clubzoeker

Start EVK 2014 zondag 21 september in Portugal

Start EVK 2014 zondag 21 september in Portugal

Zondag 21 september a.s. start voor 13 Nederlandse deelnemers het European Senior Championship 2014, te Caldas da Rainha in Portugal. Het toernooi wordt voor de 8e maal georganiseerd door Badminton Europe i.s.m. een gastland, steeds in het even jaar.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het evenement wordt steeds populairder en heeft deze editie ruim 800 deelnemers getrokken van 35+ t/m 70+, die met elkaar goed zijn voor 1138 te spelen partijen. De finales van alle onderdelen binnen de 8 leeftijdscategorieën vinden plaats op zaterdag 27 september.

Voor Nederland reizen de komende dagen af Micky van Asdonck (Novum), Paul van Beek (Portugal, voorheen Drop Shot), Jessy Havelaar (Duinwijck, zilver ESC 2012 WS 60+), Sandra Kroon (Drop Shot, brons ESC 2012 WS 45+ en WD 45+ met Jeannette vd Werff), Johan Meijer (Selby), Jacky Noya (WIK), Rick Paap (Culemborg), Marjan Ridder (Duinwijck, zilver WSC 2013 WD 55+ met Christine Black), Rob Ridder (Duinwijck), Fineke Selles (...), Gerard vd Sluijs (APGS), Peter Verwei (Doesburg), Karel Weinberg (Amersfoort) en voor het fysieke onderhoud Martin ter Plegt. Teammanager deze editie is Sandra Kroon.

Onze vice-wereldkampioene Jeannette vd Werff (TFS Barendrecht, brons ESC 2012 WS 45+ en WD 45+ met Sandra Kroon, zilver WSC 2013 WS 50+) heeft zich helaas af moeten melden.

De spits wordt zondag afgebeten door Fineke met haar Noorse partner Bard Storvik in het XD 45+ maar komt meteen uit tegen het als 3-4 geplaatste Deense koppel Jan Petersen/Helle Blomsterberg. Ook Sandra en Zweedse partner Olof Aslund treffen het niet, zij moeten het in het XD 50+ opnemen tegen de als 3-4 geplaatsten Morten Christensen en Annette Vollertzen, eveneens uit Denemarken. Peter treft in het MS 55+ de Duitser Wolfgang Pasler en kan zich bij winst opmaken voor een stevig potje tegen de de Schot Dan Travers (1), waarna Gerard aantreedt tegen de Spanjaard Miguel Angel Gomez. Tegelijkertijd gaat Rick de baan op tegen thuisspeler Albertino Arajo en start ook het MS 65+ met Karel tegen de Zweed Robert Persson.

Op maandag gaan bijna alle Nederlanders de baan op. Rick start met zijn Noorse partner Geir Arnevik het MD 55+ tegen een Frans koppel en bij winst zouden zij weleens ver kunnen komen. Gerard en Peter gaan ook de baan op, evenals Micky in het MD 60+ met zijn Luxemburgse partner. Rob vormt in het MD 60+ een combinatie met de Deen Per Mikkelsen en zou wel wat rondes door kunnen komen. Jammer dat zij geen beschermde positie hebben gekregen. In het WD 60+ komt Jessy uit met de Zweedse Lieselotte Wengberg en zij nemen het op tegen het Engelse koppel Susan Ely/Eileen Carley.

Karel en Johan treffen in het MD 65+ de Russen Oleg Chernik en Mikhail Polevshchikov en Paul, gekoppeld aan de Deen Eyvind Aarup, komt in het MD 70+ uit tegen een Fins duo.

Tja, en dan hebben we alle eerste partijen van de Nederlanders wel zo'n beetje gehad, alleen missen we nog Marjan... Voor haar start het ESC echter pas op woensdag en dat krijg je natuurlijk als je voor al je onderdelen geplaatst staat en daardoor de eerste rondes een bye hebt ;-). Samen met Rob staat zij als 2e geplaatst in het XD 60+ waarbij het Engelse koppel Peter Emptage/Betty Bartlett, de eeuwige rivalen, de 1e positie bekleden. In het WD 55+, wat zij wederom speelt met de Schotse Christine Black, staat zij als 1e geplaatst, met als 2e het Engelse koppel Jenny Cox/Christine Crossley.

Verder voor Nederland alleen nog een enigszins verrassende 3-4 positie voor Sandra in het WS 50+, waarmee 3 plaatsingen uit 13 deelnemers relatief best veel is ;-)

Tot slot, het meest aantal deelnemers vinden we in het MS 45+ met 50 inschrijvingen en het minst aantal deelnemers in het WS 70+ met toch nog altijd 8 inschrijvingen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!