Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel blijven bij DKC

Ze twijfelden om door te gaan met topbadminton, maar Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel (DvDdJ) zijn ook komend jaar in het shirt van DKC te bewonderen. De ervaren krachten hopen met de Haagse formatie nog één keer voor de landstitel te kunnen gaan.

SportSport

Ken je BV Conquesto al?

De 34-jarige Severien gaat haar vierde opeenvolgende seizoen bij DKC in. Ondanks het feit dat ze veel sukkelde met blessures was de Rijswijkse vorig jaar van grote waarde voor haar club. Severien won meer dan driekwart van haar wedstrijden. Mede door die goede resultaten bereikte de ploeg van coach Leonard van Velzen de play-offs, waarin VELO een maatje te groot bleek.

Voor Van Daalen de Jel (29) wordt 2014/2015 zijn derde achtereenvolgende seizoen bij DKC. De inwoner van Wateringen liet afgelopen jaar weer zien van belangrijke speler te zijn voor de vice-landskampioen van 2013. Van de veertien singlewedstrijden die Van Daalen de Jel speelde, verloor hij er slechts twee. Ook in de andere spelonderdelen heeft hij een positieve balans. Daarnaast kende de voormalig speler van VELO nog een persoonlijk hoogtepunt. Geheel onverwachts bereikte Van Daalen de Jel de finale van het NK. Daarin ging hij eervol ten onder tegen Eric Pang.

Team compleet

Met het aanblijven van Severien en Van Daalen de Jel is het team van DKC compleet voor komend seizoen. Want ook Thomas Wijers heeft zijn contract met een jaar verlengd. Daarnaast gaat zijn zus Veerle na de zomer vast deel uitmaken van het team van Van Velzen. Eerder werd al bekend dat DKC volgend seizoen gebruik kan blijven maken van de diensten van Daisy Bommeleyn, Michiel Kruijt en Mark Caljouw. Alida Chen (nu nog Van Zijderveld) is de enige aankoop van de Haagse vereniging.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!