SportSport

Goede resultaten voor Duinwijck tijdens dubbelweekend

Goede resultaten voor Duinwijck tijdens dubbelweekend

Duinwijck heeft aan het dubbele weekend in de Carlton Eredivisie 14 punten overgehouden. Nadat op zaterdag voor het eerst sinds 2011 weer eens uit bij Victoria werd gewonnen (2-6), werd op zondag tegen TFS Barendrecht de volle winst van 8-0 gepakt.

Ken je BC Weert'67 al?

Duinwijck voert daarmee na 4 wedstrijden wederom de ranglijst aan.

Hoewel de mooiste partijen van het weekend waarschijnlijk de 2 enkelspelen van de nieuwe Finse kopman Anton Kaisti waren (hij versloeg met aanvallend spel en veel kracht tweemaal een uitstekende verdedigende speler in 3 sets), is de grootste winst van het weekend misschien wel dat alle invallers ongeslagen zijn gebleven.

Op zaterdag wonnen zowel de 17-jarige debutante Fabienne van Affelen van Saemsfoort als de na lang blessureleed teruggekeerde Carola Bakker beiden hun gemengd dubbel. Een mooie opsteker voor beide dames en een goed teken dat we ook vanuit de club blessures en afwezige vastspelers van team 1 kunnen opvangen. Fabienne boog samen met Jules Bakker een 17-10 achterstand om in de eerste set en stoomde daarna door naar een overwinning in 2 games. De lange rit naar Limburg was dus zeker niet voor niets geweest! Dat laatste gold ook voor Carola die de rol van 'playing physio' op zich nam. Samen met Jerry knokte zij zich langs Meta Knuth en Ben Maes, al blesseerde laatstgenoemde zich in de tweede set waardoor het weerwerk wat minder werd. Ondanks dat een mooie overwinning voor Jerry en Carola.

Op zondag werd duidelijk dat Betty Timmerman nog prima haar mannetje staat in de eredivisie. Ze won haar twee partijen tegen TFS soepel, en vond tussendoor nog de tijd om zoon Kees de eerste beginselen van het badminton bij te brengen. Als we geluk hebben gaat hij het net zo leuk vinden als zijn ouders, dan hebben we er een mooi talent bij! Betty is ondertussen zowel in team 2 als in team 1 nog ongeslagen die seizoen. Het is nog vroeg, maar de geruchten gaan dat Betty niet van plan is om iets te gaan verliezen dit jaar. Ze is er nog goed genoeg voor! Over invaller Jules Bakker valt weinig te melden anders dan dat hij 4 uit 4 scoorde en aan zijn 2e jeugd bezig lijkt te zijn.

Over de vaste spelers volgende keer meer. Het is natuurlijk helemaal niet vanzelfsprekend dat Akvile maar zo gemakkelijk de singles wint en dat Jerry inmiddels bijna een vast punt als tweede singelaar is geworden, maar deze keer was de prestatie van de invallers nu eenmaal opmerkelijk. Als laatste wil ik nog even melden dat Dorien zich na een minder optreden op zaterdag uitstekend heeft gerevancheerd op zondag door haar beide partijen soepel te winnen. Laten we hopen dat zij en de rest van het team deze stijgende lijn volgende week kunnen door trekken wanneer Duinwijck -in de complete basisopstelling- het opneemt tegen landskampioen Velo. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 4 oktober om 19.00u in de Duinwijckhal voor maximale support!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!