Amersfoort boekt nuttige overwinning

Amersfoort boekt nuttige overwinning

De tweede wedstrijd in de Carlton Eredivisie was er voor Amersfoort coach Joeli Residay weer een met de puzzel welke vrouwen er moesten invallen. Kirsten van der Valk is nog steeds uit de running, Gayle Mahulette kampt nog steeds met een voetblessure en Xandra Stelling is bijna op de helft van haar zwangerschap.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Gekozen werd om Gayle Mahulette toch op te stellen in single en mix. Dit pakte goed uit voor de huidige nationaal kampioene met twee zeges. Er werd een beroep gedaan op Manouk Los uit team 2 die 's middags nog een wedstrijd speelde in Wateringen en snel naar Amersfoort kwam.

De grote winst voor Amersfoort was de terugkeer van Vincent de Vries. Na een slepende knieblessure speelde Vincent de Vries na negen maanden zijn eerste wedstrijd. Aan de zijde van Freek Golinski boekte hij direct een overwinning.

De vrouwendubbel leverde een punt op voor de gasten uit Barendrecht. Manouk los en Xandra Stelling hadden geen verweer tegen Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen.

Tussenstand na de dubbels 1-1.

In de singlespelen gaf coach Residay dit keer de voorkeur aan Michael Fowke. Edwin Ekiring bleef op de bank. Fowke tekende voor het tweede verliespunt deze avond, in een van de Amersfoort kant gezien niet goede wedstrijd van Fowke. Joran Kweekel speelde goed en resoluut en pakte het tweede punt voor TFS.

Eric Pang liet weer zien waarom hij bij de laatste acht van de wereldkampioenschappen was gekomen. In een goede partij klopte hij Saber Afif. Invalster Manouk Los bleef niet achter en klopte Sandy Bommeleijn.

Gayle Mahulette speelde met een opdracht tegen Pascalle van Nielen, alleen maar lopen en zo weinig mogelijk springen. Na wat start problemen met deze speelwijze en een kleine achterstand pakte Gayle de wedstrijd in twee games.

Een 4-2 voorsprong werd in de afsluitende mixen uitgebouwd naar een degelijke 6-2 overwinning. Gezien de blessure problemen bij de vrouwen en een ontbrekende Ruben Jille toch een prima resultaat.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!