SportSport

Verslag dag een van de Slovenia International

Verslag dag een van de Slovenia International

Donderdag was de eerste wedstrijddag van FZ Forza Slovenia International. Van deze eerste dag is het onderstaande verslag gemaakt door Mark Caljouw.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Future Stars traject

Justin en ik zitten in een traject van Future Stars, waarin wij als jeugdspeler meedoen aan buitenlandse senioren toernooien. We zijn nog jeugd maar kunnen hierdoor ervaren hoe het er ECHT aan toe gaat. Justin en ik zijn nu bezig met de laatste 2 toernooien. De toernooien hiervoor waren heel zwaar maar leerzaam. Met veel ups en downs, maar ook gekke dingen.

Het is vooral zwaar als je snel uit het toernooi ligt. Voor mij begon het heel goed met een finale en een kwartfinale. Daarna was het meestal 1e ronde of 2e ronde. Gelukkig wel vaak het hoofdtoernooi. Bij Justin is het anders gegaan. Hij heeft redelijk vaak het hoofdtoernooi gehaald, maar meestal werd hij daar ook in de 1e of 2e ronde uitgeschakeld. Het is vooral mentaal heel zwaar omdat je heel Europa afreist voor soms 1 wedstrijd. Hier moeten we van leren en volgend jaar moeten we er staan.

Wedstrijd Justin Teeuwen vs Maximilian Koreny (CAN)

Justin en ik zijn woensdag naar Slovenië gegaan. We kwamen in de avond aan en Justin moest de volgende ochtend vroeg spelen. Hij speelde tegen een jongen uit Canada. Justin begon niet goed aan de wedstrijd en moest duidelijk wennen aan de hal. Maar daarna begon het te lopen en pakte hij de 1e set.

Ik zei tegen hem hou je concentratie erbij en dan win je de wedstrijd. Ik ben zelf geen goeie coach, dus moet ik het meer hebben van motiveren en aanmoedigen. Beetje zoals Mourinho van het voetbal maar dan zonder plan!

Nadat ik dat tegen hem had gezegd dacht ik dit wordt een makkie, maar het liep heel anders. Justin maakte veel fouten en kwam totaal niet in zijn spel. Daar zat ik dan met de gedachte van "oh jee wat heb ik me vergist hierin." Maar we gaan vol voor de 3e set. Dit werd een lange en slordige van beide heren. Op een stand van 19-16 voor Koreny zei ik tegen Justin het is tijd, sla alles naar beneden en neem vol risico. Dit pakte helaas niet goed uit. En hij verloor de wedstrijd. Justin had niet hoeven verliezen, maar helaas zat er niet meer in vandaag.

Justin vliegt vanavond terug en morgen start het toernooi voor mij.

Mark Caljouw

Wedstrijden vrijdag 9 mei

Vandaag spelen Mark Caljouw, Jordy Hilbink en Soraya de Visch Eijbergen hun wedstrijden. Volg hun wedstrijden via toernooi.nl .

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!