SportSport

Amersfoort komt goed door dubbelweekend heen

Amersfoort komt goed door dubbelweekend heen

De Amersfoort - geplaagd door veel blessures bij de vrouwen - leverde dit weekend weer een uitstekende prestatie, o.l.v. de Nationale Kampioenen Eric Pang en Gayle Mahulette (met voetblessure!) werden er 11 punten behaald en een stevige plaatst in de top vier ingenomen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagvond reisde het team Amersfoort af naar het Limburgse Roosteren met Stella Li en Romy de Laak als invalsters voor Kirsten van der Valk en Xandra Stelling. De start was met verlies in de vrouwendubbel en winst in de mannendubbel.

Beide mannen Eric Pang en Vincent de Vries wonnen hun partijen, waarbij aangetekend de 1e single van Vincent de Vries sinds negen maanden! De vrouwen lieten het afweten de geblesseerde Gayle Mahulette kon niet op tegen Wendy Hoeve, en de 15 jarige Stella Li de invalster uit Amersfoort 4 kon net niet op tegen de geroutineerde Roxanne Molenmaker, een 3-3 tussenstand werd door de BCAmersfoort knap omgezet in een 5-3 overwinning door de mixen van Gayle Mahulette / Freek Golinski en Romy de Laak met Ruben Jille in drie games winnend af te sluiten.

De wedstrijd in Limburg werd zondagmiddag in de nieuwe groene sporthal van Slotermeer vervolgd met de wedstrijd tegen Slotermeer.

Slotermeer een gevaarlijk team met de Zweed Tim Foo voormalig speler van het Zweedse Uppsala en routinier Leon Nottelman in de gelederen. De mannen dubbel was geen probleem voor Freek Golinski en Ruben Jille. De vrouwen Romy de Laak en Stella Li sleepte er een derde game uit na winstkansen in game twee werd nipt verloren.

De mannen Eric Pang en Vincent de Vries brachten de score naar 3-1 door beide weer winnend af te sluiten, de vrouwen gingen een stuk beter dan de zaterdag in Roosteren, Gayle ging moeizaam naar een overwinning op Jessica Ottenhoff en Stella Li kende geen problemen met Esther Kuilman.

Met een luxe stand van 5-1 werd aan de mixen begonnen, Ruben Jille en Romy de Laak boekten een eenvoudige zege op Tim Foo en Raquel Humphris, Freek Golinski en Gayle Mahulette tekende voor het tweede verliespunt deze middag.

Door de 5-3 en 6-2 overwinningen staat Amersfoort stevig in de top drie van de Carlton Eredivisie.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!