clubzoeker

Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ze twijfelden om door te gaan met topbadminton, maar Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel (DvDdJ) zijn ook komend jaar in het shirt van DKC te bewonderen. De ervaren krachten hopen met de Haagse formatie nog één keer voor de landstitel te kunnen gaan.

clubzoeker

Maak kennis met Nikki Korving!

De 34-jarige Severien gaat haar vierde opeenvolgende seizoen bij DKC in. Ondanks het feit dat ze veel sukkelde met blessures was de Rijswijkse vorig jaar van grote waarde voor haar club. Severien won meer dan driekwart van haar wedstrijden. Mede door die goede resultaten bereikte de ploeg van coach Leonard van Velzen de play-offs, waarin VELO een maatje te groot bleek.

Voor Van Daalen de Jel (29) wordt 2014/2015 zijn derde achtereenvolgende seizoen bij DKC. De inwoner van Wateringen liet afgelopen jaar weer zien van belangrijke speler te zijn voor de vice-landskampioen van 2013. Van de veertien singlewedstrijden die Van Daalen de Jel speelde, verloor hij er slechts twee. Ook in de andere spelonderdelen heeft hij een positieve balans. Daarnaast kende de voormalig speler van VELO nog een persoonlijk hoogtepunt. Geheel onverwachts bereikte Van Daalen de Jel de finale van het NK. Daarin ging hij eervol ten onder tegen Eric Pang.

Team compleet

Met het aanblijven van Severien en Van Daalen de Jel is het team van DKC compleet voor komend seizoen. Want ook Thomas Wijers heeft zijn contract met een jaar verlengd. Daarnaast gaat zijn zus Veerle na de zomer vast deel uitmaken van het team van Van Velzen. Eerder werd al bekend dat DKC volgend seizoen gebruik kan blijven maken van de diensten van Daisy Bommeleyn, Michiel Kruijt en Mark Caljouw. Alida Chen (nu nog Van Zijderveld) is de enige aankoop van de Haagse vereniging.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!