Geslaagd Carlton Junior Master toernooi bij BC Amersfoort

Geslaagd Carlton Junior Master toernooi bij BC Amersfoort

Zaterdag en zondag organiseerde Amersfoort het jaarlijkse Junior Master toernooi. Ook dit jaar waren weer velen naar Amersfoort gekomen om hun krachten te meten met de beste jeugd van Nederland.

clubzoeker

Ken je BC Rillandia Smashers al?

De organisatie was in vertrouwde handen van de twee wedstrijdleidingen in sporthallen het Icoon en sporthal Juliana van Stolberg. Door de voortreffelijke planning en medewerking van alle spelers werd het een mooi toernooi wat keurig op tijd liep.

In de wedstrijden werd in alle klassen stevig gestreden.

Bij de kleinsten U-11 werden de kampioenen Rens Lagrouw en Leonie Rovers. De U-13 winnaars waren Finn Achthoven en Dapfne Jansen, Daphne Jansen was een grootse winnares in alle drie de spelsoorten!

Mooie wedstrijden waren er in de U-15 klasse waar uiteindelijk de winnaars waren Youri Panhuis en Lotte Peulen, de 15+ klasse voor de academie spelers leverde Alyssa Tirtosentono en de Poolse Nederlander Patryk Kobeluch als de winaars van de singels af.

De mooiste strijd werd geleverd in de U-17 klasse waar in de finale bij de vrouwen twee meiden tegen over elkaar stonden welke al een debuut in de Eredivisie achter de rug hebben, Amersfoort speelster Debora Jille bond de strijd aan met de DKC speelster Marlies Baan in een goede wedstrijd was Debora net de mindere met 17-21 en 21-23 verlies een prima prestatie voor dit Amersfoortse talent, voor het 1e jaar in de U-17.

De strijd bij de jongens U-17 ging tussen de bij de Academie Amersfoort opgeleide Niels Veenstra en Sebastiaan Li, Sebastiaan was dit keer superieur aan Niels met 8-21 en 11-21 zette hij Niels aan de kant. Amersfoort kan terug kijken op een super geslaagd evenement onder de deskundige leiding van BNL-referee Henk Smit .

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!