Amersfoort komt goed door dubbelweekend heen

Amersfoort komt goed door dubbelweekend heen

De Amersfoort - geplaagd door veel blessures bij de vrouwen - leverde dit weekend weer een uitstekende prestatie, o.l.v. de Nationale Kampioenen Eric Pang en Gayle Mahulette (met voetblessure!) werden er 11 punten behaald en een stevige plaatst in de top vier ingenomen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagvond reisde het team Amersfoort af naar het Limburgse Roosteren met Stella Li en Romy de Laak als invalsters voor Kirsten van der Valk en Xandra Stelling. De start was met verlies in de vrouwendubbel en winst in de mannendubbel.

Beide mannen Eric Pang en Vincent de Vries wonnen hun partijen, waarbij aangetekend de 1e single van Vincent de Vries sinds negen maanden! De vrouwen lieten het afweten de geblesseerde Gayle Mahulette kon niet op tegen Wendy Hoeve, en de 15 jarige Stella Li de invalster uit Amersfoort 4 kon net niet op tegen de geroutineerde Roxanne Molenmaker, een 3-3 tussenstand werd door de BCAmersfoort knap omgezet in een 5-3 overwinning door de mixen van Gayle Mahulette / Freek Golinski en Romy de Laak met Ruben Jille in drie games winnend af te sluiten.

De wedstrijd in Limburg werd zondagmiddag in de nieuwe groene sporthal van Slotermeer vervolgd met de wedstrijd tegen Slotermeer.

Slotermeer een gevaarlijk team met de Zweed Tim Foo voormalig speler van het Zweedse Uppsala en routinier Leon Nottelman in de gelederen. De mannen dubbel was geen probleem voor Freek Golinski en Ruben Jille. De vrouwen Romy de Laak en Stella Li sleepte er een derde game uit na winstkansen in game twee werd nipt verloren.

De mannen Eric Pang en Vincent de Vries brachten de score naar 3-1 door beide weer winnend af te sluiten, de vrouwen gingen een stuk beter dan de zaterdag in Roosteren, Gayle ging moeizaam naar een overwinning op Jessica Ottenhoff en Stella Li kende geen problemen met Esther Kuilman.

Met een luxe stand van 5-1 werd aan de mixen begonnen, Ruben Jille en Romy de Laak boekten een eenvoudige zege op Tim Foo en Raquel Humphris, Freek Golinski en Gayle Mahulette tekende voor het tweede verliespunt deze middag.

Door de 5-3 en 6-2 overwinningen staat Amersfoort stevig in de top drie van de Carlton Eredivisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!