SportSport

Amersfoort boekt nuttige overwinning

Amersfoort boekt nuttige overwinning

De tweede wedstrijd in de Carlton Eredivisie was er voor Amersfoort coach Joeli Residay weer een met de puzzel welke vrouwen er moesten invallen. Kirsten van der Valk is nog steeds uit de running, Gayle Mahulette kampt nog steeds met een voetblessure en Xandra Stelling is bijna op de helft van haar zwangerschap.

Ken je BV Almere al?

Gekozen werd om Gayle Mahulette toch op te stellen in single en mix. Dit pakte goed uit voor de huidige nationaal kampioene met twee zeges. Er werd een beroep gedaan op Manouk Los uit team 2 die 's middags nog een wedstrijd speelde in Wateringen en snel naar Amersfoort kwam.

De grote winst voor Amersfoort was de terugkeer van Vincent de Vries. Na een slepende knieblessure speelde Vincent de Vries na negen maanden zijn eerste wedstrijd. Aan de zijde van Freek Golinski boekte hij direct een overwinning.

De vrouwendubbel leverde een punt op voor de gasten uit Barendrecht. Manouk los en Xandra Stelling hadden geen verweer tegen Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen.

Tussenstand na de dubbels 1-1.

In de singlespelen gaf coach Residay dit keer de voorkeur aan Michael Fowke. Edwin Ekiring bleef op de bank. Fowke tekende voor het tweede verliespunt deze avond, in een van de Amersfoort kant gezien niet goede wedstrijd van Fowke. Joran Kweekel speelde goed en resoluut en pakte het tweede punt voor TFS.

Eric Pang liet weer zien waarom hij bij de laatste acht van de wereldkampioenschappen was gekomen. In een goede partij klopte hij Saber Afif. Invalster Manouk Los bleef niet achter en klopte Sandy Bommeleijn.

Gayle Mahulette speelde met een opdracht tegen Pascalle van Nielen, alleen maar lopen en zo weinig mogelijk springen. Na wat start problemen met deze speelwijze en een kleine achterstand pakte Gayle de wedstrijd in twee games.

Een 4-2 voorsprong werd in de afsluitende mixen uitgebouwd naar een degelijke 6-2 overwinning. Gezien de blessure problemen bij de vrouwen en een ontbrekende Ruben Jille toch een prima resultaat.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!