SportSport

Verslag dag een van de Slovenia International

Verslag dag een van de Slovenia International

Donderdag was de eerste wedstrijddag van FZ Forza Slovenia International. Van deze eerste dag is het onderstaande verslag gemaakt door Mark Caljouw.

Maak kennis met Andy Buijk!

Future Stars traject

Justin en ik zitten in een traject van Future Stars, waarin wij als jeugdspeler meedoen aan buitenlandse senioren toernooien. We zijn nog jeugd maar kunnen hierdoor ervaren hoe het er ECHT aan toe gaat. Justin en ik zijn nu bezig met de laatste 2 toernooien. De toernooien hiervoor waren heel zwaar maar leerzaam. Met veel ups en downs, maar ook gekke dingen.

Het is vooral zwaar als je snel uit het toernooi ligt. Voor mij begon het heel goed met een finale en een kwartfinale. Daarna was het meestal 1e ronde of 2e ronde. Gelukkig wel vaak het hoofdtoernooi. Bij Justin is het anders gegaan. Hij heeft redelijk vaak het hoofdtoernooi gehaald, maar meestal werd hij daar ook in de 1e of 2e ronde uitgeschakeld. Het is vooral mentaal heel zwaar omdat je heel Europa afreist voor soms 1 wedstrijd. Hier moeten we van leren en volgend jaar moeten we er staan.

Wedstrijd Justin Teeuwen vs Maximilian Koreny (CAN)

Justin en ik zijn woensdag naar Slovenië gegaan. We kwamen in de avond aan en Justin moest de volgende ochtend vroeg spelen. Hij speelde tegen een jongen uit Canada. Justin begon niet goed aan de wedstrijd en moest duidelijk wennen aan de hal. Maar daarna begon het te lopen en pakte hij de 1e set.

Ik zei tegen hem hou je concentratie erbij en dan win je de wedstrijd. Ik ben zelf geen goeie coach, dus moet ik het meer hebben van motiveren en aanmoedigen. Beetje zoals Mourinho van het voetbal maar dan zonder plan!

Nadat ik dat tegen hem had gezegd dacht ik dit wordt een makkie, maar het liep heel anders. Justin maakte veel fouten en kwam totaal niet in zijn spel. Daar zat ik dan met de gedachte van "oh jee wat heb ik me vergist hierin." Maar we gaan vol voor de 3e set. Dit werd een lange en slordige van beide heren. Op een stand van 19-16 voor Koreny zei ik tegen Justin het is tijd, sla alles naar beneden en neem vol risico. Dit pakte helaas niet goed uit. En hij verloor de wedstrijd. Justin had niet hoeven verliezen, maar helaas zat er niet meer in vandaag.

Justin vliegt vanavond terug en morgen start het toernooi voor mij.

Mark Caljouw

Wedstrijden vrijdag 9 mei

Vandaag spelen Mark Caljouw, Jordy Hilbink en Soraya de Visch Eijbergen hun wedstrijden. Volg hun wedstrijden via toernooi.nl .

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!