Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ze twijfelden om door te gaan met topbadminton, maar Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel (DvDdJ) zijn ook komend jaar in het shirt van DKC te bewonderen. De ervaren krachten hopen met de Haagse formatie nog één keer voor de landstitel te kunnen gaan.

Ken je BC De Astroïden al?

De 34-jarige Severien gaat haar vierde opeenvolgende seizoen bij DKC in. Ondanks het feit dat ze veel sukkelde met blessures was de Rijswijkse vorig jaar van grote waarde voor haar club. Severien won meer dan driekwart van haar wedstrijden. Mede door die goede resultaten bereikte de ploeg van coach Leonard van Velzen de play-offs, waarin VELO een maatje te groot bleek.

Voor Van Daalen de Jel (29) wordt 2014/2015 zijn derde achtereenvolgende seizoen bij DKC. De inwoner van Wateringen liet afgelopen jaar weer zien van belangrijke speler te zijn voor de vice-landskampioen van 2013. Van de veertien singlewedstrijden die Van Daalen de Jel speelde, verloor hij er slechts twee. Ook in de andere spelonderdelen heeft hij een positieve balans. Daarnaast kende de voormalig speler van VELO nog een persoonlijk hoogtepunt. Geheel onverwachts bereikte Van Daalen de Jel de finale van het NK. Daarin ging hij eervol ten onder tegen Eric Pang.

Team compleet

Met het aanblijven van Severien en Van Daalen de Jel is het team van DKC compleet voor komend seizoen. Want ook Thomas Wijers heeft zijn contract met een jaar verlengd. Daarnaast gaat zijn zus Veerle na de zomer vast deel uitmaken van het team van Van Velzen. Eerder werd al bekend dat DKC volgend seizoen gebruik kan blijven maken van de diensten van Daisy Bommeleyn, Michiel Kruijt en Mark Caljouw. Alida Chen (nu nog Van Zijderveld) is de enige aankoop van de Haagse vereniging.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Hoe laat spelen de Nederlandse badmintonners vandaag in Tokio?

Op maandag 26 juli komen de Nederlandse topbadmintonners al 's nachts en in de ochtend in actie tijdens het badmintontoernooi van…

26 juli 2021

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen.…

25 juli 2021

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

TOKYO2020: duo Robin Tabeling en Selena Piek uitgeschakeld door wereldkampioenen

Vanochtend troffen Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek de nummers één van de wereld Si Wei Zheng en Ya…

25 juli 2021

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

In beeld: winst voor Cheryl Seinen en Selena Piek op eerste dag Spelen

Het vrouwendubbel Cheryl Seinen / Selena Piek is de Olympische Spelen in Tokio goed begonnen. De Nederlandse vrouwen waren in het…

24 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!