Voorbeschouwing WK Badminton in Kopenhagen 2014

Voorbeschouwing WK Badminton in Kopenhagen 2014

Rune Massing in actie als coach.

De loting is geweest. Zo op het eerste gezicht hebben we in de eerste rondes niet slecht geloot. Het zijn geen makkelijke wedstrijden, maar ook geen wedstrijden waar we per definitie kansloos zijn.

clubzoeker

Maak kennis met Rune van Dalm!

Bovendien hebben we van alle tegenstanders waardevolle informatie op de harde schijf.

Jorrit en Samantha

Spelen in de eerste ronde tegen het tweede Duitse koppel Peter Kaesbauer / Isabel Hertrich (wr 23). We hebben veel videomateriaal van dit koppel. Jacco en Selena hebben tijdens de Swedish Masters nog tegen ze gespeeld. Bovendien waren ze vorige week ook op het trainingskamp in Brondby. Ik geef Jorrit en Samantha een goede kans als we klaar zijn voor de snelle slagen van Peter en de shuttles kunnen blokken op het juiste moment.

Selena en Jacco

Zij komen in de eerste ronde tegen de Polen Robert Mateusiak / Agnieszka Wojtkowska (wr 29). Ook zij zijn goede bekenden van ons. Jacco en Selena verloren redelijk kansloos op het EK in Rusland een paar maanden geleden en ook vorige week waren de Polen in Denemarken op het trainingskamp. Toch geef ik Jacco en Selena een hele goede kans als we het niveau van de Indonesian Open in juni kunnen evenaren.

Eric Pang

Eric neemt het in de eerste ronde op tegen de Zweed Matthias Borg (wr 102). Eric moet zichzelf voorbereiden op een lange wedstrijd want Matthias is een verdedigende speler met sterke longen die speelt op de fouten van een ander. Ik schat vooral de technische kwaliteiten van Eric veel hoger in. Het netspel en de dropshots van Eric moeten het verschil gaan maken.

Erik Meijs

Erik heeft de eerste ronde goed geloot en moet gaan spelen tegen de Nieuw Zeelander Joe Wu (wr 114). Joe is een luie speler die graag het spelletje vertraagt. Als Erik het kan opbrengen om op een hoog tempo rond te spelen alvorens de aanval te kiezen, dan zal Erik deze partij gaan winnen. Overigens wordt Erik gecoacht door iemand uit zijn eigen team, namelijk de Deen Andreas Johanssen.

Selena en Eefje (14)

Onze enige geplaatste spelers hebben de eerste ronde vrij en nemen het in de tweede ronde dan waarschijnlijk op tegen de Maleisische zusjes Ng (wr 37). Als Selena en Eefje het veld heel breed kunnen houden dan verwacht ik dat we deze pot gaan winnen.

Samantha en Iris

Ons tweede damesdubbel koppel heeft niet heel slecht geloot en spelen hun eerste ronde tegen de Amerikanen Lee en Obanana (wr 29). Zij spelen en trainen al geruime tijd in Denemarken en spelen veel toernooien in het Europese circuit. Samantha en Iris zullen goed moeten spelen willen ze deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Als we een hoog tempo kunnen vasthouden zullen de Amerikanen eerder een fout maken in de rally.

Jelle en Jacco

Onze jongens nemen het in de eerste ronde op tegen het sterkste Duitse koppel Michael Fuchs en Johannes Schoettler. (wr 24) Op het EK in Rusland werd er kansloos verloren, dus dit wordt een zware pot. Jacco en Jelle hebben een goede trainingsweek achter de rug in Brondby met een sterke tweede set tegen de toppers Boe en Mogensen (op dit WK als derde geplaatst) dus dat zal vertrouwen geven. Het zal zeker een verrassing zijn als we deze wedstrijd weten te winnen, maar ik geloof er wel in.

Nog ruim anderhalve week voordat het toernooi begint. Zaterdagochtend 23 augustus vertrekken we naar Kopenhagen. Ik zal proberen om zo goed mogelijk verslag te doen.

Rune Massing
Bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!