SportSport

Voorbeschouwing WK Badminton in Kopenhagen 2014

Voorbeschouwing WK Badminton in Kopenhagen 2014

Rune Massing in actie als coach.

De loting is geweest. Zo op het eerste gezicht hebben we in de eerste rondes niet slecht geloot. Het zijn geen makkelijke wedstrijden, maar ook geen wedstrijden waar we per definitie kansloos zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bovendien hebben we van alle tegenstanders waardevolle informatie op de harde schijf.

Jorrit en Samantha

Spelen in de eerste ronde tegen het tweede Duitse koppel Peter Kaesbauer / Isabel Hertrich (wr 23). We hebben veel videomateriaal van dit koppel. Jacco en Selena hebben tijdens de Swedish Masters nog tegen ze gespeeld. Bovendien waren ze vorige week ook op het trainingskamp in Brondby. Ik geef Jorrit en Samantha een goede kans als we klaar zijn voor de snelle slagen van Peter en de shuttles kunnen blokken op het juiste moment.

Selena en Jacco

Zij komen in de eerste ronde tegen de Polen Robert Mateusiak / Agnieszka Wojtkowska (wr 29). Ook zij zijn goede bekenden van ons. Jacco en Selena verloren redelijk kansloos op het EK in Rusland een paar maanden geleden en ook vorige week waren de Polen in Denemarken op het trainingskamp. Toch geef ik Jacco en Selena een hele goede kans als we het niveau van de Indonesian Open in juni kunnen evenaren.

Eric Pang

Eric neemt het in de eerste ronde op tegen de Zweed Matthias Borg (wr 102). Eric moet zichzelf voorbereiden op een lange wedstrijd want Matthias is een verdedigende speler met sterke longen die speelt op de fouten van een ander. Ik schat vooral de technische kwaliteiten van Eric veel hoger in. Het netspel en de dropshots van Eric moeten het verschil gaan maken.

Erik Meijs

Erik heeft de eerste ronde goed geloot en moet gaan spelen tegen de Nieuw Zeelander Joe Wu (wr 114). Joe is een luie speler die graag het spelletje vertraagt. Als Erik het kan opbrengen om op een hoog tempo rond te spelen alvorens de aanval te kiezen, dan zal Erik deze partij gaan winnen. Overigens wordt Erik gecoacht door iemand uit zijn eigen team, namelijk de Deen Andreas Johanssen.

Selena en Eefje (14)

Onze enige geplaatste spelers hebben de eerste ronde vrij en nemen het in de tweede ronde dan waarschijnlijk op tegen de Maleisische zusjes Ng (wr 37). Als Selena en Eefje het veld heel breed kunnen houden dan verwacht ik dat we deze pot gaan winnen.

Samantha en Iris

Ons tweede damesdubbel koppel heeft niet heel slecht geloot en spelen hun eerste ronde tegen de Amerikanen Lee en Obanana (wr 29). Zij spelen en trainen al geruime tijd in Denemarken en spelen veel toernooien in het Europese circuit. Samantha en Iris zullen goed moeten spelen willen ze deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Als we een hoog tempo kunnen vasthouden zullen de Amerikanen eerder een fout maken in de rally.

Jelle en Jacco

Onze jongens nemen het in de eerste ronde op tegen het sterkste Duitse koppel Michael Fuchs en Johannes Schoettler. (wr 24) Op het EK in Rusland werd er kansloos verloren, dus dit wordt een zware pot. Jacco en Jelle hebben een goede trainingsweek achter de rug in Brondby met een sterke tweede set tegen de toppers Boe en Mogensen (op dit WK als derde geplaatst) dus dat zal vertrouwen geven. Het zal zeker een verrassing zijn als we deze wedstrijd weten te winnen, maar ik geloof er wel in.

Nog ruim anderhalve week voordat het toernooi begint. Zaterdagochtend 23 augustus vertrekken we naar Kopenhagen. Ik zal proberen om zo goed mogelijk verslag te doen.

Rune Massing
Bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor…

15 oktober 2021

Ledenverlies Badminton Nederland niet te stoppen: hoog tijd voor concurrentie

Ledenverlies Badminton Nederland niet te stoppen: hoog tijd voor concurrentie

Badminton Nederland, voorheen Nederlandse Badminton Bond, verliest jaarlijks veel leden. En niet alleen als gevolg van de…

15 oktober 2021

Nederlands Kampioenen in actie tijdens hoofdtoernooi YONEX Dutch Open 2021 in Almere

Nederlands Kampioenen in actie tijdens hoofdtoernooi YONEX Dutch Open 2021 in Almere

Bezoekers van de YONEX Dutch Open 2021 in Topsportcentrum Almere worden vrijdag 15 oktober getrakteerd op een international…

14 oktober 2021

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Badminton Nederland stelt Jan Helmond voor als kandidaat-voorzitter. De 62-jarige Helmond is geen onbekende in de badmintonwereld…

14 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!