SportSport

Start EVK 2014 zondag 21 september in Portugal

Start EVK 2014 zondag 21 september in Portugal

Zondag 21 september a.s. start voor 13 Nederlandse deelnemers het European Senior Championship 2014, te Caldas da Rainha in Portugal. Het toernooi wordt voor de 8e maal georganiseerd door Badminton Europe i.s.m. een gastland, steeds in het even jaar.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het evenement wordt steeds populairder en heeft deze editie ruim 800 deelnemers getrokken van 35+ t/m 70+, die met elkaar goed zijn voor 1138 te spelen partijen. De finales van alle onderdelen binnen de 8 leeftijdscategorieën vinden plaats op zaterdag 27 september.

Voor Nederland reizen de komende dagen af Micky van Asdonck (Novum), Paul van Beek (Portugal, voorheen Drop Shot), Jessy Havelaar (Duinwijck, zilver ESC 2012 WS 60+), Sandra Kroon (Drop Shot, brons ESC 2012 WS 45+ en WD 45+ met Jeannette vd Werff), Johan Meijer (Selby), Jacky Noya (WIK), Rick Paap (Culemborg), Marjan Ridder (Duinwijck, zilver WSC 2013 WD 55+ met Christine Black), Rob Ridder (Duinwijck), Fineke Selles (...), Gerard vd Sluijs (APGS), Peter Verwei (Doesburg), Karel Weinberg (Amersfoort) en voor het fysieke onderhoud Martin ter Plegt. Teammanager deze editie is Sandra Kroon.

Onze vice-wereldkampioene Jeannette vd Werff (TFS Barendrecht, brons ESC 2012 WS 45+ en WD 45+ met Sandra Kroon, zilver WSC 2013 WS 50+) heeft zich helaas af moeten melden.

De spits wordt zondag afgebeten door Fineke met haar Noorse partner Bard Storvik in het XD 45+ maar komt meteen uit tegen het als 3-4 geplaatste Deense koppel Jan Petersen/Helle Blomsterberg. Ook Sandra en Zweedse partner Olof Aslund treffen het niet, zij moeten het in het XD 50+ opnemen tegen de als 3-4 geplaatsten Morten Christensen en Annette Vollertzen, eveneens uit Denemarken. Peter treft in het MS 55+ de Duitser Wolfgang Pasler en kan zich bij winst opmaken voor een stevig potje tegen de de Schot Dan Travers (1), waarna Gerard aantreedt tegen de Spanjaard Miguel Angel Gomez. Tegelijkertijd gaat Rick de baan op tegen thuisspeler Albertino Araújo en start ook het MS 65+ met Karel tegen de Zweed Robert Persson.

Op maandag gaan bijna alle Nederlanders de baan op. Rick start met zijn Noorse partner Geir Arnevik het MD 55+ tegen een Frans koppel en bij winst zouden zij weleens ver kunnen komen. Gerard en Peter gaan ook de baan op, evenals Micky in het MD 60+ met zijn Luxemburgse partner. Rob vormt in het MD 60+ een combinatie met de Deen Per Mikkelsen en zou wel wat rondes door kunnen komen. Jammer dat zij geen beschermde positie hebben gekregen. In het WD 60+ komt Jessy uit met de Zweedse Lieselotte Wengberg en zij nemen het op tegen het Engelse koppel Susan Ely/Eileen Carley.

Karel en Johan treffen in het MD 65+ de Russen Oleg Chernik en Mikhail Polevshchikov en Paul, gekoppeld aan de Deen Eyvind Aarup, komt in het MD 70+ uit tegen een Fins duo.

Tja, en dan hebben we alle eerste partijen van de Nederlanders wel zo'n beetje gehad, alleen missen we nog Marjan... Voor haar start het ESC echter pas op woensdag en dat krijg je natuurlijk als je voor al je onderdelen geplaatst staat en daardoor de eerste rondes een bye hebt ;-). Samen met Rob staat zij als 2e geplaatst in het XD 60+ waarbij het Engelse koppel Peter Emptage/Betty Bartlett, de eeuwige rivalen, de 1e positie bekleden. In het WD 55+, wat zij wederom speelt met de Schotse Christine Black, staat zij als 1e geplaatst, met als 2e het Engelse koppel Jenny Cox/Christine Crossley.

Verder voor Nederland alleen nog een enigszins verrassende 3-4 positie voor Sandra in het WS 50+, waarmee 3 plaatsingen uit 13 deelnemers relatief best veel is ;-)

Tot slot, het meest aantal deelnemers vinden we in het MS 45+ met 50 inschrijvingen en het minst aantal deelnemers in het WS 70+ met toch nog altijd 8 inschrijvingen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!