SportSport

Teleurstellend dubbelweekend TFS Barendecht

Teleurstellend dubbelweekend TFS Barendecht

The Flying Shuttle wist uit de thuiswedstrijd tegen DKC en de uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck geen wedstrijdpunt te behalen.

Ken je BC Asterix al?

Zaterdagavond boekte DKC een overtuigende overwinning en liet TFS met lege handen achter. Een 0-8 uitslag voor de Hagenaren was het resultaat.

De wedstrijd tegen de Haarlemse formatie (nou ja, Haarlemse) leverde eveneens geen punten op. Het team had gehoopt om tegen deze topploeg nog een enkel puntje mee te snoepen maar dat mocht niet zo zijn.

Na dit dubbelweekend vindt The Flying Shuttle zich terug op de laatste plaats. Wel stellen we vast dat TFS zich niet heeft gefocust op deze partijen. De wedstrijden waar we de punten moeten pakken komen er nog aan.

TFS Barendrecht - DKC

De herendubbel van Ruben Kweekel en Joran. De broers waren de eerste game niet opgewassen tegen oud clubgenoot Michiel Kruijt en Thomas Wijers en ging met duidelijke cijfers naar DKC 10-21. De tweede game bracht de spanning nog bijna terug, maar ging ook nipt naar DKC 20-22.

De damesdubbel Pascalle van Nielen en Jeannette van der Werff tegen Marlies Baan en Veerle Wijers ging ook met duidelijke cijffers naar DKC. Door de eerdere winst partijen was de teleurstelling van de dames zeer aanwezig.

In de mannen single moest Saber Afif aanttreden tegen Mark Caljouw. De eerste game wist Saber nog naar zich toe te trekken met 21-19, Daarna ging Mark uit een ander vaatje tappen en liet geen twijfel bestaan wie vandaag de sterkste was met 5-21 en 8-21.

De tweede mannen single tussen Bart Strijbosch en Dennis van Dalen de Jel leek na een uitstekende partij de eerste single overwinning te worden, na 23-21 en 19-21 wist Dennis toch nog wat over te hebben en de derde game af te sluiten met 14-21. Bart kan tevreden terug kijken en neemt dit mee naar zijn volgende single.

De beide dames singles van Pascallle van Nielen en Sandy Bommeleyn tegen Alida Chen en Veerle Wijers.gingen naar de Hagenaren. Sandy kon in de tweede game nog goed bij blijven maar moest haar meerdere erkennen in Veerle Wijers.

De beide mixen gingen overtuigend naar DKC, hier was duidelijk een kwaliteitsverschil, waarbij je met extra inzet dit niet kon compenseren.

Duinwijck - TFS Barendrecht

Alle partijen behoudens de single van Saber Afif tegen Anton Kaisti werden in twee games overwinningen voor de ploeg uit Haarlem.

Saber wist nog een driesetter te spelen tegen sterke aanwinst van de Fin Anton Kaisti, na 21-7 kon Saber de tweede game naar zich toe trekken met 16-21. Maar de derde ging weer met overtuiging naar de Fin.

Joran Kweekel wist in de eerste game Jerry Natenstedt nog redelijk bij te houden maar ging toch met 22-20 en 21- 10 naar de Haarlemse formatie.

A.s. zondag wacht om 12.00 uur weer een zware opgave voor de ploeg uit Barendrecht tegen Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!