 45 deelnemers aan het vrouwenenkel bevindt zich Chang Ya Lan uit Taipei. Zij kwam dit jaar echter uit voor de organiserende vereniging en met haar eerste plaatsing zijn dan ook alle ogen op haar gericht. Mooi zou het zijn als zij de finale weet te bereiken samen met als tweede geplaatste Soraya de Visch Eijbergen, omdat zij vorig seizoen nog voor diezelfde club uitkwam.

In het herendubbel is het nog maar de vraag of de Nederlandse driekleur in de finale vertegenwoordigd zal worden. Nederlanders Justin Teeuwen en Mark Caljouw hebben daarvoor de beste papieren, maar zij moeten dan zowel de als derde geplaatste Engelsen Peter Briggs en Harley Towler verslaan en enkele ronden later de als tweede geplaatste Belgen Matijs Dierickx en Freek Golinksi.

Iris Tabeling en Samantha Barning uit Nederland zijn in het vrouwendubbel als eerste geplaatst. In totaal zijn 10 van de 22 koppels afkomstig uit Nederland en Duitsland, zodat het voor de hand lijkt te liggen dat in de finale minstens 1 van deze landen vertegenwoordigd is.

In de gemengd dubbel is de focus net als vorig jaar op Jorrit de Ruiter en Samantha Barning. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel doet het goed dit jaar en bereikte de halve finales van de French Open.

Kwalificatietoernooi

Donderdag 17 april gaat het kwalificatietoernooi voor de mannenenkel, het vrouwenenkel, het mannendubbel en het gemengddubbel van start. Er wordt gespeeld op 5 banen. De eerste shuttle gaat om 9 uur over het net en de toegang is donderdag gratis.

Hoofdtoernooi

Vrijdag 18 april begint om 9 uur het hoofdtoernooi. De toegang is € 7,50 per persoon en een passe-partout kost € 10,-. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdag worden de kwart en halve finales gespeeld en op zondag de finales. Kijk voor actuele tijden op www.toernooi.nl.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!