Zevenklapper voor Amersfoort tegen Almere

Zevenklapper voor Amersfoort tegen Almere

Amersfoort speelde afgelopen weekend een belangrijk dubbelweekend tegen VELO en Almere. Door het blessureleed bij de vrouwen was het zaak voor het team van Joeli Residay om zo sterk mogelijk voor de dag te komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er werd een beroep gedaan op Yao Jie die een aantal weken in Nederland is en op de spelerslijst van Amersfoort staat. Vrijdag voor de wedstrijd kwam Yao Jie aan in Nederland.

In de 1e wedstrijd sinds meer dan één jaar zonder wedstrijden en training bleek dat Jie het badmintonnen niet verleerd was. De vrouwendubbel met Gayle Mahulette ging nipt verloren maar was een goede oefening voor haar single tegen Lisa Malaihollo. Deze wedstrijd werd een thriller. In de beslissende game kwam Jie op een achterstand van 17-19 en toen zag je de ervaring en de wil om te winnen bovenkomen en trok ze de partij naar zich toe. Doordat ook de 15-jarige Chinese Stella Li weer in Nederland is, deed coach Residay een beroep op haar voor de 2e vrouwen single. Stella kweet zich met verve van haar zaak en zette talent Imke van der Aar simpel aan de kant. Door degelijke winstpartijen in de singels van Eric Pang en Edwin Ekiring stond er een riante 5-1 voorsprong op het scorebord.

Helaas voor de Amersfoort gingen beide mixen verloren zodat een mooie 5-3 winst restte.

Zondagmiddag kwam het met kampioensaspiraties beladen Almere naar Amersfoort. In het vorig seizoen waren de wedstrijden tegen Almere voor Amersfoort dramatisch. Zo scheurde Maartje Verheul haar kruisband en Natalie Perminova ging door haar enkel. Edwin Ekiring ging toch de baan op met een liesblessure en Kirsten van der Valk kwakkelde toen ook al.

Almere kreeg nu een volwaardige tegenstander waarin bleek dat de mannen van Amersfoort een zeer solide front vormen. De mannendubbel is sterk wie er ook samenspelen, de mannensingles leveren ook veel punten op. Hopelijk gaat we Vincent de Vries ook weer zien in de single, maar coach Residay is zeer voorzichtig met de inzet van Vincent.

Op zondagmiddag werd gekozen voor dezelfde single opstelling zowel bij de vrouwen als de mannen. Ekiring en Pang kenden weinig problemen alhoewel Ekiring wat terugzakte in de 2e game.

Yao Jie won haar partij op routine, de conditie was nog niet toereikend maar de jeugdige Manon Sibbald kon toch geen vuist maken in de beslissende game. Stella Li was heel zenuwachtig in haar 1e thuiswedstrijd voor Amersfoort na een goede start in de 1e game zakte zij wat terug en moest ze de 2e game met 20-22 uit handen geven. Hierna was het klaar voor de jeugdige Chinese. De 2e en 3e game waren voor haar. De mannendubbel werd gewonnen en de vrouwendubbel ingeleverd. De mixen waren nu veel beter op dreef dan in de wedstrijd van zaterdag tegen VELO. Gayle Mahulette en Ruben Jille maakten er een spektakel van welke nipt gewonnen werd.

De afsluitende mix van Yao Jie en Freek Golinski bracht het 7e punt binnen. Deze partij werd bij het slot ontsierd door een beslissing van lijnrechter en scheidsrechter die fel aangevochten werd door de spelers van Almere en welke een gele kaart opleverde voor een van hen.

De 7-1 overwinning voor Amersfoort was een prachtig slot van het dubbelweekend, waar zeker Almere niet content mee zal zijn. Voor Amersfoort een mooi weekend met vooraf niet gedroomde resultaten.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!