Goede resultaten voor Duinwijck tijdens dubbelweekend

Goede resultaten voor Duinwijck tijdens dubbelweekend

Duinwijck heeft aan het dubbele weekend in de Carlton Eredivisie 14 punten overgehouden. Nadat op zaterdag voor het eerst sinds 2011 weer eens uit bij Victoria werd gewonnen (2-6), werd op zondag tegen TFS Barendrecht de volle winst van 8-0 gepakt.

clubzoeker

Ken je VELO Badminton al?

Duinwijck voert daarmee na 4 wedstrijden wederom de ranglijst aan.

Hoewel de mooiste partijen van het weekend waarschijnlijk de 2 enkelspelen van de nieuwe Finse kopman Anton Kaisti waren (hij versloeg met aanvallend spel en veel kracht tweemaal een uitstekende verdedigende speler in 3 sets), is de grootste winst van het weekend misschien wel dat alle invallers ongeslagen zijn gebleven.

Op zaterdag wonnen zowel de 17-jarige debutante Fabienne van Affelen van Saemsfoort als de na lang blessureleed teruggekeerde Carola Bakker beiden hun gemengd dubbel. Een mooie opsteker voor beide dames en een goed teken dat we ook vanuit de club blessures en afwezige vastspelers van team 1 kunnen opvangen. Fabienne boog samen met Jules Bakker een 17-10 achterstand om in de eerste set en stoomde daarna door naar een overwinning in 2 games. De lange rit naar Limburg was dus zeker niet voor niets geweest! Dat laatste gold ook voor Carola die de rol van 'playing physio' op zich nam. Samen met Jerry knokte zij zich langs Meta Knuth en Ben Maes, al blesseerde laatstgenoemde zich in de tweede set waardoor het weerwerk wat minder werd. Ondanks dat een mooie overwinning voor Jerry en Carola.

Op zondag werd duidelijk dat Betty Timmerman nog prima haar mannetje staat in de eredivisie. Ze won haar twee partijen tegen TFS soepel, en vond tussendoor nog de tijd om zoon Kees de eerste beginselen van het badminton bij te brengen. Als we geluk hebben gaat hij het net zo leuk vinden als zijn ouders, dan hebben we er een mooi talent bij! Betty is ondertussen zowel in team 2 als in team 1 nog ongeslagen die seizoen. Het is nog vroeg, maar de geruchten gaan dat Betty niet van plan is om iets te gaan verliezen dit jaar. Ze is er nog goed genoeg voor! Over invaller Jules Bakker valt weinig te melden anders dan dat hij 4 uit 4 scoorde en aan zijn 2e jeugd bezig lijkt te zijn.

Over de vaste spelers volgende keer meer. Het is natuurlijk helemaal niet vanzelfsprekend dat Akvile maar zo gemakkelijk de singles wint en dat Jerry inmiddels bijna een vast punt als tweede singelaar is geworden, maar deze keer was de prestatie van de invallers nu eenmaal opmerkelijk. Als laatste wil ik nog even melden dat Dorien zich na een minder optreden op zaterdag uitstekend heeft gerevancheerd op zondag door haar beide partijen soepel te winnen. Laten we hopen dat zij en de rest van het team deze stijgende lijn volgende week kunnen door trekken wanneer Duinwijck -in de complete basisopstelling- het opneemt tegen landskampioen Velo. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 4 oktober om 19.00u in de Duinwijckhal voor maximale support!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!